در آلمان تاکنون تنها 84 تن جان باخته اند. این تنها حدود یک چهارم درصد مبتلایان، و نسبت به سایر کشورها بسیار اندک است. کارشناسان هنوز پاسخ دقیق و روشنی برای این معما نیافته اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری فرانسه گزارش داد به گزارش سازمان بهداشت جهانی تا 22 مارس، شمار مبتلایان ثبت شده به ویروس کرونا در آلمان به 22،213 تن رسید. به این ترتیب آلمان در شمار کشورهایی قرار گرفت که گسترش ویروس کرونا در آن شتاب تندی گرفته است، اما در این کشور تاکنون تنها 84 تن جان باخته اند. این تنها حدود یک چهارم درصد، و نسبت به سایر کشورها بسیار اندک است.
کارشناسان هنوز پاسخ دقیق و روشنی برای این معما نیافته اند؛ اما تجهیزات پزشکی بهتر و بیشتر در آلمان را یکی از مهم ترین دلایل پائین بودن مرگ و میرها می دانند.
آلمان به لحاظ ظرفیت بخش های مراقبت ویژه خود با وجود 28 هزار تخت نسبت به سایر کشورهای درگیر با اپیدمی کرونا برتری آشکاری دارد. تعداد این گونه تخت ها به عنوان نمونه در فرانسه 7 هزار و در ایتالیا و انگلیس تنها 5 هزار است.
دولت مرکزی و شورای ایالات آلمان هفته گذشته اعلام کردند که تعداد تخت های مراقبت ویژه را دو برابر می کنند و به دلیل کمبود فضای بیمارستان های موجود، تعداد زیادی هتل و سالن را به بخش مراقبت ویژه موقت تبدیل خواهند کرد.
یک مقایسه آماری
روز پنجشنبه 12 مارس بنیاد «روبرت کخ» تعداد مبتلایان به ویروس کرونا را در آلمان 11 هزار تن و تعداد درگذشتگان را 20 نفر (کمتر از یک پنجم درصد) اعلام کرده بود. مقایسه این آمار با آمار امروز سازمان بهداشت جهانی آشکار می کند که در نسبت درگذشتگان به مبتلایان تغییر چندانی ایجاد نشده است و هنوز هم آلمان در مقایسه با همه کشورهای دیگر قربانیان بسیار کمتری می دهد. هفته گذشته، این آمار در ایتالیا بالای 8 درصد، در چین و انگلیس حدود 4 درصد و در فرانسه نزدیک به 3 درصد بود.
«کریستیان دروستن» مدیر انستیتو ویروس شناسی بیمارستان «کاریته» برلین معتقد است که انجام تست به موقع کرونا روی افراد مشکوک می تواند یکی دیگر از عوامل کاهش مرگ و میرها بوده باشد. او می گوید: «محققان بیمارستان کاریته برلین یکی از نخستین کسانی بودند که پیش از اوج گرفتن کرونا در ماه ژانویه تست آن را انجام دادند. آلمان ضمنا دارای یک شبکه بزرگ از آزمایشگاه های مستقل است که بسیاری از آنها تست کرونا را در ماه ژانویه آغاز کردند.»
با توجه به وجود آزمایشگاه های زیاد، برخی کارشناسان برآورد کرده اند که آلمان می تواند در هر روز 12 هزار تن را تست کند.
اما پزشکان در آلمان دستور دارند تنها در مورد کسانی تست کرونا را تجویز می کنند که یا از مناطق آلوده به ویروس آمده باشند و یا با افراد مبتلا تماس برقرار کرده باشند، زیرا صف های نوبت آزمایش بسیار طولانی است و هزینه آن نیز برای شرکت های بیمه بالا است.
بیماران جوان
ویروس کرونا در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر در آلمان جوانان بیشتری را آلوده کرده است. این هم می تواند یک دلیل دیگر پائین بودن مرگ و میرها باشد. «لوتار ویلر» کارشناس آلمانی می گوید: «70 درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا در آلمان تاکنون 20 تا 50 ساله بوده اند.»
مقاومت جوانان در برابر ویروس کرونا بالاتر است و به این دلیل اکثریت قریب به اتفاق آنها پس از انجام تست مثبت، با گذراندن دوره درمانی سلامت خود را باز یافته اند.
مثل کشورهای اسکاندیناوی، در آلمان هم نخستین آلودگی نزد کسانی کشف شد که از اسکی در ایتالیا و اتریش به کشورشان بازگشته بودند.
کارشناسان آلمانی در عین حال بر این باورند که در این کشور، با توجه به این که یک چهارم جمعیت بالای 60 سال دارند، امکان افزایش مرگ و میرها را در پی سرعت یافتن گسترش ویروس در هفته های آینده نمی توان نادیده گرفت.
تئوری توطئه نئوفاشیست های ایتالیا
گروهی از کارشناسان ایتالیایی ادعا کرده اند که دلیل مهم دیگری نیز برای پائین بودن آمار مرگ و میرها در آلمان وجود دارد و آن این است که آلمان برخلاف کشورهای دیگر افرادی را که در ماه های اخیر درگذشته اند مورد آزمایش قرار نداده است تا روشن شود که کرونا عامل مرگ آنها بوده است یا نه.
یک مسئول آلمانی در این مورد به خبرگزاری فرانسه گفته است: «ما آزمایش پس از مرگ را عامل مهمی ارزیابی نمی کنیم. بلکه براساس این اصل عمل می کنیم که انسان ها باید پیش از مرگشان آزمایش شوند.»
از نظر «جووانی ماگا» کارشناس شورای تحقیقات ملی ایتالیا، وقتی کسی در قرنطینه خانگی بمیرد و به بیمارستان نرفته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که در آمار مرگ و میر آلمان منظور نشود.
پائین بودن آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در آلمان، دست کم از نظر «برادران ایتالیا» [دست راستی های وابسته به حزب پست فاشیستی] مشکوک است. آنها از «جیورجیا ملونی» رئیس خود خواسته اند که موضوع را در کمیسیون اروپا پیگیری کند.
او هم از کمیسیون اروپا خواسته است روشن کند که «چطور ممکن است در کشوری که پیش از همه در اروپا ویروس کرونا در آن ثبت شده انسان ها علیه نتایج ویروس مصونیت داشته باشند؟»