ویروس کرونا باعث شده است که برخی شرکت ها مجبور به اخراج نیروی کار خود شوند و برخی نیز با چالش جدی آغاز به کار خود بعد از دوران کرونا رو به رو هستند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، شرکت «بوئینگ» روز گذشته-چهارشنبه- همزمان با ادامه بحران در حمل و نقل هوایی به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا اعلام کرد که حدود ۱۰ درصد از نیروی کار خود در سطح جهان را اخراج خواهد کرد.
به این ترتیب ۱۶ هزار نفر از کارگران و کارمندان شرکت بوئینگ در سراسر جهان بیکار خواهند شد. این شرکت همچنین اعلام کرده است که برای صرفه جویی در مخارج در نظر دارد تولید آن دسته از هواپیماها را که از آنها برای طی مسافت های طولانی تر استفاده می شود کاهش دهد.
«دیوید کلهون» مدیر عامل شرکت بوئینگ در ایمیلی که برای کارکنان این شرکت فرستاده اعلام کرده است که در مجموع ۱۵ درصد مشاغل بخش هوانوردی غیرنظامی این شرکت حذف خواهد شد.
به گفته مدیر عامل بوئینگ این شرکت در میان مدت طرحی برای موج دوم تعدیل نیرو ندارد.
وضعیت شرکت بوئینگ پیش از شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» نیز به دلیل مشکل مدل هواپیمای «۷۳۷ مکس» (737 MAX) بحرانی بود.
محدودیت های به اجرا گذاشته شده پس از شیوع ویروس جدید کرونا باعث شده است که ترافیک هوایی در آمریکا ۹۵ درصد کاهش یابد. پیش بینی می شود که درآمد شرکت های هواپیمایی در سراسر جهان طی سال جاری ۳۱۴ میلیارد دلار کاهش یابد. این شرکت ها مشتریان محصولات شرکت بوئینگ و «ایرباس» رقیب اصلی آن هستند.
از سوی دیگر، شیوع جهانی ویروس کرونا و لغو دهها هزار پرواز در سراسر جهان، شرکتهای هواپیمایی را با چالشهای جدی مواجه کرده است.
یکی از این چالش ها درخواست مشتریان برای پس گرفتن پول بلیت هایشان است چرا که پروازشان به دلیل شیوع کرونا لغو شده است. با این حال پس گرفتن پول از شرکتهایی هواپیمایی به ماموریت غیرممکن شبیه است، موضوعی که مسافران را خشمگین کرده است.
بهعنوان نمونه «آسمیک» که اهل «ونکوور» کاناداست، به همراه همسر و دو فرزندش بلیت سفر به مسکو را خریده بود. او می گوید: «ما ۲۶۰۰ یورو پرداختیم و پس اندار این مبلغ برای سفرهای ترانس آتلانتیک اصلا ساده نیست و الان کاملا مایوس کننده و ناراحت کننده است که شرکت هواپیمایی به قوانین مربوط به پس دادن پول بلیتی که پروازش لغو شده، اقدام نمی کند.»
مقررات اتحادیه اروپا به وضوح می گوید که در صورت لغو پرواز، مسافران حق دارند ظرف مدت ۷ روز خواستار بازپراخت پول بلیتشان شوند.
با این حال بر اساس گزارشهای متعدد، بسیاری از خطوط هوایی به این قانون احترام نمی گذارند و به جای بازپراخت پول بلیت به مسافران پیشنهاد دریافت کوپن می دهند تا برای پروازهای بعدی از آنها استفاده کنند.
وزاری حمل و نقل اروپا قرار است روز چهارشنبه برای گفتگو درباره این موضوع دیدار کنند و انتظار می رود که راه حلی برای این معضل پیدا شود.
در تحولی دیگر، در آستانه برگزاری جلسه وزرای حمل و نقل کشورهای عضو اتحادیه اروپا، شرکتهای هواپیمایی در نامه سرگشادهای گفتهاند که آماده استقبال از مسافران همزمان با پایان قرنطینه در برخی کشورهایی اروپایی هستند با این حال تاکید کردهاند که رعایت فاصله گذاری فیزیکی بین مسافران در هواپیما امکانپذیر نیست.
«توماس رینارت» مدیر عامل انجمن صنایع هواپیمایی ارویا می گوید: «فاصله گذاری اجتماعی نه ضروری و نه قابل اجراست. تدابیر و مقررات باید با سطح خطر متناسب باشد.»
بحث و گفتگوی داغی در حال حاضر در جریان است که آیا فاصله گذاری بین مسافران به شکلی که در قطارها، مترو و اتوبوس می بینیم قابل اجراست یا خیر.
برخی خطوط هوایی گفته اند که یک صندلی بین مسافران فاصله خواهند گذاشت اما بعنوان نمونه «مایکل اولری» مدیر عامل شرکت رایان ایر می گوید تنها در صورت جبران خسارت هایی که فاصله گذاری اجتماعی ایجاد می کند حاضر است فاصله گذاری در هواپیما را اجرا کند در غیر این صورت با این شرایط که بین مسافران یک صندلی خالی بماند این شرکت از پرواز امتناع می کند.
متخصصان بهداشت می گویند که خالی گذاشتن یک صندلی در هواپیما بین مسافران که حدود ۴۵ سانتیمتر بین دو مسافر فاصله ایجاد می کند به هیچ وجه با رعایت فاصله دست کم دو متری بین مسافران همخوانی ندارد. اگر خطوط هوایی بخواهند فاصله اجتماعی بهداشتی را رعایت کنند به این معنی خواهد بود هفت صندلی در اطراف مسافر باید خالی بماند.
کمیسیون اروپا آماده می شود تا در ماه آینده مجموعه مقرراتی را برای از سرگیری ایمن سفرهای هوایی وضع کند. اقداماتی مانند اجباری بودن ماسک زدن، ضد عفونی هواپیما و فاصله گذاری اجتماعی و باید دید که برای مهمترین چالش صنعت هوایی که رعایت فاصله گذاری اجتماعی در هواپیماهاست چه راه حلی پیدا خواهد شد.