قتل جورج فلوید سیاه پوست و سرکوب شدید معترضان توسط پلیس آمریکا واکنش های زیادی را در جهان در پی داشته است.

 

به گزارش جماران، کشته شدن «جورج فلوید» سیاه پوست آمریکایی در جریان بازداشت به دست یک پلیس سفید پوست در شهر «مینیاپولیس» در آمریکا اعتراض به رفتار خشن و همراه با تبعیض نژادی پلیس آمریکا در بسیاری از نقاط جهان را برانگیخته است.

معترضان به این رویداد تا کنون در چندین شهر اروپایی و نیز در کانادا راهپیمایی کرده‌اند و تجمع آنها غالباً در نزدیکی سفارت ایالات متحده آمریکا برگزار شده است و سازمان عفو بین الملل نیز از سرکوب شدید معترضان و گفتمان نژادپرستانه ترامپ به شدت انتقاد کرد.

در تصاویر منتشر شده از تظاهرات در لندن، تورنتو، برلین و سایر شهرها معترضانی دیده می‌شوند که شعار «جان سیاهان اهمیت دارد» را سر می‌دهند، همان شعاری که هم اکنون در شهرهای سراسر ایالات متحده شنیده می‌شود و به جنبش حمایت از حقوق سیاهپوستان یکپارچگی بخشیده است.

انگلیس

اگر چه اعتراضات جاری در خارج از آمریکا در پی مرگ فلوید به وجود آمد، اما همین اعتراض در کشورهای مختلف متوجه مواردی از رفتارهای نژادپرستانه در این کشورها شده است. در جریان راهپیمایی در محله سیاهپوست‌نشین لندن، معترضان شعار می‌دادند: «بریتانیا بی‌گناه نیست».

کانادا

راهپیمایی‌ها در کانادا به اعتراض علیه رفتار پلیس در هنگام بازداشت یک زن جوان بدل شد. این زن «رجیس کورچینسکی پاکت» نام داشت و چهارشنبه گذشته مادر او با پلیس تماس گرفته بود تا او را به آسایشگاه روانی ببرند. اما هنگامی که پلیس وارد آپارتمان شد، رجیس به طرز مشکوکی از پنجره آپارتمان در طبقه بیست و چهارم سقوط کرده و جان باخت.

روز شنبه در تورنتو حدود ۴ هزار نفر در یک راهپیمایی آرام در اعتراض به نژادپرستی شرکت کردند، با این حال تصاویری از خشونت‌های پراکنده، پرتاب گاز اشک‌آور و بروز درگیری میان این تظاهرکنندگان با پلبس منتشر شده است.

نیوزیلند

هزاران نیوزیلندی روز دوشنبه با برگزاری راهپیمایی در اعتراض به کشته شدن جورج فلوید در آمریکا، شعار «جان سیاهان اهمیت دارد» سر دادند. راهپیمایی در پایتخت نیوریلند مانند بیشتر شهرها در کشورهای دیگر مسالمت‌آمیز بود.

 

واکنش دالای‌لاما

دالای لاما، رهبر تبعیدی بوداییان تبت ضمن ابراز همدردی با بازماندگان جورج فلوید، عامل مرگ این مرد سیاهپوست کشته شده در مینیاپولیس را «تبعیض و نژادپرستی» خواند.

دلای‌لاما گفت: «این روزها از طریق رسانه‌ها شاهد تبعیض‌هایی هستیم که بر اساس رنگ پوست یا مذهب افراد صورت می‌گیرد به طوری که به همین بهانه قتل هم روی می‌دهد و حتی عده‌ای هستند که چنین رفتاری را مایه افتخار خود می‌دانند.»

چین

یک مقام دولتی چین  در واکنش به کشته شدن جروج فلوید با هشتگ «نمی‌توانم نفس بکشم» دولت آمریکا را مسخره کرد.

در این میان، «هوا چونینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره مستقیم به ناآرامی‌های جاری در راهپیمای‌های ضدنژادپرستانه در آمریکا و با تکرار شعار این جنبنش در توییتر نوشت: «نمی‌توانم نفس بکشم.»

این مقام چینی توییت خود را در پاسخ به توییت دیگری از «مورگان اورتگاس» نوشت که چین را به خاطر نحوه برخورد با معترضین در هنگ کنگ مورد انتقاد قرار داده بود.

 

سازمان عفو بین الملل

سازمان عفو بین الملل از دولت آمریکا خواست که از استفاده از خشونت بیش از اندازه علیه تظاهرکنندگان در اعتراض هایی که سراسر آمریکا را فرا گرفته است دست بکشد و پلیس این کشور را متهم کرد که در اجرای تعهدات خود شکست خورده است.

«رایشل وورد» مدیر پژوهش های سازمان عفو بین الملل در آمریکا با صدور بیانیه ای تأکید کرد که در شهرهای مختلف رفتارهایی را می بینیم که می توانیم آنها را خشونت غیرضروری و بیش از اندازه به شمار آورد. آماده کردن افسران به شیوه ای که مناسب تر برای میدان نبرد است آنها را در حالت ذهنی قرار می دهد که گویی رویارویی و نزاع گریزناپذیر است.

