هیدورکسی کلروکین دارویی است که ترامپ تشویق کرد برای بیماران کرونایی مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، سازمان غذا و دارو آمریکا مجوز استفاده اضطراری از داروی «هیدورکسی کلروکین» برای معالجه بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا را لغو کرد و گفت: «این دارو بدون اینکه ظاهرا فایدهای داشته باشد، خطرات زیادی دارد.»
هیدروکسی کلروکین که بهعنوان داروی ضد مالاریا شناخته شده است، پس از شیوع ویروس جدید کرونا در برخی از کشورهای جهان برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز میشود.
سازمان غذا و دارو آمریکا برای نخستین بار در ماه مارس (اسفند-فروردین) گذشته مجوز استفاده از این دارو برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را صادر کرد. این دارو طبق مجوز صادر شده تنها باید برای بیماران آلوده به ویروس کرونا که در بیمارستانها بستری بودند و بیماران داوطلب برای آزمایشهای بالینی تجویز میشد. با این حال در ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت)، سازمان غذا و دارو به پزشکان آمریکایی نسبت به تجویز دارو در خارج از این مقررات هشدار داد.
طبق آخرین دستور، این دارو همچنان میتواند در آزمایشهای بالینی مورد استفاده قرار گیرد و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به مالاریا نیز مشکلی ندارد.
در اطلاعیه سازمان غذا و دارو آمریکا به لغو مجوز استفاده هیدروکسی کلروکین و یک ترکیب مرتبط با آن یعنی کلروکین فسفات اشاره شده است.
استفاده از هیدروکسی کلروکین بهعنوان درمان بالقوه کووید-۱۹ در ماه فوریه مورد توجه قرار گرفت. در آن زمان دو مطالعه نشان میداد که این دارو ممکن است برای مقابله با ویروس جدید کرونا کارایی داشته باشد.
سپس در ماههای بعد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا استفاده از این دارو را تشویق کرد و حتی گفت خود نیز یک دوره دو هفتهای از این دارو را برای اینکه به کووید-۱۹ مبتلا نشود مصرف کرده است.
سازمان غذا و دارو آمریکا در اطلاعیه خود به بروز عوارض جدی جانبی قلبی و سایر عوارض در پی مصرف این دارو اشاره کرده است و میگوید که فواید شناخته شده و احتمالی این دارو، به گونهای نیست که نسبت به این خطرات برتری داشته باشد.
«دیدیه رائولت»پزشک متخصص فرانسوی نیز یکی از مدافعان این دارو در فرانسه محسوب میشود به طوری که از آغاز شیوع ویروس کرونا در این کشور، اصرار داشت که ترکیبی از هیدروکسی کلروکین با «آزیترومایسین» تنها راه کارآمد جلوگیری از بستری شدن افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه است.