چین نخستین گزارش جامع خود را بر پایه تحقیقات موردی از بیش از 44 هزار بیمار مبتلا به کرونا منتشر کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نیویورک تایمز گزارش داد مرکز کنترل و مقابله با شیوع بیماری های دولت چین، نخستین گزارش جامع خود بر پایه تحقیقات موردی از 44 هزار بیمار مبتلا به کووید-19 را منتشر کرد.
این نخستین بار است که مرکز کنترل بیماری ها در چین گزارشی با جزئیات از وضعیت ویروس کرونای تازه، پیامدهای و شیوع آن منتشر می کند.
شمار تلفات در آغاز امروز سه شنبه 98 مورد بیشتر شده و به 1868 قربانی رسیده است. هم شمار مبتلایان و هم شمار تلفات کمی کاهش پیدا کرده است که به نظر می رسد فعلا در راستای روند اندکی نزولی در روزهای گذشته است.
مرکز کنترل و مقابله با شیوع بیماری های چین در گزارش خود از 44672 بیمار در سراسر چین، تا روز 11 فوریه (22 بهمن) می گوید 80 درصد موارد ابتلا به بیماری، موارد خفیف یا نه چندان شدید به شمار می روند.
پیامدهای شدید بیماری در 14 درصد موارد ابتلا و موارد بسیار شدید در 5 درصد دیگر رویت شده است.
آمار درصدی تلفات انسانی در حال حاضر در حدود 2.3 درصد است که شامل 2.8 درصد از مردان و 1.7 درصد از زنان می شود.
آمار درصدی تلفات از بیماری های ناشی از شیوع کروناویروس های شدید قبلی، یعنی «سارس» و «مرس» کمت ر است. اما کووید-19 تاکنون جان شمار بیشتری از مردم را در مقایسه با «سارس» گرفته و با وجود تلفات کم، سرعت بالای انتقال آن می تواند به مراتب قربانیان بیشتری برجا بگذارد.
داده ها و گزارش دولت چین نشان می دهد کووید-19 (کروناویروس جدید) به مراتب کودکان کم تری را در معرض ابتلا قرار می دهد. در عین حال درصد جان باختگان با افزایش سن مبتلایان نیز بیشتر می شود.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: داده ها و گزارش های بیشتر از چین تصویر روشن تری را از شیوع ویروس جدید در برابر پژوهشگران می گذارد.
با این حال گبریسوس تاکید کرد که «رویکرد به روند نزولی گزارش شده از چین باید در کمال احتیاط باشد، روند آماری ممکن است با افزایش موارد ابتلای دیگر مردم، تغییر کند».
هنوز بسیاری از پژوهشگران با احتیاط به آمار و داد های فعلی از شهر ووهان، جایی که بیشترین شمار مبتلایان در آن گزارش شده، می نگرند؛ به ویژه که شمار مبتلایان در خارج از چین، که مسافرت خارجی تازه ای نداشتند و با شهروندان چینی تماس نداشته اند نیز افزایش نسبی پیدا کرده است. برای نمونه تازه ترین مورد ابتلا در کره جنوبی در شهر «دگو» صدها کیلومتر دورتر از پایتخت، مربوط به زن 61 ساله ای می شود که سفری خارج از کشور نداشته و هنوز مشخص نیست چگونه به کووید-19 مبتلا شده است.
مرگ رئیس بیمارستان ووهان
در عین حال، رئیس یکی از مهم ترین بیمارستان های شهر ووهان چین، کانون شیوع ویروس کرونا، صبح امروز سه شنبه براثر ابتلا به همین ویروس جان باخت.
این دومین پزشک معالج در شهر ووهان است که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست می دهد.
کتر «لیو ژیمینگ» مدیر داخلی بیمارستان ووهان ووچانگ ساعت 10:30 امروز به وقت محلی جان باخت.
ده ها هزار کادر پزشکی و درمانی در ووهان مشغول کمک رسانی و مداوای مبتلایان به کرونا ویروس هستند.
یک دانشمند چینی اعلام کرد که نتایج اولیه استفاده از پلاسمای خون کسانی که پس از ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا از این بیماری جان به در برده اند، امیدبخش بوده است.
«مایک رایان» یکی از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت نیز از استفاده از پلاسمای خون کسانی که پس از ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا دوران نقاهت خود را سپری می کنند به عنوان یک روش «بسیار معتبر» برای بررسی و آزمایش یاد کرد. این مقام سازمان جهانی بهداشت با این حال تاکید کرد که زمان استفاده از پلاسما درمانی برای مبتلایان به ویروس جدید کرونا اهمیت زیادی دارد تا سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا تقویت شود.
شیوع نوع جدید ویروس کرونا حدود دو ماه پیش از یکی از بازارهای شهر ووهان، مرکز استان هوبی چین آغاز شد.
پزشکان چینی در شانگهای یک کلینیک را به پلاسما درمانی مبتلایان به ویروس جدید کرونا اختصاص داده اند. آنها افرادی را که پس از ابتلا به این ویروس دوره نقاهت خود را سپری می کند برای پلاسما درمانی دیگر مبتلایان گزینش می کنند. پزشکان پیش از استفاده از پلاسمای خون آنها از عدم ابتلای آنها به بیماری هایی نظیر «هپاتیت بی» و «هپاتیت سی» اطمینان حاصل می کنند.
تاکنون درمان قطعی یا واکسن برای مقابله با نوع جدید ویروس کرونا کشف نشده است. تخمین زده می شود که دست یافتن به درمان قطعی برای بیماری ناشی از ابتلا به این ویروس یا تولید واکسن آن ماه ها یا حتی سال ها طول خواهد کشید.
در جریان شیوع ویروس هایی مانند کووید-19 از شهروندان خواسته می شود به مراتب به موارد شستن دست های خود با آب پاکیزه و مواد شوینده مانند صابون بیافزایند. حتما دهان خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانند؛ در صورت نبود دستمال کاغذی این کار را با حائل کردن بازو انجام دهند و نه کف دستان که تماس بیشتری با محیط و دیگران دارد. دستمال های استفاده شده را نگه ندارند و دفع کنند. از دست زدن به صورت خود، به ویژه دهان، بینی و چشم خودداری کنند. در صورت بیماری از دیدار با افرادی غیر از پزشکان یا امدادگران پرهیز کنند. از حضور در اماکن عمومی و شلوغ که احتمال شیوع ویروس در آنها وجود دارد، و نیز نزدیک شدن به افراد بیمار پرهیز کنند.