رئیس جمهور آمریکا واکنشی متفاوت به کرونا را انتخاب کرد و به جای توجه به درخواست کارشناسان برای برداشتن گام های جدی، به امید اینکه همه چیز به بهترین شکل ممکن حل خواهد شد در مقابله با کرونا واکنشی جدی نشان نداد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: شیوع ویروس کرونا جامعه مدرن و جان انسان ها را در آمریکا به شیوهای تهدید می کند که در دهه های اخیر بی سابقه بوده است. بیش از دو میلیون آمریکایی ممکن است قربانی این بیماری شوند. در راستای تلاش ها برای مقابله با این بیماری فروشگاه ها و مدارس در این کشور تعطیل شده است و پیش بینی ها برای سه ماهه دوم امسال که هفته آینده آغاز می شود حکایت از آن دارد که اقتصاد آمریکا از زمان رکود اقتصادی بزرگی که جهان شاهد آن بود ممکن است با سریع ترین آهنگ رو به افول بگذارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا واکنشی متفاوت به این بیماری را انتخاب کرد و به جای توجه به درخواست کارشناسان حوزه سلامت برای برداشتن گامهای جدی، به امید اینکه همه چیز به بهترین شکل ممکن حل خواهد شد در مقابله با کرونا واکنشی جدی نشان نداد.
اما هنگامی که مشخص شد اوضاع چندان هم به خوبی پیش نمی رود ترامپ تصمیم گرفت توصیه کارشناسان را جدی بگیرد. وی در تلاش برای تغییر آنچه در ارتباط با شیوع کرونا در کشورش اتفاق افتاده است مدعی شد از همان ابتدا رویکردی جدی را در مقابله با این بیماری در پیش گرفته است.
نخستین نمونه تلاش وی برای کم اهمیت نشان دادن این ویروس به مدت تقریبا دو ماه به اواخر ژانویه بازمی گردد. وی به دروغ از روند رو به کاهش شمار مبتلایان و اینکه احتمالا این ویروس همانند «یک معجزه» از بین خواهد رفت خبر داد. حتی با وجود اینکه کارشناسان پزشکی درباره عدم انجام آزمایش ها هشدار می دادند، ترامپ اقدامی برای تغییر این شرایط به عمل نیاورد و آمریکا نیز همانند دیگر کشورها به شدت درگیر این بیماری شد.
بارزترین نمونه واکنش نه چندان شدید ترامپ به شیوع این بیماری، خودداری وی در استفاده از اختیاراتش در چارچوب قانون موسوم به «قانون تولید دفاعی برای بسیج تمام امکانات پزشکی برای مقابله با کووید-19» بود.
در گفت و گو با پزشکان، پرستاران و دیگر افراد حاضر در خط مقدم مبارزه با کرونا در آمریکا می توان متوجه شد که آنها به شدت نیازمند ماسک، دستگاه های تنفس، دستکش، دارو و کیت های آزمایش کرونا هستند.
«ویدیا کومار» پزشکی از ایالت میشیگان است که به دلیل کمبود ماسک مجبور به استفاده از یک ماسک در همه این روزها شده است؛ مسئله ای که باعث می شود به هنگام فعالیتش در برابر کرونا آسیب پذیر باشد.
برخی شرکت های خصوصی با استفاده از اعتبارات خود در حال افزایش تولید تجهیزات پزشکی هستند، اما این اقدامات به اندازه کافی با سرعت و به نحو سازمان یافته انجام نمی شود.
تنها راه برای اینکه یک بسیج ملی به سرعت و به شیوه ای موثر انجام شود این است که تحت نظارت رئیس جمهور قرار داشته باشد. در عوض، ترامپ از تریبون کاخ سفید استفاده کرد تا با فخرفروشی بگوید قانون تولید دفاعی را فعال کرده است. وی سپس ادعاهای مبهم و اغلب نادرست را درباره اینکه همه چیز به خوبی پیش می رود، مطرح کرد.
وی روز یکشنبه در توئیتی اعلام کرد به کارخانه های خودروسازی فورد، جنرال موتورز و تسلا برای تولید دستگاه های تنفسی و ورود به عرصه مبارزه با کرونا چراغ سبز نشان داده است. مشاوران وی که خواستند نامشان فاش نشود به حقیقت اذعان و اعلام کردند ترامپ نمی خواهد به شرکت ها برای تولید تجهیزات پزشکی دستور دهد، زیرا چنین اقدامی مغایر با دیدگاه اقتصادی دولت وی درباره بازار آزاد خواهد بود.
اینکه ترامپ مسئول شیوع ویروس کرونا دانسته شود غیرعادلانه است. صرف نظر از اینکه چه کسی رئیس جمهور باشد، این ویروس همانند اروپا بحرانی را در آمریکا نیز به دنبال داشت، اما حائز اهمیت است که بدانیم مسئولیت آن متوجه رئیس جمهور است.
تخمین ها حکایت از آن دارد که ممکن است بر اثر اهمال کاری مقامات آمریکایی در خصوص بیماری کرونا، بیش از دو میلیون نفر در آمریکا قربانی این ویروس شوند و اقتصاد آمریکا با رکود بی سابقه ای مواجه شود.
ماه ها انکار ترامپ موجب شد تا آمریکا نتواند افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور را همانند کره جنوبی و سنگاپور قرنطینه کند. اجتناب وی در حل بحران کمبود تجهیزات و امکانات پزشکی موجب شد تا این ویروس در بیمارستان های آمریکا شیوع پیدا کند و جان آمریکایی ها را بگیرد.
شیوع این بیماری همچنین افول اقتصادی را بدتر و طولانی تر خواهد کرد و ترامپ تا حدودی مقصر خواهد بود. واکنش مبتنی بر واقعیت وی در ماه های ژانویه و فوریه ممکن بود تاثیری متفاوت بر اقتصاد این کشور در ماه های آوریل و مه به دنبال داشته باشد.
تردیدهای بسیاری درباره چند ماه آینده وجود دارد. ممکن است آهنگ شیوع کرونا ویروس از آنچه اکنون به نظر می رسد کندتر شود که اگر چنین باشد فوق العاده خواهد بود، اما اگر چنین چیزی اتفاق نیفتد، دونالد ترامپ با خودداری از انجام به موقع آنچه می توانست انجام دهد مسئول تلفات انسانی و تشدید رکود اقتصادی آمریکا خواهد بود.