نفت خام سبک آمریکا برای تحویل در ماه ژوئن با 3.3 درصد افزایش به بشکه ای 19.41 دلار و نفت خام برنت نیز با 2.11 درصد افزایش به 27.05 دلار در هر بشکه رسید.

 

به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، قیمت نفت پس از یک ماه نوسانات شدید که بازارهای جهانی نفت در سایه کاهش تقاضا به دلیل شیوع کرونا و پر شدن انبارهای نفت خام جهان شاهد آن بود،در نخستین روز معاملات در ماه می به شکل چشمگیری افزایش یافت.

در ساعت 8 و 42 دقیقه به وقت مسکو قراردادهای نفت خام سبک آمریکا برای تحویل در ماه ژوئن با 3.3 درصد افزایش به بشکه ای 19.41 دلار رسید.

در همین حال قیمت نفت خام برنت نیز با 2.11 درصد افزایش به 27.05 دلار در هر بشکه رسید.

در ماه آوریل بهای جهانی نفت به ویژه نفت خام آمریکا شاهد پایین ترین قیمت در تاریخ خود بود اما بعد از آن کمی بهبود پیدا کرد.

در آخرین روز ماه آوریل قیمت نفت برنت 12 درصد و نفت خام آمریکا 25 درصد افزایش پیدا کرد.

قیمت های جهانی نفت امروز به دلیل کاهش تولید نفت توسط گروه «اوپک+»افزایش یافته است به طوری که این گروه در مجموع طی ماه می جاری 9.7 میلیون بشکه در روز تولید خود را کاهش می دهند.همچنین برخی دیگر از کشورهایی که عضو این گروه نیستند نیز اعلام کردند که تولید خود را کاهش می دهند به طوری که نروژ برای نخستین بار در 18 سال اخیر اعلام کرد که تولید خود را از ماه ژوئن تا دسامبر 2020 کاهش می دهد و همین امر نیز به افزایش قیمت نفت در جهان کمک کرد.

 در همین حال، بانک سرمایه‌گذاری «مورگان استنلی» در تازه‌ترین گزارش خود در مورد آینده بازار نفت، پیش‌بینی کرد که قیمت نفت زودتر از سه ماه چهارم سال ۲۰۲۱ به سطح پیش از شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹ بازنمی‌گردد.

بر پایه این گزارش، بازار جهانی نفت در دوران پس از کرونا به دلیل تغییر رفتار برخی مصرف کنندگان می‌تواند با تغییرات ساختاری پایدار مواجه شود؛ چرا که رکود اقتصادی بسیاری از کشورها تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد یافت و بر همین اساس امکان رشد سریع تقاضای نفت وجود نخواهد داشت.

مورگان استنلی مطابق این چشم‌انداز، برآورد کرده که متوسط بهای هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت در سال ۲۰۲۱ به حدود ۴۰ دلار برسد و میانگین نرخ هر بشکه نفت پایه برنت نیز تا ۴۵ دلار رشد کند.

قیمت هر بشکه نفت برنت از ۶۸ دلار در اوایل ژانویه سال ۲۰۲۰ به ۲۵ دلار در جریان معاملات روز پنجشنبه سقوط کرده است؛ این نرخ هفته گذشته تا ۱۹ دلار نیز کاهش یافته بود.

همچنین بهای هر بشکه نفت پایه آمریکا (وست تگزاس اینترمدیت) نیز هفته گذشته و در پی محدود شدن ظرفیت ذخیره‌ سازی نفت در این کشور تا منفی ۳۹ دلار سقوط کرد. البته اظهار نظر روز پنج‌شنبه «استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در مورد بررسی راهکار جدید دولت آمریکا برای افزایش چندصد میلیون بشکه‌ای ظرفیت ذخیره نفت موجب شد تا نرخ روزانه نفت وست تگزاس به بیش از ۱۷ دلار و ۵۰ سنت برسد.

در حالی که بزرگترین تولید کنندگان نفت قصد دارند، تولید روزانه خود را از ابتدای ماه مه در مجموع نزدیک به ۲۰ میلیون بشکه کاهش دهند ولی محدود شدن شدید تقاضای نفت به دلیل رکود اقتصادی حاکم بر جهان، موجب شده تا قیمت نفت همچنان در سیر نزولی قرار داشته باشد؛ آژانس بین‌المللی انرژی این افت تقاضا را روزانه ۲۹ میلیون بشکه برآورد کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.