شرکت آمریکایی نوواواکس امیدوار است که نتایج موفقیت آمیز مرحله نخست این واکسن ماه جولای محقق شود.

 

به گزارش جماران به نقل از رویترز، شرکت آمریکایی«نوواواکس»اعلام کرد که مرحله اول از آزمایش بالینی واکسن احتمالی ضد ویروس کرونا را آغاز کرد و نخستین داوطلبانی که آزمایش روی آنها صورت می گیرد را ثبت کرده است.

این شرکت آمریکایی تأکید کرد که انتظار دارد نتایج ایمنی و سلامت این آزمایش ماه جولای محقق شود و در زمان تکمیل موفقیت آمیز مرحله نخست بخش ویژه مرحله دوم آزمایش در چندین کشور از جمله ایالات متحده آمریکا به اجرا در خواهد آمد.

در بیانیه منتشر شده توسط شرکت نوواواکس آمده است که آزمایش مرحله دوم ایمنی و سلامت را در گسترده سنی وسعیتری از مبتلایان به ویروس را مورد ارزیابی قرار می دهد.

در همین حال، بسیاری از شرکت های داروسازی آزمایش های بالینی برای بیماری دیگر را به منظور ایجاد داروی ضد کرونا متوقف کردند؛ ویروسی که تا کنون بیش از 5.3میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است و جان بیش از 343 هراز نفر را نیز گرفته است.

از سوی دیگر، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته -دوشنبه- ۲۵ مه (۵ خرداد) آزمایش‌های بالینی داروی «هیدروکسی کلروکین» برای درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را به‌طور موقت به‌حالت تعلیق درآورد.

هیدروکسی کلروکین که به‌عنوان داروی ضد مالاریا شناخته شده است، پس از شیوع ویروس جدید کرونا در برخی از کشورهای جهان از جمله ایران برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ تجویز می‌شود.

«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت،  در نشستی خبری گفت که تصمیم تعلیق آزمایش‌های بالینی این دارو بر اساس تحقیقی که نتایج آن در مجله پزشکی «لنست» در تاریخ ۲۲ ماه مه منتشر شد، گرفته شده است. این مطالعه می‌گوید که هیدروکسی کلروکین می‌تواند میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را افزایش دهد.

این تحقیق تاکید دارد که خطر آریتمی قلبی (ضربان نامنظم قلب) در افرادی که این دارو را مصرف کرده‌اند بیشتر شده است که این موضوع می‌تواند حملات قلبی را در پی داشته باشد.

آقای آدهانوم تاکید کرد که آزمایش‌های بالینی این دارو تا زمانیکه ایمنی آن بررسی شود به حالت تعلیق در می‌آید.

«دیدیه رائولت» پزشک متخصص فرانسوی از آغاز شیوع ویروس کرونا در فرانسه، اصرار داشت که ترکیبی از هیدروکسی کلروکین با آزیترومایسین تنها راه کارآمد جلوگیری از بستری شدن افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در بخش مراقبت‌های ویژه است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نیز بارها از اثربخشی این دارو حرف زده بود. وی دوشنبه هفته گذشته گفته بود که برای پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا به استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین روی آورده است. دونالد ترامپ در حالی گفته بود که از این دارو استفاد می‌کند که دولت وی تجویز آن را محدود کرده بود.

آقای ترامپ، روز گذشته نیز بار دیگر درباره این دارو صحبت کرد و گفت که او به تازگی دوره دو هفته‌ای استفاده از داروی هیدروکسی کلروکین را به پایان رسانده است. وی افزود: «و به هر حال من هنوز اینجا هستم.»

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت  در عین حال تاکید کرد که نگرانی‌ها درباره داروی هیدروکسی کلروکین تنها در ارتباط با بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بوده است و پزشکان همچنان می‌توانند این دارو را برای بیماری‌های خود ایمن و همچنین مالاریا تجویز کنند.

در تحولی دیگر، آزمایش‌های بالینی داروی «رمدسیویر» برای درمان کووید-۱۹ در آمریکا به نتایج مثبتی رسیده‌ و امیدواری‌هایی برای مقابله با این بیماری ایجاد کرده است. استفاده از این دارو در اروپا نیز احتمالا به زودی مجاز می‌شود.

مجله پزشکی "New England Journal of Medicine" در شماره جمعه ۳۱ اردیبهشت خود نتایج تحقیقاتی را منتشر کرد که نشان می‌دهد استفاده از داروی رمدسیویر تا ۳۰ درصد دوره درمان مبتلایان به کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد. در پژوهش‌های «موسسه ملی بیماری‌های آلرژیک و عفونی» ۱۰۶۳ بیمار کرونایی از آمریکا، اروپا و آسیا شرکت کردند. 

به بخشی از این گروه رمدسیویر داده شد که در اصل دارویی برای درمان ابولا است؛ به بقیه بیماران هم شبه دارویی داده شد که تنها اثر تلقینی داشته است. آن دسته که از رمدسیویر استفاده کردند، ظرف ۱۱ روز و بقیه ۱۵ روز بهبود پیدا کردند. پژوهش‌ها نشان دادند که این دارو زمانی موثر است که بیمار هنوز به دستگاه تنفس مصنوعی وصل نشده است. به همین دلیل نیز تجویز رمدسیویر در مراحل ابتدایی بیماری توصیه می‌شود. 

حدود هفت درصد بیمارانی که ظرف دو هفته از رمدسیویر برای درمان آنها استفاده شد، و نزدیک به ۱۲ درصد از آنها که شبه دارو دریافت کرده بودند، جان خود را از دست دادند. به همین دلیل محققان می‌گویند که پژوهش‌ها هنوز درباره میزان جلوگیری از مرگ مبتلایان به کووید-۱۹ به نتیجه روشنی نرسیده و این دارو به تنهایی برای نجات جان بیماران کافی نیست.

«آنتونیو فاوسی» رئیس «موسسه ملی بیماری‌های آلرژیک و عفونی» و مشاور کاخ سفید در ماه گذشته میلادی در یک سخنرانی از تاثیرات مثبت این دارو گفته بود. نتیجه تحقیقات اخیر تاییدی است بر این سخنان. با این حال پژوهشگران تاکید می‌کنند که درمان موثر بیماری کووید-۱۹ تنها با مجموعه‌ای از داروهای ضد ویروس نتیجه می‌دهد. 

رمدسیویر در ویروس نفوذ می‌کند و مانع از تکثیر آن می‌شود. اداره غذا و دارو آمریکا (FDA) از روز اول مه اجازه استفاده از رمدسیویر را برای درمان کرونا داد و به دنبال آن ژاپن. انتظار می‌رود که آژانس دارویی اروپا (EMA) نیز استفاده از این دارو را به زودی مجاز کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.