صدای اعتراض به شبکه‌ های اجتماعی به دلیل افزایش کامنت ‌های توام با نفرت‌ پراکنی و اخبار جعلی بلندتر می ‌شود. فیس ‌بوک اما دست روی دست گذاشته است.

 

به گزارش جماران، به گزارش نیویورک تایمز، ده ‌ها شرکت در اعتراض به نوع برخورد فیس ‌بوک با کامنت‌ ها و مطالب توام با نفرت‌ پراکنی در سرویس ‌های گوناگون این کنسرن، به فراخوان تحریم تبلیغات در فیس ‌بوک پیوستند.

این ابتکار با نام StopHateForProfit# که توسط برخی سازمان‌ های فعال در زمینه حقوق شهروندی از دو هفته پیش کلید خورد، در وب ‌سایت خود نام تقریبا 90 شرکتی را فهرست کرده است که تبلیغاتشان را موقتا در فیس‌ بوک متوقف می ‌کنند.

برخی شرکت‌ ها در صدد بسط این بایکوت به دیگر شبکه ‌های متعلق به فیس‌ بوک مانند اینستاگرام هستند.

مارک زاکربرگ می‌ گوید فیس ‌بوک قصد دارد با شدت بیشتری به مقابله با نفرت ‌پراکنی و اخبار جعلی در شبکه ‌های تحت پوشش این مجتمع اقتصادی بپردازد. ناظران می ‌گویند فیس ‌بوک هنوز اقدامی جدی در این حوزه نکرده است.

در میان شرکت‌ هایی که به جمع تحریم ‌کنندگان فیس ‌بوک پیوسته ‌اند، نام شرکت چند ملیتی «یونیلیور» و شرکت خودروسازی هوندا هم به چشم می‌ خورد.

سخنگوی شرکت کوکاکولا هم در چندین مصاحبه با رسانه‌ های آمریکایی تاکید کرده است که به کارزار تحریم تبلیغات در فیس ‌بوک نمی ‌پیوندد، اما دست‌ کم برای مدت 30 روز تبلیغات خود را در تمامی شبکه‌ های اجتماعی متوقف می ‌کند. «استارباکس» شرکت کافی‌ شاپ زنجیره ‌ای آمریکایی هم اعلام کرده است که هر تبلیغی در شبکه ‌های اجتماعی را تا اطلاع ثانوی متوقف می ‌کند.

«جیمز کوینسی» مدیرعامل شرکت کوکاکولا گفته است: «جایی برای نژادپرستی در این جهان و در هیچ شبکه‌ اجتماعی ‌ای وجود ندارد.»

این شرکت قصد دارد در جریان وقفه تبلیغاتی، راهکارهای تبلیغاتی خود را بازبینی کرده و این موضوع را که آیا تغییراتی در این زمینه لازم است یا خیر، مشخص کند.

کوینسی همچنین گفته است که از شرکای خود در شبکه‌ های اجتماعی انتظار مسئولیت‌ پذیری و شفافیت بیشتر دارد.

«هرشیز» شرکت صنایع غذایی آمریکایی نیز که با تولید شکلات و فرآورده‌های قندی در جهان پیشتاز است، به نوشته برخی رسانه‌ ها در آمریکا، آمادگی خود را برای پیوستن به بایکوت تبلیغ و عدم پخش آگهی در ماه ژوئن اعلام کرده است. این شرکت همچنین در صدد است تا هزینه ‌های خود برای فیس‌ بوک و اینستاگرام را برای شش ماه دوم سال جاری میلادی (2020) تا یک سوم کاهش دهد.

افزایش انتقادها از مارک زاکربرگ

موج اعتراض‌ های گسترده به نژادپرستی و خشونت پلیس در آمریکا در پی مرگ «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی، بار دیگر به انتقادها به فیس ‌بوک در مورد رفتار سهل ‌انگارانه با مطالب مناقشه ‌برانگیز، دامن زده است.

خودداری زاکربرگ از اقدام علیه اظهارات جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم سهم بسزایی در افزایش انتقادها علیه فیس‌ بوک داشته است. این بی ‌عملی، حتی برخی کارکنان فیس‌ بوک را هم بر آن داشت تا به سیاست‌ های کارفرمای خود اعتراض کنند.

کارزار #StopHateForProfit برای تحریم تبلیغات در فیس ‌بوک دست روی نقطه حیاتی این شرکت گذاشته است؛ تقریبا تمامی درآمد فیس ‌بوک از تبلیغات است.

بودجه تبلیغات کوکاکولا تنها در آمریکا در سال گذشته بالغ بر 22 میلیون دلار بوده است. به نوشته این روزنامه، یونیلیور نیز 42 میلیون دلار در همین بازه زمانی برای تبلیغات هزینه کرده است.

هوندا در ماه ژوئن تبلیغات را متوقف می ‌کند

شرکت خودروسازی ژاپنی و چندملیتی هوندا اعلام کرده است که به نشانه اعتراض به «نفرت ‌پراکنی و نژادپرستی»، در ماه ژوئن آگهی تبلیغاتی در فیس ‌بوک و اینستاگرام نخواهد داشت.

شرکت انگلیسی - هلندی یونیلیور حتی قصد دارد در ماه ‌های باقیمانده از سال نیز از پخش آگهی در ازای پرداخت در فیس ‌بوک و حتی در توییتر خودداری کند. ترامپ بارها در توییتر نوشته ‌های مناقشه‌ برانگیزی منتشر کرده است.

مسئولان یونیلیور می‌ گویند این شرکت بودجه تبلیغاتی خود در آمریکا را کاهش نمی‌ دهد، اما آن را در دیگر شرکت‌ ها توزیع می ‌کند.

پیش از این مجتمع ‌های اقتصادی، دیگر شرکت‌های مشهور «چون ورایزن» شرکت مخابرات آمریکایی یا «نورث فیس» (شرکت پوشاک آمریکایی) هم از پیوستن خود به StopHateForProfit# خبر داده بودند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.