با افزایش شمار مبتلایان در اروپا و بیم بازگشت کرونا، خروج از قرنطینه در کشورهای مختلف اروپایی آهنگ بسیار کندی پیدا کرده است.

 

به گزارش جماران،در اسپانیا که بازگشایی‌ها و بازگشت به زندگی عادی در اولین روزهای خروج از قرنطینه به سرعت پیش می‌رفت، این روند دوباره با افزایش مبتلایان کند شده است. روز چهارشنبه آمار روزانه مبتلایان به کرونا برای نخستین بار به عدد پیش از ۲۲ ماه مه گذشته، یعنی زمان اوج شیوع کرونا در این کشور نزدیک شد.

دولت اسپانیا در برخی مناطق توریستی از جمله جزیره «مایورکا» تدابیر ویژه‌ای برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اتخاذ کرده است به طوری که از این پس بارها و دیگر مکان‌های گردشگری این جزیره تعطیل خواهند شد. این در حالی است که مالکان  کافه‌ها و هم چنین باشگاه های شبانه در هفته‌های گذشته بارها در این جزیره برای اعتراض علیه محدودیت‌های قرنطینه‌ای راهی خیابان‌ها شده‌اند. سه ماه تابستان برای اغلب این کسبه مهم‌ترین منبع درآمد سالانه است.

به گزارش یورونیوز، در منطقه «کاتالونیا» در شمال اسپانیا نیز بسیاری از بخشداری‌ها و روستاها دوباره قرنطنیه شده‌اند. نزدیک به ۲۰۰ هزار خانوار در منطقه کاتالونیا دوباره به دوران قرنطینه بازگشته‌اند.

در رومانی به دلیل ابتلای ۶۴۰ نفر تنها در ۲۴ ساعت گذشته، ، دولت وضعیت اضطراری را تمدید کرد. رئیس جمهوری این کشور از همه شهروندان خواسته تا در اماکن عمومی حتما ماسک بزنند و در اماکن عمومی فاصله گذاری‌های اجتماعی را رعایت کنند. «کلاوس یوهانیس» در یک سخنرانی گفت: «نباید تمام آنچه را که در این مدت بدست آورده‌ایم ناگهان از دست بدهیم. ملتی متحد و مقتدر هستیم و باید همه با هم بر ویروس کرونا غلبه کنیم.»

با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بلغارستان، همه شهروندانی که قصد سفر به یونان، همسایه این کشور را دارند، باید ۷۲ ساعت پیش از سفر تست کرونایشان منفی باشد.

در بلژیک با افزایش ۱۱ درصدی مبتلایان، دولت از همه شهروندان خواسته تا در اماکن عمومی ماسک بزنند.

قرار است در فرانسه نیز از اول ماه اوت ماسک زدن در اماکن عمومی دوباره اجباری شود.

در تحولی اتحادیه اروپا نام دو کشور صربستان و مونته‌نگرو را به دلیل شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا در آنها از فهرست کشورهایی که اتباع آنها جازه سفر به محدوده سفری شنگن را دارند، حذف کرد.

اعضای اتحادیه اروپا در پایان ماه ژوئن، فهرستی از ۱۵ کشور را که اتباعشان مجاز به ورود به ۲۷ کشور منطقه شنگن هستند، منتشر و اعلام کردند که این فهرست هر دو هفته یکبار و بر پایه شاخص‌هایی از جمله کمتر یا نزدیک بودن متوسط ابتلای روزانه در مقیاس ۱۰۰ هزار نفر به نرخ اتحادیه اروپا بروز رسانی خواهد شد.

بر اساس فهرست اولیه، مسافران از مبداء الجزایر، استرالیا، کانادا، گرجستان، ژاپن، مونته‌نگرو، مراکش، نیوزیلند، رواندا، صربستان، کره جنوبی، تایلند، تونس و اوروگوئه می‌توانند به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند. کشور چین نیز به شرط انجام اقدام متقابل در این فهرست قرار گرفت.

بر اساس نخستین بروزرسانی این فهرست نه تنها کشور جدیدی به آن اضافه نشد بلکه با حذف صربستان و مونته‌نگرو شمار اولیه کشورهای مجاز نیز به ۱۲+۱ کشور کاهش یافت.

مطابق اعلام شورای اتحادیه اروپا ۴ کشور اروپایی(ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختن‌اشتاین) خارج از اتحادیه که عضو پیمان شنگن هستند نیز مشمول توصیه اعمال محدودیت سفر این شورا خواهند بود.

در تحولی دیگر، نشست سران اروپایی در بروکسل با موضوع تعیین بودجه اتحادیه اروپا و هم چنین تخصیص کمک‌های مالی به کشورهای عضو در جهت مقابله با بحران مالی ناشی از شیوع ویروس کرونا آغاز شد.

در این نشست که امروز جمعه و فردا شنبه طی دو روز برگزار خواهد شد، رهبران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون و شورای اروپایی حضور خواهند داشت.

اولین گفتگوهای سران اتحادیه درجهت کسب توافق اهدای کمک مالی ۷۵۰ میلیارد یورویی برای مقابله با ویروس کرونا به کشورهای عضو خواهد بود.

خبر خوب برای شهروندان اروپایی این است که پیش از این نشست، که پس از ماه‌ها با حضور رهبران اروپایی و نه بصورت مجازی برگزار می‌شود، رهبران ۲۷ کشور قول همکاری برای یافتن یک راه حل مشترک برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و بحران اقتصادی ناشی از آن را داده اند. خبر بد اما این است که رهبران ۲۷ کشور برسر بازپرداخت وام اهدایی اتحادیه اروپا اختلاف‌های اساسی دارند.

کشورهای موسوم به جنوبی اتحادیه اروپا، ایتالیا و اسپانیا، خواهان دریافت وام‌های مالی و بازپرداخت در درازمدت هستند؛ بدون آن که ناگزیر به اجرای سخت گیری‌های اقتصادی جدید باشند. اما اتریش، دانمارک، سوئد و هلند، کشورهای موسوم به گروه کشورهای شمالی و ثروتمند اروپایی، خواهان پرداخت وام‌های اروپایی در کوتاه مدت به قیمت اجرای سخت گیری‌های اقتصادی برای کشورهای بدهکار عضو هستند.

در این میان «آنگلا مرکل» صدراعظم ابرقدرت اقتصادی اروپا که تولد ۶۶ سالگی خود را جشن می گیرد، نقش مهمی خواهدداشت.

صدراعظم آلمان، پیش از نشست و اوائل هفته با «جوزپه کونته» نخست وزیر ایتالیا و «پدروسانچز» نخست وزیر اسپانیا دیدار و درباره همین موضوع گفتگوکردند.

این نشست در حالی برگزار می شود که آلمان ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را نیز برعهده دارد و این موضوع مسئولیت‌های آنگلا مرکل را دوچندان می کند.

صدراعظم آلمان در بدو ورود به بروکسل اعلام کرد که « آلمان آمادگی دارد تا در تمام زمینه‌های با کشورهای عضو در این شرایط بحرانی همکاری کرده و همبستگی خود را نشان دهد.»

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در در بدو ورود خود به بروکسل به خبرنگاران گفت: «این نشست، مقابله اروپا با یک واقعیت است. آیا اروپا حاضر است در برابر بحران‌ها متحد و یکپارچه عمل کند؟ بحران سلامت و بحران مالی. برای مبارزه با این بحران اروپا نیاز شدیدی به انگیزه و همبستگی دارد.»

به گفته امانوئل ماکرون «ساعت‌های پیش رو برای پروژه‌ای بنام اتحادیه اروپا حیاتی هستند.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.