انتخابات آمریکا با حضور و ظهور خطری در حوزه سلامت عمومی شانه به شانه حرکت می ‌کند. بنابراین، در انتخابات ‌های آینده بحث سر این نخواهد بود که چه کاندیدایی برنده‌ می‌ شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، ایندیپندنت گزارش داد در حالی که تنها 6 ماه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است، همه گیری کرونا در این کشور، کاملا این رخداد مهم را به حاشیه رانده است و حال سوالی که بیشتر از پیش مطرح می ‌شود، این است که اگر تا ماه نوامبر وضعیت تغییر چندانی نکند و رفتن به پای صندوق ‌های رای سلامت شهروندان را به خطر بیندازد، چگونه می ‌توان رای ‌گیری را انجام داد؟

اولین جوابی که به ذهن بسیاری می ‌رسد، رای ‌گیری از طریق ارسال پستی رای به مراکز رای‌ گیری است. اما موضوع به این سادگی هم نیست، چرا که این تغییر، هم از نظر اجرایی و هم از نظر سیاسی، مخالفانی دارد که عمدتا هم طرفداران دونالد ترامپ رئیس‌ جمهور آمریکا هستند. 

به طور معمول در ماه مه، کارزارهای انتخاباتی رقبای انتخاباتی، فعالیت جدی را در ایالت‌ های مختلف پیش می‌ برند و بحث ‌های مختلفی در رسانه‌ های جمعی، از تلویزیون و رادیو گرفته تا رسانه ‌های اینترنتی و روزنامه ‌ها، در خصوص انتخابات در می‌ گیرد. اما هم ‌اکنون همه این رسانه ‌ها به تحولات مربوط به کرونا در آمریکا و جهان می ‌پردازند؛ بیماری مرموزی که جان بیش از 80 هزار نفر را در آمریکا گرفته است و 1.36 میلیون نفر هم به آن مبتلا شده‌ اند و هنوز چشم‌ انداز روشنی از آن که چه زمانی این وضعیت خاتمه می‌ یابد یا تحت کنترل درمی ‌آید، وجود ندارد. 

هر چند بسیاری از ایالت‌ ها به سمت بازگشایی مرحله به مرحله رفته ‌اند و از هفته گذشته برخی از مشاغل و کسب ‌و کارها فعالیت‌ خود را از سر گرفته‌ اند یا طی هفته‌ های آینده از سر خواهند گرفت، اما بسیاری از کارشناسان هم هشدار داده ‌اند که چنین بازگشت سریعی به کار، ممکن است با شیوع مجدد بیماری در پاییز همراه باشد. این همان زمانی است که انتخابات ریاست جمهوری وارد مراحل حساس خود می‌ شود و در سوم نوامبر هم مردم باید به پای صندوق‌ های رای بروند. 

ماه گذشته، زمانی که انتخابات حساسی در ایالت «ویسکانسین» برای تعیین یکی از قضات عالی این ایالت درگرفته بود، و در حالی که رقابت جدی بین کسی با دیدگاه ‌های محافظه‌ کارانه، و کاندیدایی با مواضع معتدل‌ تر و لیبرالی در گرفته بود، رای ‌گیری پستی، باعث شد که کاندیدای نزدیک به مواضع لیبرال، با اختلاف 11 درصدی برنده شود. 

این در حالی بود که پیش از آن تصور می ‌رفت که مردم به پای صندوق‌ های رای نیایند یا میزان مشارکت در انتخابات کم شود؛ و بر آن مبنا جمهوری‌ خواهان انتظار داشتند که با حداقل رای، احتمال انتخاب کاندیدای آنها بیشتر باشد. اما چنین نشد، چون رای‌ گیری از طریق ارسال پستی‌ رای، امکان مشارکت زیادی را فراهم کرد و به همین جهت افراد بیشتری توانستند در انتخابات شرکت کنند. 

حال هم که انتخابات با حضور و ظهور خطری در حوزه سلامت عمومی شانه به شانه حرکت می ‌کند، دموکرات‌ ها می‌کوشند آنچه در ویسکانسین رخ داد، در ایالت ‌های دیگر هم تکرار کنند و برای همین، به دنبال مکانیسمی هستند که چنانچه افراد مایل نباشند به پای صندوق‌ های رای بروند، بتوانند رای خود را در صندوق‌ های پستی بیندازند. 

آنها هم ‌اکنون هم برای مشتاق نگهداشتن هواداران خود، از کارزار تبلیغاتی دیجیتال و ای‌ میلی استفاده می‌ کنند و اساس یکی از برنامه ‌های آنان، افزودن بر تعداد رای‌ دهندگان احتمالی از طریق بسیج عمومی آنلاین مردم  است.

برای دموکرات ‌ها این امر بسیار حیاتی است و اگر بتوانند چنین اقدامی را صورت دهند، شانس خود را در برابر ترامپ و هواداران جمهوری ‌خواهش، هم در انتخابات ریاست‌ جمهوری و هم در انتخابات‌ محلی و نیز کنگره، افزایش خواهند داد. 

روز شنبه 9 آوریل سناتور «کریستن گیل‌ برند» که خود یکی از کاندیداهای ریاست‌ جمهوری دموکرات‌ ها در رقابت ‌های مقدماتی امسال بود، گفته است که هر آمریکایی باید بتواند از طریق پستی رای بدهد. 

این موضوع به خصوص در ایالت‌ هایی که رقابت بین دموکرات ‌ها و جمهوری ‌خواهان بسیار نزدیک است، اهمیت بیشتری می ‌یابد. این ایالت‌ ها اما، سابقه چندانی در ارسال رای از طریق پستی ندارند. 

همزمان، ترامپ نیز چندین بار به رای ‌دادن مردم از طریق پستی حمله کرده است و جمهوری‌ خواهان هم قول داده‌ اند که از توسعه و افزایش رای‌دادن مردم از طریق پستی در ایالت ‌های مهمی مانند «میشیگان، مینه ‌سوتا» و دیگر ایالت‌ های کلیدی در انتخابات، جلوگیری کنند. 

در ایالت «جورجیا» برای انتخابات مقدماتی این ایالت که در تاریخ 9 ژوئن برگزار می ‌شود، بیش از 1.2 میلیون نفر خواستار برگه‌ های رای پستی شده‌ اند. این رقم در مقایسه با 36200 نفری که در سال 2016 چنین درخواستی داده بودند، چشمگیر به نظر می ‌رسد. اما همزمان، دموکرات ‌ها در ایالت کلیدی «پنسیلوانیا» با چالش متقاعد کردن مردم برای امن بودن رای دادن پستی مواجه بوده ‌اند. 

بنابراین، در انتخابات ‌های آینده، چه انتخابات میان‌ دوره ‌ای و چه انتخابات ریاست‌ جمهوری بحث سر این نخواهد بود که چه کاندیدایی برنده‌ می‌ شود، بلکه بحث اصلی این خواهد بود که کدام کارزار انتخاباتی برای آموزش داوطلبانی که بتوانند رای ‌دهندگان را برای رای از طریق پستی کمک کنند، بهتر عمل کرده است و توانسته است با بسیج عمومی، تعداد افراد مشارکت‌ کننده بیشتری را در عرصه انتخابات فعال کند. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.