بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی منابع رسمی، تا کنون بیش از ۴۶۴ هزار نفر در سراسر جهان به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش جماران، یورونیوز در گزارشی نوشت: شیوع بیماری کووید ۱۹ ناشی ازشیوع ویروس کرونا این روزها بیش از هر نقطه جهان، اروپا را تحت تاثیر قرار داده است. پس از ایتالیا و اسپانیا که اخیرا بیشترین شمار قربانیان را به خود اختصاص دادهاند، فرانسه نیز برای نخستین بار از جان باختن بیش از ۲۰۰ نفر دیگر بر اثر ابتلا به این بیماری ظرف تنها یک دوره زمانی بیست و چهار ساعته خبر داد.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی منابع رسمی، تا کنون بیش از ۴۶۴ هزار نفر در سراسر جهان به نوع جدید ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۲۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
آخرین آمار و اطلاعات مربوط به شیوع بیماری کرونا در جهان تا نیمه شب چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۹/ ۲۵ مارس ۲۰۲۰ میلادی را در این گزارش دنبال کنید.
ادامه روند کاهش مبتلایان در چین
روند کاهشی ابتلا به ویروس جدید کرونا در چین ادامه دارد و برای دومین روز پیاپی ابتلا با منشأ داخلی در این کشور گزارش نشد.
مسئولان درمانی چین اعلام کردند که در ادامه روند کاهشی شیوع ویروس «کووید۱۹» در این کشور، ابتلای روزانه با منشأ محلی در چین برای دومین روز صفر گزارش شده است.
کمیسیون بهداشت ملی چین صبح امروز پنجشنبه اعلام کرد که طی بیستوچهار ساعت گذشته ۶۷ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که همگی از کشورهای خارجی به چین وارد شدهاند و طی روز گذشته هیچ مورد ابتلا با منشأ داخلی در این کشور رخ نداده است.
حتی در استان هوبی با مرکزیت شهر «ووهان» - که ویروس کرونا در واپسین روزهای سال ۲۰۱۹ از آن منطقه شیوع پیدا کرد - نیز هیچ مورد ابتلای داخلی گزارش نشده است.
البته کمیسیون بهداشت ملی چین همچنین گزارش داد که شش فوتی جدید بر اثر ابتلا به این ویروس نیز ثبت شده است.
بدین ترتیب تعداد کل مبتلایان به این ویروس در چین به ۸۱۲۸۵ نفر و تعداد قربانیان آن نیز به ۳۲۸۷ نفر رسید. از تعداد کل مبتلایان، ۷۴۰۵۱ نفر بهبود یافته و سلامتی خود را به دست آوردند و فعلا ۳۹۴۷ مورد فعال ابتلا به کرونا در چین وجود دارد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا از68هزار نفر فراتر رفت
در حالی که سازمان جهانی بهداشت از احتمال تبدیل شدن ایالات متحده به کانون جدید شیوع ویروس کرونا هشدار داده است، شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در این کشور به 68527 نفر و شمار قربانیان در این کشور به 1031 نفر افزایش یافت.
دانشگاه «هاپکینز» آمریکا شب گذشته این آمار جدید قربانیان و مبتلایان در آمریکا را منتشر کرد.
آمریکا پس از چین و ایتالیا تبدیل به سومین کشوری شد که در آن شمار مبتلایان و قربانیان بسیار بالاست.
فرودگاه اورلی پاریس بسته میشود
دولت فرانسه اعلام کرد فرودگاه بینالمللی «اورلی» پاریس از روز سهشنبه ۳۱ مارس تا اطلاع ثانوی بسته میشود. دولت فرانسه در ماه فوریه به دلیل عدم کنترل وضعیت مسافران از کشورهای پرخطر بهویژه ایرانیان در فرودگاه اورلی پاریس مورد انتقاد قرار گرفته بود. تاکنون ۱۳۳۱ نفر در فرانسه به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند.
اوکراین تمام ارتباطات هوایی و ریلی خود با خارج را قطع میکند
وزارت کشور اوکراین اعلام کرد تمام ارتباطات هوایی و ریلی این کشور با خارج را از روز جمعه ۲۷ مارس برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا قطع میکند. تاکنون ۱۱۶ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۴ مورد مرگ و میر در اوکراین ثبت شده است.
معاون سفیر انگلیس در مجارستان بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ درگذشت
«استیون دیک» معاون سفیر انگلیس در مجارستان درگذشت. آقای دیک ۳۷ سال داشت.
این خبر در حالی منتشر میشود که رسانههای انگلیسی روز چهارشنبه از مرگ یک دختر ۲۱ ساله سالم خبر داده بودند. از زمان آغاز بحران شیوع ویروس کرونا، جوانان و افراد سالم عمدتا بهعنوان انسانهای مقاوم در برابر کووید-۱۹ معرفی میشوند. تاکنون ۴۶۵ نفر در انگلیسی بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند.
اردوغان: در دو تا سه هفته بر شیوع ویروس کرونا غلبه میکنیم
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه گفت این کشور با توجه به تدابیر و اقدامات در پیش گرفته شده در ۲ تا ۳ هفته آینده بر ویروس کرونا غلبه میکند.
