وزارت بهداشت روسیه با همکاری سازمان رفاه و حمایت از مصرفکنندگان این کشور راهنمایی را فراهم کرده است که در آن شیوههای پیشگیری، تشخیص و مداوای عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونای جدید آمده است.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، وزارت بهداشت روسیه با همکاری سازمان رفاه و حمایت از مصرفکنندگان این کشور راهنمایی را فراهم کرده است که در آن شیوههای پیشگیری، تشخیص و مداوای عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونای جدید آمده است.
این دفترچهٔ راهنما که برای کارکنان بخش پزشکی و بهداشت ارسال شده شامل لیستی از داروهاست که برای مداوای بیماری ناشی از ویروس کرونا در بزرگسالان پیشنهاد شده است. این داروها عبارتند از: «ریباویرین»، «ریتوناویر» (یا «لوپیناویر») و «اینترفرون بتا-۱ بی».
متخصصان هشدار دادهاند که تجویز و مصرف داروی نخست یعنی ریباویرین باید با دقت صورت گیرد چون این دارو عوارض جانبی شدیدی دارد. این دارو پیشتر برای درمان سارس در شماری از کشورها از جمله چین و سنگاپور به کار رفته بود.
داروی دوم یعنی ریتوناویر شدت تصلّب عروق و دیگر اندامهای داخلی را کاهش داده، دورههای تصلّب را کوتاه میکند و عمدتا در درمان عفونتهای ویروس اچ.آی.وی به کار میرود، و داروی سوم یعنی اینترفرون بتا-۱ بی، عمدتا در درمان اماس کاربرد دارد.
همچنین میزان و دورهٔ مصرف این داروها برای استفادهٔ متخصصان ذکر شده است.
فراهمکنندگان این راهنما همچنین متذکر شدهاند که کودکان، نوجوانان و جوانان کمتر در معرض ابتلا به ویروس تازهٔ کرونا هستند. وزارت بهداشت روسیه یادآوری کرد که میانگین سنی مبتلایان به ویروس تازهٔ کرونا ۴۱ سال بوده و شدیدترین عوارض عفونی در مبتلایان سالمند (بالاتر از ۶۰ سال) دیده شده است.
در همین حال، خبرگزاری آناتولی نیز گزارش داد که چین از اتحادیه اروپا برای مقابله با کرونا کمک خواست.
«لی که چیانگ» نخست وزیر چین از اتحادیه اروپا خواست که خرید تجهیزات پزشکی ضروری برای مقابله با ویروس کرونا را تسهیل کند.
دولت چین با صدور بیانیه ای تأکید کرد که نخست وزیر چین در گفت و گوی تلفنی با «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا این درخواست را مطرح کرده است.
لی که چیانگ تأکید کرد که دولت هر چه درتوان دارد برای مبارزه با ویروس کرونا و بازگشت ملت چین به زندگی طبیعی به کار می گیرد.
وی تصریح کرد که دولت چین با تمام توان خود تلاش می کند که مواد پزشکی لازم برای مبارزه با ویروس را تأمین کند.
نخست وزیر چین در ادامه گفت که کشورش امیدوار است که جامعه بین المللی از جمله اتحادیه اروپا در زمینه از بین بردن این ویروس همکاری کند.
در لاین نیز تأکید کرد که کمیسیون اروپا همه امکاناتی که در اختیار دارد را برای حمایت از دولت چین در مبارزه با این بیماری به کار می گیرد.
وی تأکید کرد که با کشورهای اتحادیه اروپا به منظور تسهیل تجهیز چین به تجهیزات پزشکی ضروری هماهنگی ایجاد می کند.
از سوی دیگر، تاکنون 259 تن بر اثر شیوع نسل جدید ویروس کرونا در چین جان خود باخته و 11 هزار و 791 تن نیز به این بیماری مبتلا شدهاند.
این درحالی است که کمیسیون بهداشت ملی چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که تاکنون 259 نفر در سراسر این کشور به علت ابتلا به ویروس کرونا (2019-nVoC) جان خود را از دست داده و11 هزار و 791 تن نیز به این بیماری مبتلا شدهاند.
وضعیت 1795 تن از افراد مبتلا به این ویروس وخیم گزارش شده است. علاوه بر این، 17 هزار و 988 فرد نیز با شک آلوده بودن به ویروس مذکور تحت درمان قرار گرفته اند.
همچنین 118 هزار و 478 نفر نیز هم اکنون تحت نظارت قرار دارند. تاکنون 13 مورد ابتلا به این بیماری در هنگکنگ و 7 مورد نیز در جزیره ماکائو مشاهده شده است.
این ویروس برای اولین بار در 12 دسامبر در ووهان شناسایی شد. مسئولین ووهان در 31 دسامبر، اعلام کردند که 27 نفر دیگر که با بازار غذاهای دریایی شهر در ارتباط بودند، به این «بیماری مرموز» مبتلا و این بازار بسته شده است.
اما ویروس کرونا در بیشتر شهرهای چین مشاهده شد. دولت چین به منظور پیشگیری از گسترش آن حمل و نقل عمومی در 13 شهر را موقتا متوقف کرد.
همچنین تعداد زیادی از مراکز توریستی مانند اماکن تاریخی و موزهها در پکن نیز به روی گردشگران بسته شده است. وزارت دارایی چین اعلام کرده که 144 میلیون دلار برای پیشگیری از شیوع این ویروس اختصاص داده است.
بنابراین گزارش، علائم این ویروس 80 درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت میکند. اولین علائم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر می شود. در مراحل بعدی باعث ذاتالریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
واکسنی برای این ویروس تاکنون وجود ندارد و تنها راه نجات از آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است. از شهروندان چین خواسته شده در اماکن شلوغ و عمومی حضور نیابند. این ویروس از طریق مسافران به خارج از چین نیز سرایت کرده و نگرانیهایی را در سراسر جهان ایجاد کرده است.