ویروس کرونا هرچند در ابتدا تنها در ووهان مشاهده شد، اما مقام های چینی تایید کردند که این ویروس به سرعت گسترش یافته و در حال حاضر در تمام این کشور پهناور پخش شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری فرانسه گزارش داد وزارت بهداشت چین اعلام کرد تعداد قربانیان ویروس مرگبار کرونا در این کشور امروز شنبه به 259 تن رسیده است.
مقامات چین روز شنبه اعلام کردند 49 نفر دیگر بر اثر آلوده شدن به ویروس کرونا در چین جان باختند و به این ترتیب شمار قربانیان این بیماری به 259 نفر رسید.
آمریکا هم وضعیت اضطراری پزشکی اعلام کرده است و ورود به خاک خود را برای مسافران خارجی که به تازگی به چین سفر داشتند، محدود کرد.
ویروس کرونا، بورس آمریکا را نیز به سمت سرازیری سقوط قرار داد. نگرانی های گسترده در جهان از شیوع ویروس کرونا نه تنها بر حوزه سلامت عمومی بلکه بر حوزه اقتصاد نیز تاثیرات سوء گسترده ای برجا گذاشته است. روز گذشته بورس وال استریت در شهر نیویورک آمریکا از آثار سوء این ویروس در امان نبود.
استان «هوبئی» کانون اصلی این بیماری در مرکز چین همچنان در قرنطینه است، جاده ها بسته است و حمل ونقل عمومی با هدف جلوگیری از شیوع بیماری تعطیل شده است. با این حال پکن به کشورهای گوناگون اجازه داده است اتباع خود را از این کشور تخلیه کنند.
180 فرانسوی ساکن ووهان از این شهر خارج شدند و روز جمعه با هواپیمایی به «ایستر» در جنوب شرقی فرانسه منتقل شدند. این افراد به اردوگاه تفریحی «کری لو روئه» در «بوش دو رون» منتقل شدند تا به مدت 14 روز در آنجا قرنطینه شوند.
هواپیمای A400 نیروی هوایی ترکیه هم که برای بازگرداندن شهروندان این کشور از ترکیه به ووهان اعزام شده بود، بامداد امروز فرودگاه ووهان را ترک کرد. دولت ترکیه کادر درمانی 6 نفره از جمله دو پروفسور را با این هواپیما به چین اعزام کرده بود. ترکیه با این هواپیما ده ها هزار ماسک، لباس های ویژه و تجهیزات پزشکی به منظور کمک به چین ارسال کرد.
به گفته وزیر بهداشت ترکیه، 34 شهروند ترکیه و 14 تن دیگر که از شهروندان جمهوری آذربایجان، آلبانی و گرجستان هستند با این هواپیما از ووهان به ترکیه انتقال می یابند. این افراد به مدت 14 روز در بیمارستانی در آنکارا در قرنطینه به سر خواهند برد.
کمیسیون ملی بهداشت چین روز شنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد تا پایان شب 31 ژانویه 11791 مورد آلوده شدن به این ویروس در این کشور ثبت شده است که در مقایسه با یک شب قبل از آن 2102 مورد بیشتر است. مقامات همچنین اعلام کردند روز جمعه مرگ 46 بیمار ثبت شده است که تقریبا همه آنها مربوط به استان هوبئی است.
اسپانیا، انگلیس، روسیه و سوئد نیز روز جمعه از نخستین موارد آلودگی به ویروس خبر دادند. وزارت بهداشت انگلیس روز جمعه تایید کرد 2 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده اند. این در حالی است که ایتالیا هم ثبت 2 نمونه از ویروس کرونا را در این کشور تایید کرده است.
دولت ایتالیا روز جمعه اعلام کرد برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا و مبارزه با این بیماری، در شهر رم پایتخت، وضعیت اضطراری برقرار شده است.
شرکت هواپیمایی ایجیپت ایر مصر هم دیروز اعلام کرد در روزهای آینده به تدریج پروازهای خود به شهرهای چین را لغو خواهد کرد. ایجیپت ایر در بیانیه ای اعلام کرد در راستای مقابله با شیوع ویروس کشنده کرونا و با توجه به بخشنامه های وزارت هواپیمایی کشوری و با هماهنگی کلیه مقامات ذیربط پروازهای خود را به چین به حال تعلیق در می آورد.
در پی شیوع این بیماری، مردم هنگ کنگ هم برای خرید ماسک به هدف جلوگیری از ابتلا به این بیماری در برابر داروخانه ها صف کشیدند. تا روز جمعه 12 مورد ابتلا به ویروس کرونا در هنگ کنگ تایید شده است.
سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه به دلیل شیوع ویروس 2019-nCoV وضعیت اضطراری بین المللی اعلام کرد.
کمیسیون اروپا روز جمعه اعلام کرد که در نظر دارد 10 میلیون یورو کمک مالی به پیشبرد تحقیقات جاری در خصوص ماهیت ویروس کرونا و نحوه مهار و درمان بیماری ناشی از آن اختصاص دهد. افراد و گروه های علاقه مند به انجام تحقیقات در این خصوص تا 12 فوریه فرصت دارند تا به فراخوان کمسیون اروپا پاسخ دهند.
اغلب پزشکان شیوع نوع جدید ویروس کرونا را با شیوع ویروس سارس در سال 2002 و 2003 میلادی و شیوع آنفلوانزای خوکی در سال 2009 مقایسه می کنند.
ویروس سارس که مانند نوع جدید ویروس کرونا اولین بار در چین میان انسان ها پدیدار شد به 26 کشور دیگر سرایت کرد. با این حال جنبه همه گیر این ویروس پس از 8 ماه مهار شد.
ویروس آنفلوانزای خوکی نیز پس از آن که اولین بار در مکزیک شیوع پیدا کرد در سطح جهان گسترش یافت. گزارش ها در مراحل اولیه شیوع این ویروس از مرگ 59 نفر از 850 فرد مبتلا به آن حکایت داشت. ارقامی که میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس آنفلوانزای خوکی را 7 درصد تعیین میکرد.
با این حال با گذشت زمان مشخص شد که میزان افراد مبتلا به این ویروس دست کم گرفته شده بود. بسیاری از کسانی که به آنفلوانزای خوکی مبتلا شده بودند به این دلیل که از عوارض شدیدی رنج نمی بردند به پزشک مراجعه نکرده بودند. به این ترتیب در نهایت مشخص شد که میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس آنفلوانزای خوکی کمتر از 0.1 درصد است. رقمی که این ویروس را از نظر میزان مرگ و میر هم رده سایر ویروس های آنفلوانزا قرار می داد.
از سوی دیگر میزان مرگ و میر به دلیل ابتلا به ویروس سارس در مدت شیوع 8 ماهه آن حدود 10 درصد بود.
پرسشی که اکنون دانشمندان با آن روبرو هستند این است که آیا نوع جدید ویروس کرونا از نظر میزان مرگ و میر بیشتر مشابه ویروس سارس است یا ویروس آنفلوانزای خوکی؟
بسیاری از آنها بر این باورند که گزارش های اولیه از شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا همانند ویروس آنفلوانزای خوکی دقیق نیست. به گفته آنها رقم واقعی افراد مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا در شهر ووهان بیش از رقمی است که تاکنون گزارش شده است.
آنها گمان میکنند که حدود 50 تا 100 هزار نفر در ووهان به این ویروس مبتلا شده اند اما بیماری آنها به دلایل مختلف ثبت نشده است. اگر این گمانه زنی آنها درست باشد میزان مرگ و میر بر اثر ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا بین 0.1 تا 0.2 درصد خواهد بود.
با این وجود بیماری های واگیردار حتی اگر میزان مرگ و میر آنها بسیار کم باشد هم می توانند بسیار خطرناک باشند.
موضوع دیگری که در مورد ویروس های نوظهور نگران کننده است، مقاومت برخی از آنها در برابر واکسن و داروست. برخی از این ویروس ها با تغییر ژنتیکی در هنگام تکثیر، به نوع جدیدی بدل می شوند. این تغییر که در زبان علمی به آن «موتاسیون» یا جهش گفته می شود، سبب می گردد که ویروس بتواند خود را با شرایط جدید انطباق بدهد.
هنوز به طور دقیق روشن نیست که آیا ویروس کرونا قابلیت موتاسیون دارد یا نه.
یک مسئول بلند پایه سیاسی در ووهان چین روز جمعه در نطقی تلویزیونی ضمن اعتراف به تاخیر صورت گرفته در اقدام مناسب برای اطلاع رسانی و کنترل انتشار این ویروس خود را به شدت سرزنش کرد.
«ما گوکیانگ» دبیر حزب کمونیست چین در شهر ووهان در اقدامی کم سابقه ضمن اعتراف به کوتاهی انجام شده در این خصوص تصریح کرد: «احساس گناه و شرم ناشی از کوتاهی در این زمینه من را فرا گرفته و خودم را به دلیل نحوه مدیریت این بحران سرزنش می کنم.»
این مقام بلند پایه سیاسی در شهر ووهان در ادامه گفت: «اگر زودتر اقدامات پیشگیرانه و محدود کننده را آغاز می کردیم نتیجه از آنچه امروز شاهدش هستیم بسیار بهتر بود.»