آقای اردوغان در یک نطق تلویزیونی خطاب به شهروندان ترکیه گفت: «ما برای تمام سناریوهای پیش رو آمادهایم.» این سخنان در حالی عنوان میشود که وزارت آموزش ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد تمام مدارس این کشور تا ۳۰ آوریل (یک ماه و یک هفته دیگر) تعطیل خواهند ماند. تاکنون دستکم ۵۹ نفر در ترکیه جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از دست داده اند.
در همین حال، در پی لغو بسیاری از پروازهای بینالمللی به دلیل شیوع ویروس کرونا، مدت یک هفته است که نزدیک به ۲ هزار مسافر خارجی در فرودگاه بینالمللی استانبول بلا تکلیف ماندهاند. بنا بر اعلام شرکت اوپراتور این فرودگاه، بیش از نیمی از این مسافران (حدود ۱۵۰۰ نفر) شهروندان الجزایر و مابقی شهروندان ازبکستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان هستند. هنوز هیچ تصمیمی برای بازگرداندن این مسافران از سوی دولتهایشان گرفته نشده است و طی یک هفته گذشته، شرکت هواپیمایی ترکیشایر همچنین هلال احمر ترکیه وظیفه تامین غذا و دیگر مایحتاج این مسافران سرگردان را برعهده گرفته بودند.
شیوع کرونا باعث شد که پروازهای هواپیماها از مبدا و به مقصد این فرودگاه از سوی حدود ۷۰ کشور در سراسر جهان لغو شود.
۷۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در نخستین روز قرنطینه در هندوستان
در حالی که بیش از یک میلیارد هندی، نیمه شب ۲۴ مارس قرنطینه شدند، این کشور روز چهارشنبه ۷۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و یک فوتی را ثبت کرد. تاکنون در هند ۶۵۷ مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ثبت شده و ۱۲ نفر جان خود را از دست داده اند. «ناراندا مودی» نخست وزیر هند دیشب از قرنطینه این کشور به مدت سه هفته خبر داد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا از مرز ۷۴ هزار نفر گذشت
دولت ایتالیا اعلام کرد با اضافه شدن ۵۲۱۰ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته به جمع مبتلایان به ویروس کرونا، شمار کل بیماران کووید ۱۹ در این کشور به ۷۴۳۸۶ نفر رسیده است. در این مدت ۶۸۳ نفر نیز در اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند؛ به این ترتیب شمار کل کشته شدگان این بیماری همهگیر در ایتالیا به ۷۵۰۳ نفر میرسد. ایتالیا با فاصله کمی پس از چین بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را در سراسر جهان دارد. با این وجود شمار جان باختگان این بیماری در ایتالیا بسیار بیشتر از چین (۳۲۸۱ نفر) است. ایالات متحده آمریکا، اسپانیا، آلمان و ایران نیز به ترتیب در جایگاههای بعدی قرار دارند.
ثبت دومین مرگ در عربستان سعودی؛ مقررات منع آمد و شد سختتر میشود
ریاض روز چهارشنبه مرگ دومین فرد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور را تایید کرد و همزمان از تشدید مقررات منع آمد و شد در سراسر این کشور خبر داد. در چهارچوب دستورالعمل جدید، از روز چهارشنبه ورود و خروج به ریاض، پایتخت، و شهرهای مقدس مکه و مدینه همچنین حرکت میان استانها ممنوع شد. شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به ۹۰۰ نفر رسیده است و دومین قربانی این بیماری همهگیر، یک فرد ۴۶ ساله خارجی مقیم شهر مکه بوده است. در مجموع تا کنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در شش کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس به رقم ۲۴۷۲ رسیده است که ۷ نفر از مبتلایان جان باختهاند.
دولت سوریه مقرارت منع آمد و شد اعلام کرد
دولت سوریه روز چهارشنبه اعلام کرد بهمنظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این کشور، شهروندان حق ندارند بین ساعت ۶ بعد از ظهر تا ۶ صبح به خیابانها بیایند. تاکنون ۵ مورد ابتلا به ویروس کرونا در سوریه ثبت شده است.
آلمان یک هزار زندانی را آزاد میکند
وزیر دادگستری آلمان اعلام کرد که به زودی حدود یکهزار زندانی را در ایالت «نوردراین-وستفالن» آزاد میکنند تا از سلولهایشان به عنوان مکانی برای قرنطینه مبتلایان به کرونا استفاده شود. در چهارچوب این طرح، تنها زندانیانی آزاد خواهند شد که مدت کمی از دوره محکومیتشان باقی مانده است. مجرمان جنسی همچنین افرادی که به دلیل ارتکاب جرایم خشونتآمیز زندانی شدهاند، در این طرح قرار نمیگیرند و همچنان در زندان می مانند.
