محققان کانادایی به تحقیق درباره موثر بودن ماسک های پارچه ای در مقابل ویروس کرونا پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، محققانی از دانشگاه «مک مستر» کانادا به کارامد بودن ماسک های پارچه ای در مقابله با شیوع کروناویروس پرداختند.
پارچه مانع از نفوذ ویریون های جداشده ویروس نمی شود، اما بخش اصلی ویروس از طریق قطراتی که هنگام صحبت، غذاخوردن، سرفه و عطسه و یا ذرات آئروسل ایجاد می شوند، منتقل می گردد.
ماسک های پارچه ای نمی توانند تمام محرک های ویروس را مسدود کنند، اما به هر حال بخشی از آنها را مسدود می کند؛ به ویژه اگر صحبت از شیوع ویروس توسط یک فرد آلوده در خارج باشد.
پارچه می تواند قطرات و آئروسل ها را مسدود کند که لایه های ماسک نیز کارایی این گونه ماسک را افزایش می دهد. موثر بودن چنین ماسکی می تواند از 43 تا 94 درصد در مقایسه با ماسک های یکبار مصرف طبی با درصد از 98 تا 99 باشد.
استفاده از شال و تی شرت و حوله از 10 تا 40 درصد می تواند نفوذ ویریون های جدا شده ویروس را مسدود سازد. با وجود این محققان اعتراف می کنند که استفاده از ماسک های پارچه ای ممکن است کار درستی نباشد، زیرا باعث بروز احساس غلط امنیت و کاهش توجه به بهداشت می شود. در هرصورت، استفاده از ماسک های پارچهای هر چند فایده آن از ماسک های طبی کمتر است می تواند سطح شیوع اپیدمی را کاهش بدهد.