برخی از کشورهای اروپایی کاهش تدریجی قرنطینه را در پی گرفته اند.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دانمارک اعلام کرد که از امروز چهارشنبه ۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) بخش‌هایی از قرنطینۀ سراسری در این کشور به پایان خواهد رسید و مراکز آموزشی بار دیگر آغاز به کار خواهند کرد.

مقامات دانمارک می‌گویند از آنجا که نرخ موارد ابتلا به کرونا در این کشور به وضعیت پایداری رسیده، می‌توان به بخشی از قرنطینه پایان داد با این وجود بارها، رستوران‌ها و مراکز خرید دست‌کم برای یکماه دیگر تعطیل و تجمع بیش از ۱۰ نفر نیز همچنان ممنوع خواهد بود.

تا کنون بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر از جمعیت ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری دانمارک به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۰۹ نفر نیز جان باخته‌اند.

«مته فردریکسن» نخست‌وزیر دانمارک اعلام کرد چنانچه دیگر محدودیت‌ها بخوبی از سوی شهروندان رعایت شود، این امکان وجود دارد که به تدریج از موارد قرنطینه کاسته شود.

خانم فردریکسن که در یک نشست خبری سخن می‌گفت، ضمن اشاره به برنامۀ «بازگشایی تدریجی، تحت کنترل و آرام فعالیت‌ها در دانمارک» اعلام کرد: «این چیزی شبیه به راه رفتن روی بند است... اگر در جایی که هستیم بی‌حرکت بمانیم، ممکن است سقوط کنیم و اگر خیلی سریع پیش برویم، ممکن است اشتباه کنیم. بنابراین باید با احتیاط قدم برداریم.»

او تاکید کرد که حتی با لغو تدریجی محدودیت‌ها نیز برخی مقررات دوران قرنطینه همچنان پا برجا خواهد بود؛ از جمله حفظ فاصله اجتماعی در قطارها، اتوبوس‌ها و متروها و خودداری از برگزاری مهمانی‌هایی با جمعیت زیاد.

این نگرانی وجود دارد که با ادامۀ قرنطینه، رکودی عمیق‌تر از گسترش ویروس کرونا به دانمارک آسیب بزند.

در حالی که در بخش بزرگی از اروپا محدودیت‌های شدیدی برای منع آمد و شد مردم و حفظ فاصله اجتماعی به اجرا گذاشته شده، در سوئد چنین خبرهایی نیست.

در این کشور رستوران‌ها و بارها، زمین‌های بازی و آموزشگاه‌ها همچنان باز هستند و دولت برای مهار کرونا به اقدامات داوطلبانه اکتفا کرده است و بر تشویق و توصیه تکیه دارد و نه اجبار.

اگرچه این رویکرد از نظر بسیاری بحث برانیگز است اما دولت سوئد اطمینان دارد که سیاستی که اتخاذ کرده موثر خواهد بود.

«اَن لیند» وزیر خارجه این کشور می‌گوید که استراتژی سوئد آن است که قرنطینه‌ای را به اجرا نگذارد و در مقابل، ساکنان این کشور، خودشان مسئولیت اجتماعی‌شان را در قبال شیوع این ویروس برعهده بگیرند.

در پی توصیه‌های دولت، اکنون شهرهای سوئد خلوت‌تر از گذشته شده و در مترو و اتوبوس‌ها نیز جمعیت کمتری در مقایسه با گذشته دیده می‌شود.

شمار مبتلایان به کرونا در این کشور ۱۰ میلیون نفری حدود ۱۲ هزار نفر است و هزار و ۲۰۳ نفر نیز از کووید ۱۹ جان باخته‌اند.

پیش از دانمارک، اتریش اولین کشوری بود که کاهش تدریجی محدودیت‌های قرنطینه را به اجرا گذاشت و فروشگاههای کوچک از روز سه‌شنبه آغاز به کار کردند. قرار است مرحله دوم کاهش محدودیت‌های قرنطینه از اول ماه مه اجرا شود.

آلمان نیز مایل به بازگشایی مدارس به صورت منطقه‌ای است و اعلام کرده چنانچه شمار مبتلایان به کرونا همچنان پایین بماند، به برخی از رستوران‌ها اجازه خواهد داد تا با پذیرش تعداد محدودی مشتری، فعالیت خود را از سر بگیرند.

در ایتالیا که بیش از سایر کشورهای اروپایی از شیوع کرونا آسیب دیده و دورۀ قرنطینه در آن طولانی‌از دیگر کشورهای قاره سبز بوده است نیز مقامات در حال بحث درباره اجرای «مرحله دوم» رویارویی با کرونا هستند. مرحله‌ای که در آن جامعه باید بیاموزد که با استفاده از ماسک و انجام آزمایش‌های بیشتر کنار آمده و «با ویروس کرونا زندگی کند».

همه کشورهای اروپایی از جمله اسپانیا اعلام کرده‌اند که آمارهای روزانه حاکی از پیشرفت در مهار کرونا است. آنها امیدوارند که پیک بحران را پشت سر گذاشته باشند.

با این حال مقامات بهداشت اروپا هشدار داده‌اند که حتی پس از عبور از نقطه اوج شیوع بحران نیز زندگی در این قاره ‌نمی‌تواند به‌سرعت به روال پیشین خود برگردد و باید بسیاری از محدودیت‌های اجتماعی برای هفته‌ها ادامه یابد.

انگلیس در داخل قاره اروپا و ایالات متحده آمریکا در خارج از آن هنوز به نقطه اوج این بحران نرسیده‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.