واکسن ضد کرونای تایلندی پس از موفقیت آن در آزمایش روی موش ها به زودی روی میمون ها مورد آزمایش قرار می گیرد.

 

به گزارش جماران به نقل از رویترز، یک مسئول تایلندی بلندپایه امروز چهارشنبه گفت که کشورش انتظار دارد که یک واکسن ویروس کرونا پس از تحقق نتایج مثبت آزمایش های آن روی موش ها، در سال آینده آماده استفاده شود.

سخنگوی مرکز مدیریت بحران«کوید-19»وابسته به دولت این کشور گفت که تایلند واکسن«مسنجر آر.ان. ای» را پس از موفقیت اش در آزمایش روی موش ها هفته دیگر روی میمون ها آزمایش می کند و احتمال داد که استفاده از واکسن تایلندی سال آینده آماده استفاده شود.

تا کنون 3هزار و 34 نفر در تایلند به ویروس کرونا مبتلا شدند و از این تعداد 56 نفر جان خود را از دست دادند.

در همین حال، بیش از 100 واکسن در جهان در حال آزمایش هستند و شماری از آنها وارد مرحله آزمایش بالینی شده اند ولی سازمان بهداشت جهانی آوریل گذشته تأکید کرد که ساخت واکسن حداقل 12 ماه طول می کشد.

این در حالی است که پیش از این شرکت بیوتکنولوژی «مدرنا»نیز از اتمام مرحله اولیه آزمایش واکسن کروناویروس خبر داد و گفت که پادتن کرونا در بدن هر 45 داوطلب تولید شده است.

نام واکسن این شرکت م.آر.آن.ای 1273 است.

تزریق آزمایشی این واکسن توسط موسسه ملی آلرژی و بیماری‌ های عفونی آمریکا که «آنتونی فائوچی» رئیس آن است، نشان داده که این واکسن توانسته سیستم ایمنی دریافت ‌کنندگان را به تولید پادتن ‌های خنثی ‌کننده ویروس کرونا وادار کند.

این شرکت درباره جزئیات این واکسن گفت: داوطلبان به سه گروه 15 نفری تقسیم شدند. برای هر گروه، یک دوز متفاوت در مقادیر 25، 100 و 250 میکروگرم تجویز شد و شرکت کنندگان دو دوز با تزریق عضلانی به شانه و در فواصل تقریبی 28 روز دریافت کردند.

دو هفته پس از دوز دوم، میزان پادتن در گروهی که 25 میکروگرم به آنها تزریق شده بود در حدی بود که معمولا در خون افرادی که کروناویروس داشته اند مشاهده می شود.

در بدن شرکت کنندگان گروه های دوم و سوم، میزان پادتن حتی به مقادیر بسیار زیادی تولید شده بود.

شرکت مدرنا گفته مرحله بزرگتر آزمایش این واکسن که می‌ تواند نشان دهد آیا تزریق آن واقعا از عفونت ناشی از ابتلا به کرونا جلوگیری خواهد کرد، در ماه ژوئیه - 40 روز دیگر- آغاز خواهد شد.

تحقیقات برای ساخت واکسن کووید19 با سرعتی بی ‌سابقه در نقاط مختلف جهان در جریان است به طوری که هم اکنون 80 گروه تحقیقاتی در کشورهای مختلف سرگرم ساخت واکسن ‌های مختلف برای مقابله با ویروس تازه شناخته شده کرونا هستند.

مدرنا نخستین گروه داروسازی بود که آزمایش تجربی واکسن کرونا را آغاز کرد. 

این واکسن حاوی بخشی کوچک و ناکاملی از ساختار کدهای ژنتیکی ویروس کرونا 2019 است که به داوطلبان تزریق می ‌شود.

محققان امیدوارند که این ساختار ناقص ژنتیکی بدون این که فرد را بیمار کند، به سیستم ایمنی بدن او یاد دهد که پادتن مناسبی برای مبارزه با ویروس کامل تولید کند و این پادتن را در حافظه خود نگه دارد تا در صورت مواجهه با ویروس واقعی آمادگی دفاع از خود را داشته باشد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.