کرونا در کشورهای فقیر ظرف شش ماه آینده ممکن است در روز جان شش هزار کودک را بگیرد.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، یونیسف هشدار داد که مبارزه با کرونا می تواند پیامدهای ویرانگر غیرمستقیمی بر کشورهای فقیر مانند مرگ 6هزار کودک در روز در شش ماه آینده داشته باشد و خواستار اتخاذ تدابیر فوری شد.
مبارزه با نوع جدید ویروس کرونا و بیماری همهگیر کووید ۱۹ در کشورهای فقیر میتواند به صورت غیرمسقیم اثرات بسیار مخربی چون مرگ کودکان را به همراه داشته باشد.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف با طرح این هشدار و درخواست برای اقدامی فوری اعلام کرده است که تبعات سهمگین مقابله با بحران سلامت کنونی میتواند طی شش ماه آینده بهطور مستقیم به مرگ روزانه ۶ هزار کودک منجر شود.
در بیانیه ای یونیسف صادر کرد آمده است: «بدبینانهترین نسخه از سه سناریوی در نظر گرفته شده پس از بررسی نتایج یک تحقیق در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا نشان میدهد که اختلال در سنجش وضعیت سلامت و پوشش درمانی حاصل از معطوف شدن تلاشها به مبارزه با شیوع بیماری کووید ۱۹ میتواند ظرف شش ماه زمینه مرگ حدود یک میلیون و دویست هزار کودک زیر پنج سال را در ۱۱۸ کشور جهان فراهم کند.»
این میزان تلفات را باید به حدود ۲ میلیون و پانصد هزار مورد مرگ کودکان زیر پنج سال اضافه کرد که به طور معمول در طول هر شش ماه در این کشورها ثبت میشود.
بر اساس این تحقیق در همین دوره زمانی حدود ۵۶ هزار و ۷۰۰ زن ممکن است به دلیل کاهش مراقبتهای درمانی قبل و یا بعد از زایمان جان خود را از دست بدهند و این میزان تلفات نیز به ۱۴۴ هزار مورد مرگی که تا کنون در همین زمینه ثبت شده اضافه خواهد شد.
«هنریِتا فور» مدیر اجرایی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با ابراز تاسف شرایط بهداشتی کنونی میگوید: «این آمار پیشرفتهایی را که پیشتر در طول دههها تلاش در زمینه کاهش مرگ و میرهای قابل اجتناب در میان کودکان و مادران حاصل شده بود، از بین خواهد برد.»
در بیانیه مدیر اجرایی یونیسف تاکید شده است: «ما نباید اجازه دهیم که مادران و کودکان در راه مبارزه با ویروسی قربانی شوند که تاکنون حدود ۲۹۰ هزار نفر را در جهان به کشتن داده است.»
بر اساس نتایج مطالعهای که در مجله «لانست گلوبال هلث» Lancet Global Health منتشر شده، بیماری کووید ۱۹ در کشورهای فاقد سیستم بهداشتی و پزشکی مناسب، زنجیرههای دسترسی به مواد غذایی و دارو را مختل میکند و این امر سبب میشود تا منابع انسانی و مالی تحت فشار مضاعف قرار گیرند.
بر اساس مطالعات انجام شده اقدامات پیشگیرانه جاری جهت مقابله با ویروس کرونا از جمله قرنطینه، مقررات منع آمد و شد و محدودیتهای اعمال شده برای تردد شهروندان به انضمام نگرانی و دلهرهای که شیوع بیماری همهگیر در میان شهروندان ایجاد کرده سبب شده تا ویزیتها و کنترلهای پزشکی در مراکز درمانی و همچنین اقدامات رایج پزشکی که برای سلامت افراد حیاتی قلمداد میشود به میزان قابل ملاحظهای کاهش یابد.
در این مطالعه از برنامهریزیهای بهداشتی در خانواده، مراقبتهای قبل و پس از تولد، زایمان، واکسیناسیون و نیز دستورالعملهای درمانی و پیشگیرانه به عنوان اقدامات حیاتی در تامین سلامت کودکان و مادران نام برده شده که تحت تاثیر مبارزه با ویروس کرونا قرار گرفتهاند.
یونیسف یادآور شده است که بیش از ۱۱۷ میلیون کودک در ۳۷ کشور جهان اواسط ماه گذشته میلادی بواسطه متوقف شدن کمپین واکسیناسیون در پی شیوع گسترده ویروس کرونا، احتمالا از دریافت واکسن ضد سرخک محروم شده اند.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف از کشورهای جنوب آسیا به عنوان منطقهای که بیشترین تاثیر را از این بحران پذیرفته یاد میکند و سپس کشورهای منطقه صحرای آفریقا و آمریکای جنوبی، بنگلادش، هند، برزیل، جمهوری دموکراتیک کنگو و اتیوپی را در ردههای بعدی قرار میدهد.