سفیر اتحادیه اروپا در پی تحریم 11 مسئول ونزوئلایی توسط اروپا از این کشور اخراج شد.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه،«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا روز دوشنبه ۷۲ ساعت به رئیس هیات دیپلماتیک اتحادیه اروپا در کاراکاس برای ترک این کشور مهلت داد.
این تصمیم تنها چند ساعت پس از آن اتخاذ شد که اتحادیه اروپا تحریم هایی را علیه ۱۱ نفر از مقامات ونزوئلا وضع کرد.
رئیس جمهور ونزوئلا در واکنش به اعمال این تحریم ها در سخنانی که در کاخ ریاست جمهوری در کاراکاس ایراد کرد،گفت: «آنها اصلا که هستند که بخواهند با تهدید سلطه خود را اعمال کنند؟ واقعا که هستند؟ دیگر کافی است! من به همین دلیل تصمیم گرفتم ۷۲ ساعت به سفیر اتحادیه اروپا برای ترک کشورمان مهلت بدهم.»
ونزوئلا به علت شیوع ویروس جدید کرونا تمام پروازهای تجاری را لغو کرده است. با این حال نیکلاس مادورو تاکید کرد که کشورش هواپیمایی در اختیار ایزابل پدروسا، رئیس هیات دیپلماتیک اتحادیه اروپا در ونزوئلا خواهد گذاشت تا وی بتواند خاک این کشور را ظرف ۷۲ ساعت ترک کند.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱۱ نفر از مقامات دولت ونزوئلا را به اتهام نقش آفرینی در سرکوب مخالفان نیکلاس مادورو تحریم کرد. آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور به رسمیت شناخته اند.
اتحادیه اروپا در حالی در سال ۲۰۱۷ میلادی برای اولین بار تحریم هایی را علیه ونزوئلا وضع کرد که پیش از آن اعمال تحریم علیه کشورهای آمریکای جنوبی سابقه نداشت.
این در حالی است که هفته گذشته ترامپ از مادگی خود برای دیدار با مادورو خبر داد اگر چه چندی بعد از این موضع خود عقب نشینی کرد.
رئیسجمهور ونزوئلا نیز در مقابل گفت که براساس احترام متقابل حاضر به دیدار و گفت و گو با ترامپ است.
وی با اشاره به گفت و گوی 2015 خود با «جو بایدن» معاون ریاست جمهوری سابق آمریکا که با احترام برگزار شد، گفت: تمایل دارم تا با ترامپ هم به همان روش دیدار کنم.
ترامپ روز یکشنبه هفته گذشته با اظهارنظر خود درباره آمادگی برای دیدار با مادورو، باعث شگفتی شد.
به نظر می رسد فشار بر ترامپ باعث شد تا او موضع خود را تغییر دهد. ترامپ در مصاحبه اولیه با مجله «اکسیوس» گفته بود به رهبر مخالفان ونزوئلا اعتماد چندانی ندارد.
ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا با مادورو دیدار خواهد کرد یا خیر، گفت: «احتمالا درباره آن فکر میکنم... مادورو مایل به این دیدار است و من هم هرگز مخالف این دیدار نبوده ام، به ندرت با آن مخالفت کرده ام. »
رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت اعتماد زیادی به گوایدو ندارد؛ کسی که با وجود حمایت آمریکا و بیش از 10 کشور دیگر نتوانسته است کنترل کشور را به دست بگیرد.
واکنش ها به سخنان ترامپ باعث شد او حرف خود را پس بگیرد و اکنون می گوید حاضر است با مادورو تنها درباره انتقال قدرت صحبت کند. او گفته است کماکان از «خوان گوآیدو، رهبر مخالفان به عنوان رهبر مشروع ونزوئلا حمایت میکند.
ترامپ در توییتی نوشت: «برخلاف چپ رادیکال، من همیشه در مقابل سوسیالیسم و در کنار مردم ونزوئلا خواهم ایستاد. دولت من همیشه در کنار آزادی و در مقابل رژیم ستمگر مادورو ایستاده است! من فقط با مادورو ملاقات می کنم تا در مورد یک موضوع بحث کنیم: خروج صلح آمیز از قدرت!»
از ژانویه سال گذشته میلادی رئیس جمهور آمریکا به دنبال برکناری مادورو بوده است.
ترامپ در سال 2018 هم برای دیدار با مادورو اعلام آمادگی کرده بود اما چنین اتفاقی نیفتاد و آمریکا تحریم های شدیدتری علیه ونزوئلا به اجرا گذاشت.
ماه پیش ونزوئلا 13 نفر از جمله دو آمریکایی را به اتهام تلاش برای کودتا بازداشت کرد.
نیکلاس مادورو، دولت آمریکا را به رهبری کودتا علیه خود متهم کرد.
با وجود تنش های داخلی و فشارهای خارجی دولت مادورو در ماه های اخیر موفق شده با حفظ حمایت ارتش خود را تثبیت کند.
رئیس جمهور ونزوئلا ماه پیش تایید کرد که طی چند ماه گذشته، دولتش مذاکراتی با چهره های بلندپایه دولت ترامپ داشته است.