رویارویی فرمانداران ایالت های مختلف به ویژه ایالت نیویورک، کانون اصلی شیوع کرونا در آمریکا، با ترامپ به مرحله ای جدی رسیده است.

 

به گزارش جماران به نقل از رویترز، «اندرو کومو» فرماندار ایالت نیویورک امروز سه شنبه گفت که وی به هیچ گونه دستوری که توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور برای بازگشایی ایالت  و از سرگیری فعالیت ها در آن به شیوه ناامن در اوج شیوع کرونا صادر می شود، ملزم نخواهد بود.

کومو در گفت و گو با شبکه «سی ان ان» گفت:« اگر ( ترامپ)به من دستور دهد که بازگشایی ایالت را به شیوه ای که سلامت عمومی مردم ایالتم به خطر بیفتد  انجام دهم،هرگز این کار را نمی کنم.

وی افزود که هر گونه دستوری از این قبیل «چالشی برای قانون اساسی» میان ایالت ها و دولت های فدرال به شمار می رود و به بخش قضایی فرستاده می شود.

پیش از این خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش داد چند هفته پس از آغاز قرنطینه در ایالت‌ های مختلف آمریکا برای مهار کرونا، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور ادعا کرد که برای تصمیم‌ گیری درباره پایان قرنطینه و آغاز کار مجدد فعالیت‌ های اقتصادی در ایالت‌ ها صلاحیت و اختیار تام دارد.

این ادعا به مذاق فرمانداران ایالت‌ های آمریکا از هر دو جناح دموکرات و محافظه‌ کار خوش نیامد زیرا آنها با استناد به قانون، خود را دارای صلاحیت تصمیم‌ گیری در این زمینه می‌ دانند.

دونالد ترامپ بدون استناد به جزئیات خاصی از منبع قانونی قدرت ادعایی خود گفته است که به رغم محدودیت‌ های پیش‌ بینی شده در قانون اساسی، قدرت او در کشور مطلق است.

ترامپ  در کاخ سفید گفت: «وقتی یک نفر رئیس جمهور ایالات متحده است، اقتدارش کامل است» و افزود: «فرمانداران هم این را می‌ دانند».

بر اساس قانون اساسی آمریکا فرمانداران ایالت‌ ها مسئول اصلی تصمیم‌ گیری در زمینه تامین امنیت شهروندان مقیم همان ایالت هستند.

فرمانداران گفته‌ اند از آنجایی که خودشان به منظور تامین امنیت تصمیم به وضع مقررات قرنطینه گرفته‌ اند، بنابراین خودشان هم باید درباره زمان بازگشت به شرایط عادی تصمیم بگیرند.

اظهارات رئیس جمهور آمریکا اندکی پس از آن ایراد شد که مسئولان چند ایالت در غرب و شمال شرقی آمریکا از جناح دموکرات اعلام کردند تصمیمات جداگانه برای لغو تدریجی مقررات قرنطینه و بازگشایی فعالیت‌ ها به وضع عادی در ایالت‌ های خود را با یکدیگر هماهنگ می‌ کنند.

گرچه دونالد ترامپ به تمام مردم کشورش توصیه کرده بود برای در امان ماندن از کرونا و نجات جان دیگران در خانه بمانند، اما بر اساس قانون، این فرمانداران و رهبران محلی بودند که در عمل محدودیت‌ های اجباری از جمله تعطیلی مدارس و تعطیلی مشاغل غیر ضروری را در هر ایالت اعمال کردند.

دونالد ترامپ روز دوشنبه اختلاف خود با فرمانداران بر سر صلاحیت تصمیم‌ گیری برای پایان قرنطینه را تقصیر رسانه‌ های «اخبار جعلی» دانست و در توییتر نوشت: «برخی رسانه‌ های اخبار جعلی به هدف ایجاد اختلاف و اغتشاش، نوشته‌ اند که بازگشایی در ایالت‌ ها با فرمانداران است و نه رئیس جمهور و دولت فدرال آمریکا. باید کاملا درک شود که این موضوع اشتباه است.»

وی در ادامه توییت نوشته است: «دلایل خوب و زیادی داریم که تصمیم با رئیس جمهور است. این را هم باید بگویم که من با دولتم داریم از نزدیک با فرمانداران همکاری می‌ کنیم و این کار ادامه خواهد داشت.»

ترامپ در همین پیام توییتری وعده داده است که به زودی تصمیمی درباره قرنطینه از جانب او با هماهنگی فرمانداران ایالت‌ ها گرفته می‌ شود.

دستور دولت فدرال آمریکا برای فاصله‌ گذاری اجتماعی در دوران قرنطینه تا پایان ماه جاری میلادی اعلام شده است. دونالد ترامپ که نگران پشت سر گذاشتن بحران کروناست، پیش از این با مشاوران خود در زمینه لغو دستور فاصله‌ گذاری اجتماعی نیز گفت و گو کرده بود.

از سوی دیگر، دکتر «فاوچی» رئیس مرکز بیماری‌ های عفونی و آلرژی آمریکا که این روزها در رسانه‌های آمریکا به لقب «دکتر آمریکا» و «عقل سلیم کابینه» شهرت گرفته، در مصاحبه‌ ای پذیرفته که اگر اقدامات محدودکننده در آمریکا زودتر به اجرا گذاشته می‌ شد، آمار جان باختگان و مبتلایان کرونا در این کشور کمتر از آمار فعلی می‌ بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.