بسته شدن مدارس تأثیر چندانی در روند مهارِ بیماریهایی نظیر کوید-۱۹ ندارد اما پس از قرنطینه، تأثیر مهمی در شروع تازهٔ زندگی اجتماعی خواهد داشت.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، پژوهشی تازه نشان میدهد بسته شدن مدارس تأثیر چندانی در روند مهارِ بیماریهایی نظیر کوید-۱۹ ندارد اما پس از قرنطینه، تأثیر مهمی در شروع تازهٔ زندگی اجتماعی خواهد داشت.
پژوهشگران «یونیورسیتی کالج» لندن معتقدند که شواهد موجود از بیماریهای همهگیر نظیر آنفولآنزا، سارس و کووید-۱۹ موجود است نشان میدهد که بستن مدارس تأثیر چندانی در مهار کردن بیماری ندارد.
دکتر «راسل واینر» سرپرست این پژوهش میگوید: «مطالعات قبلی نشان میدهد که بستن مدارس در صورتی تأثیرگذار است که میزان واگیردار بودن بیماری پایین، و احتمال ابتلای کودکان هم بالا باشد که در مورد بیماری کووید-۱۹ برعکس است.»
این تیم پژوهشگران انگلیسی با بررسی ۱۶ مطالعهٔ قبلی در این زمینه از جمله پژوهشی دربارهٔ انتشار سارس در سال ۲۰۰۳، نتیجه گرفته است که «بستن مدارس به کنترل بیماری همهگیر کمکی نمیکند.»
راسل واینر معتقد است که «سیاستگذاران باید مراقب چنین تصیماتی باشند» زیرا کودکان بسیاری، و «بهویژه آنها که امکانات کمتری دارند»، برای زمان زیادی از تحصیل محروم میشوند و این تأثیر بزرگی بر آنها میگذارد.
بنا بر گزارش منتشر شده از این پژوهش ۱۰۷ کشور مدارس خود را برای مهار انتشار کرونا بستهاند که میلیونها کودک از تحصیل در مدرسه محروم شدهاند.
پروفسور «رابرت دینگوالم استاد جامعهشناسی دانشگاه «ناتینگهام» نیز معتقد است که: «مدارس را میتوان و باید بهمحض آنکه موج اولیهٔ بیماری گذشت بازگشایی کرد.» و میافزاید که کشورها باید از همین حالا به جدا به این فکر کنند که« کِی و چطور مدارس را باز کنند.»
پژوهشگران همچنین یادآوری کردهاند که اقداماتی نظیر یکروز درمیان کردن مدرسه، بستن زمین ورزش، و کاستن از حرکت زیاد بچهها بین کلاسها میتواند خطر انتشار بیماری کووید-۱۹ را کاهش بدهد.