وورد افزود: پلیس آمریکا در سراسر کشور در اجرای تعهدات خود در چارچوب قوانین بین المللی مرتبط با احترام و تسهیل حق تظاهرات مسالمت آمیز شکست خورد و این خود تنش اوضاع را بیشتر کرده و جان تظاهرات کنندگان را در معرض خطر قرار می دهد.

این سازمان بین المللی خواستار آن شد که پلیس آمریکا قبل از آن که وضاع وخیم تر شود تنش را کاهش دهد.

درباره قتل  جورج فلوید شهروند سیاه پوست آمریکایی که قتلش آتش اعتراض ها را شعله ور کرد، وورد تأکید  کرد که این اتفاق «نژادپرستی و سلطه سفید پوست ها» را نشان می دهد و واکنش پلیس به اعتراض ها نیز این گونه قتل ها را تغذیه می کند.

وی در ادامه تأکید کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا باید«گفتمان و سیاست های پر از خشونت و تبعیض» خود را پایان دهد و دولت آمریکا در همه سطوح باید حق تظاهرات بر اساس قوانین بین المللی را تضمین کرده و پلیس نیز باید سلاح را کنار گذاشته و با تظاهرکنندگان گفت و گو کند.

روسیه

دولت روسیه نیز نگرانی خود را نسبت به افزایش خشونت پلیس آمریکا و بازداشت های بدون دلیل خبرنگاران در جریان پوشش اعتراض های گسترده کنونی در آمریکا را ابراز کرد.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات مسکو از سازمان‌های بین‌المللی ذی‌ربط انتظار دارند نسبت به خشونت بی‌دلیل پلیس آمریکا علیه نمایندگان رسانه‌های گروهی که در حال پوشش خبری اعتراضات خیابانی در برخی شهرهای ایالات متحده هستند، از جمله «میخائیل تورگی‌یف» خبرنگار روس، واکنش مناسب نشان دهند.

وزارت خارجه روسیه نسبت به افزایش روزافزون موارد برخوردهای خشونت‌‌آمیز پلیس و بازداشت‌های غیرقانونی روزنامه‌نگاران به‌هنگام پوشش خبری اعتراضات خیابانی در ایالات متحده که پس از قتل  جرج فلوید  سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس آغاز شد، ابراز نگرانی کرده یادآور شد: «زمانی که مأموران اجرای قانون آمریکایی از وسایل خاصی، مانند گلوله‌های لاستیکی و گازهای اشک‌آور و غیره...، علیه نمایندگان رسانه‌های گروهی استفاده کنند، چنین برخوردی غیرقابل قبول است، به‌خصوص آنکه گزارشگر خبرگزاری  نووستی  روسیه حتی کارت مطبوعاتی خود را به نیروهای پلیس شهر مینیاپولیس نشان داده بود، ولی آنها عمداً، به صورت او اسپری فلفل پاشیدند.

وزارت امور خارجه روسیه به دولت آمریکا تعهدات بین‌المللی این کشور در خصوص حصول اطمینان از تأمین امنیت جانی و امکان فعالیت‌ بدون محدودیت روزنامه‌نگاران و همچنین دسترسی برابر به اطلاعات برای همه و آزادی بیان را یادآور شد و تأکید کرد: «ما انتظار داریم که مقامات ذی‌صلاح آمریکایی تحقیقات کاملی درباره این حوادث انجام دهند، ضمن اینکه ساختارهای بین‌المللی فعال در این عرصه و همچنین سازمان‌های غیردولتی حقوق بشری نیز باید به‌درستی به این مسئله واکنش نشان دهند.»

در همین رابطه، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در واشنگتن صبح امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سفارت فدراسیون روسیه در ایالات متحده با توجه به رفتار غیرقابل‌قبول پلیس شهر مینیاپولیس با «میخائیل تورگی‌یف» ــ گزارشگر خبرگزاری  نووستی ، یادداشت اعتراضی را به وزارت امور خارجه آمریکا تحویل داده است.

آنتونوف گفت: «در رابطه با این واقعیت ظالمانه، یادداشت اعتراض رسمی دولت فدراسیون روسیه به وزارت امور خارجه ارسال شده است. ما خواستار تحقیقات دقیق درباره این حادثه و اطلاع یافتن از نتایج آن هستیم.»

این دیپلمات روس با تأکید به اینکه سازمان‌های فعال در عرصه حقوق بشری هم باید نقض آشکار حقوق روزنامه‌نگاران در ایالات متحده را مورد بررسی قرار دهند، اضافه کرد: «جالب توجه است که رسانه‌ها و مطبوعات آمریکایی در این شرایط هیچ نشانه‌ای از همدلی و اعتراض به این خشونت، نشان نداده‌اند.»

سفیر روسیه یادآور شد، همان‌طور که در فیلم‌های منتشره در این رابطه مشخص است، خبرنگار روس، به‌همراه روزنامه‌نگاران آمریکایی که کنار او بودند، به‌وضوح خود را معرفی کرده بود و نشان‌های مناسبی هم روی لباس‌های  خود داشتند که ماهیت آنها را معلوم می‌کرد و در برابر نیروهای پلیس هم هیچ مقاومتی از خود نشان نداده بودند


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.