گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

صباح زنگنه: الزرفی مورد پذیرش احزاب و نمایندگان پارلمان عراق نیست/ بعید است شخص مورد نظر آمریکا انتخاب شود

باید منتظر ماند تا احزاب و گروه های عراقی بتوانند به توافقی رسیده و شخصی را به عنوان نخست وزیر پیشنهاد کنند که امکان رای آوری بالایی داشته باشد.

پایگاه خبری جماران: صباح زنگنه، تحلیلگر مسائل جهان عرب و کارشناس خاورمیانه با اشاره به وضعیت کنونی عراق پس از معرفی نخست وزیر جدید در گفت‌وگو با خبرنگار جماران اظهار داشت: آقای الزرفی به عنوان یکی از گزینه های نخست وزیری عراق مطرح شده است اما معرفی او بر اساس توافق فراکسیون اکثریت عراق انجام نگرفته، بلکه رئیس جمهور عراق بر اساس استمزاج از نظر برخی نمایندگان پارلمان آن کشور و احیانا پس از مشورت با بعضی کشورها این کار را انجام داده است. ولی این گزینه چندان مورد پذیرش احزاب عراقی و نمایندگان پارلمان نیست. حتی شاید کردها هم علاوه بر شیعیان او را قبول نداشته باشند.

وی افزود: بنابراین با اینکه گزینه مذکور برای نخست وزیری عراق بحث ها و گفت و گوهایی ایجاد کرده، ولی بعید است به نتیجه برسد. سایر گزینه ها نیز در حد اسامی مطرح هستند و هنوز به طور رسمی و مشخص معرفی نشده اند. هرچند کمیته ای 7نفره تشکیل شده بود برای اینکه بتواند میان پیشنهادها فردی را انتخاب و پیشنهاد کند، اما آن کمیته نیز هنوز به نتیجه نرسیده و عملا منحل شده است.

این تحلیل‌گر مسائل منطقه ادامه داد: باید منتظر ماند تا احزاب و گروه های عراقی بتوانند به توافقی رسیده و شخصی را به عنوان نخست وزیر پیشنهاد کنند که امکان رأی آوری بالایی داشته باشد. دو کشور جمهوری اسلامی ایران و آمریکا به عنوان کشورهای تاثیرگذار بر مناسبات عراق مطرح هستند. اما ایران توسط سفیر خود در بغداد اعلام کرده که ما هیچ دخالتی در روند انتخاب نخست وزیری عراق نمی کنیم و به هر توافقی که احزاب عراقی به آن برسند و پارلمان به آن رای دهد، احترام می گذاریم. این اظهارات شاید برای نخستین بار بوده که از زبان سفیر ایران در عراق شنیده می شود.

وی بیان کرد: اما خبرهای زیادی در خصوص رفت و آمد مقامات سفارت آمریکا در عراق وجود دارد که حاکی از دخالت و اعمال فشار یا مطرح کردن گزینه های نزدیک به آن کشور است. تا جایی که حتی آقای پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در توئیتی نام آقای الزرفی را برده و گفته اگر ایشان به عنوان نخست وزیر پذیرفته شود، آمریکا از او حمایت خواهد کرد. بنابراین عملا آنچه از دخالت در عراق دیده می شود یکی از جانب آمریکا و سفارت آن کشور بوده و دیگری از سوی نماینده سازمان ملل است که چهره ای مقبول تر در سطح عراق دارد اما او نیز متمایل به گرایش های آمریکا در انتخاب نامزد نخست وزیری است.

زنگنه گفت: اکثریت از آن احزاب و گروه های شیعه است. همچنین برخی از احزاب اهل سنت و کرد اصرار دارند شخصی انتخاب نشود که مواضعی علیه جمهوری اسلامی ایران داشته باشد. با این مشخصه بعید به نظر می رسد که شخص مورد نظر آمریکا بتواند انتخاب شود و طبیعتا مشابه آنچه در مورد آقای عبادی اتفاق افتاد، تکرار نخواهد شد. زیرا آنچه باعث عدم تمدید نخست وزیری آقای حیدرالعبادی شد، احترام به سیاست تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در عراق بود. همین سیاست باعث شد تا وی نتواند نخست وزیری خود را در دوره دوم پی بگیرد.

وی در پایان گفت: هر سیاست‌مداری چه از احزاب و نمایندگان پارلمان عراق و چه خارج از آن بخواهد انتخاب شود و سیاستش همراهی با آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران باشد قطعا رأی نخواهد آورد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.