مرکل و ترامپ درباره بسیاری از مسائل از جمله ناتو و روابط با چین به شدت اختلاف دارند.
به گزارش جماران، روزنامه آمریکایی پولیتیکو فاش کرد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان تماس تلفنی پر از اختلاف داشتند و میان رهبران دو کشور جدال داغی به راه افتاد.
این روزنامه آمریکایی به نقل از یک مسئول در دولت آمریکا که هویت وی را فاش نکرد نوشت که دیدگاه و موضع گیری های دو طرف درباره موضع هایی مانند ناتو،پروژه «سیل شمالی-2» میان روسیه و آلمان و روابط با چین کاملا متفاوت بود.
کاخ سفید هنوز به این اطلاعات منتشر شده واکنشی نشان نداده است.
در همین حال، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان دعوت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در نشست سران گروه هفت در واشنگتن را به دلیل بیماری همه گیر «کووید ۱۹» رد کرد.
رئیس جمهور ایالات متحده با وجود شیوع ویروس جدید کرونا به دنبال برگزاری نشست سران گروه هفت با حضور رهبران کشورهای عضو است.
سخنگوی صدراعظم آلمان گفت: «[مرکل] در شرایط فعلی و با توجه به وضعیت کلی همه گیری بیماری نمی تواند شخصا با سفر به واشنگتن در نشست حضور یابد.»
او با این حال افزود که آنگلا مرکل از دونالد ترامپ برای دعوت رسمی به نشست سران گروه هفت تشکر می کند. به این ترتیب صدراعظم آلمان اولین رهبر یکی از کشورهای عضو گروه هفت است که دعوت رئیس جمهوری آمریکا را برای شرکت در نشست واشنگتن رد می کند.
سران کشورهای فرانسه، انگلیس، ایتالیا، کانادا و ژاپن هم به نشست واشنگتن دعوت شده اند. کاخ سفید پیش از این در ماه مارس (اسفند/فروردین) اعلام کرده بود که نشست سران گروه هفت به دلیل شیوع نوع جدید ویروس کرونا تنها با تماس ویدئویی برگزار خواهد شد. با این حال دونالد ترامپ هفته گذشته گفته بود که نشست سران به صورت حضوری در کاخ سفید برگزار خواهد شد. او افزوده بود که برخی از جلسات نشست نیز ممکن است در کمپ دیوید برگزار شود.
برخی از تحلیلگران بر این باور هستند که رئیس جمهوری ایالات متحده در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر (۱۳ آبان) در نظر دارد تا با برگزاری حضوری نشست سران گروه هفت وضعیت کشورش را که طی ماه های گذشته به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا اضطراری بود عادی جلوه دهد.
شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در آمریکا تاکنون جان بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در این کشور گرفته است. این در حالی است که تاکنون تست کرونای یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در ایالات متحده مثبت بوده است.