شمار جانباختگان در اسپانیا از چین پیشی گرفت
مقامات بهداشتی اسپانیا شمار جانباختگان مبتلا به ویروس کرونا در این کشور را ۳ هزار و ۴۳۴ نفر اعلام کردند. به این ترتیب تعداد مرگ و میر در اسپانیا از چین پیشی گرفت. تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۷۳۸ نفر در اسپانیا جان خود را از دست دادهاند که این شمار در مقایسه با آمار روز گذشته ۲۲۴ تن افزایش داشته است. این تعداد بیشترین مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا از ابتدا شروع در این کشور است.
توافق کاخ سفید و سنا بر سر طرح کمک اقتصادی ۲ هزار میلیارد دلاری
رئیس مجلس سنای آمریکا که اکثریت اعضای آن را جمهوری خواهان تشکیل میدهند روز چهارشنبه از حصول توافق با دموکراتها و کاخ سفید بر سر طرح کمک ۲ هزار میلیارد دلاری به اقتصاد ایالات متحده خبر داد.
سناتور «میچ مکانل» در این باره گفت که که توافق اولیه میان دموکراتها و جمهوری خواهان بر سر این طرح که وی آنرا «تاریخی» خواند، حاصل شده و قرار است روز چهارشنبه به تصویب نهایی برسد.
این طرح که کمک به نخستین اقتصاد جهان جهت مقابله با تبعات سنگین ناشی از همه گیری بیماری کووید ۱۹ را در دستور کار خود دارد پس از تصویب در سنا و پیش از امضای رئیس جمهوری، قرار است در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شود.
افرادی که نیویورک را ترک کنند باید به قرنطینه بروند
مسئولان کاخ سفید از افرادی که کلانشهر نیویورک را ترک میکنند درخواست کردهاند که خود را به مدت چهارده روز قرنطینه کنند. این درحالیست که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز از «حاد بودن» شرایط در این نقطه از خاک کشورش در پی انتشار ویروس کرونا و همه گیری بیماری کووید ۱۹ خبر داده است. از سوی دیگر فرماندار نیویورک گفته است که به دلیل شرایط موجود که وی نیز آنرا حاد توصیف کرده با برداشته شدن قرنطینه در موعد مقرر مخالف است.
چین؛ آغاز لغو محدودیتهای تردد برای ساکنان استان هوبئی
چین اعلام کرد که طی بیست و چهار ساعت گذشته هیچ مورد ابتلا با منشا داخلی به ویروس کرونا دراین کشور ثبت نشده است. این در حالیست که در دوره زمانی یاد شده تنها ۴۷ مورد جدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کانون اولیه انتشار این ویروس ثبت شده که همگی منشا خارجی داشتهاند.
مقامات چینی اعلام کردهاند از امروز چهارشنبه، بیست و پنجم مارس برخی از محدویتهای سختگیرانه را که پس از شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ در استان هوبئی اعمال شده بود به تدریج برمیدارند. این اقدام در مرحله نخست لغو محدودیتهای تردد برای افرادی که مبتلا به ویروس کرونا نیستند یا افرادی که دوره بیماری را پشت سر گذاشته و بهبود یافتهاند را شامل میشود.
مرگ یک نوجوان آمریکایی در لسآنجلس
در پی جان باختن یک نوجوان آمریکایی در نزدیکی شهر لسآنجلس بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹، مقامات ایالت کالیفرنا از نوجوانان و جوانان ساکن در این ایالت خواستند که هشدارهای بهداشتی و پیشگیرانه را بیش از پیش جدی بگیرند.
مسئولان بخش بهداشت و درمان در منطقه لسآنجلس به تازگی از ثبت سه مورد دیگر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ خبر دادند که در میان آنها نام یک جوان زیر ۱۸ سال ساکن لنکستر، واقع در چهل کیلومتری شمال کالیفرنیا به چشم می خورد. این نخستین مرگ یک نوجوان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در خاک آمریکا محسوب میشود.
پیشنهاد 9 کشور اروپایی برای صدور اوراق قرضه کرونا
رهبران 9 کشور اروپایی با ارسال نامهای برای رئیس شورای اتحادیه اروپا پیشنهاد صدور «اوراق قرضه کرونا» را دادند.
رهبران فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، یونان، بلژیک، ایرلند، پرتغال، اسلوونی و لوکزامبورگ روز چهارشنبه در نامهای خطاب به «شارل میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا پیشنهاد صدور «اوراق قرضه کرونا» را دادند.
در این نامه همچنین آمده است:«همهگیر کروناویروس یک شوک بیسابقه است که باید برای مقابله با آن یک سری تدابیر فوقالعاده اتخاد شود.کشورهای اروپایی برای تقویت سیسم درمانی، کاهش اثرات ویروس بر اقتصاد و فراهم ساختن شرایط برای رسیدن مردم به کالاهای اساسی و خدمات تلاش می کنند.این کشورها برای پیشگیری از شیوع کرونا برخی محدودیتهای را انجام می کنند اما شکست این ویروس بستگی به چارچوب و زمان بندی و هماهنگی اجرای تدابیر پزشکی دارد.ما برای مقابله با خسارات ناشی کرونا باید بر روی یک ابزار مشترک پرداخت بدهی برای جمعآوری وجوه موجود در بازار به سود تمام کشورهای عضو کار کنیم.»