کمیسیون بهداشت ملی چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که 213 نفر در سراسر این کشور به علت ابتلا به ویروس مرگبار و مرموز کرونا جان خود را از دست داده و 9692 تن نیز به این بیماری شدهاند.
به گزارش جماران، کمیسیون بهداشت ملی چین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که 213 نفر در سراسر این کشور به علت ابتلا به ویروس مرگبار و مرموز کرونا (2019-nVoC) جان خود را از دست داده و 9692 تن نیز به این بیماری شدهاند.
وضعیت 1527 تن از آنها وخیم گزارش شده است. علاوه بر این، 15 هزار و 238 فرد آلوده به ویروس مذکور مشاهده 171 نفر نیز از بیمارستان مرخص شده اند.
همچنین 102 هزار و 427 نفر نیز هم اکنون تحت نظارت قرار دارند. تاکنون 10 مورد ابتلا به این بیماری در هنگکنگ و 9 مورد نیز در جزیره ماکائو مشاهده شده است.
این ویروس برای اولین بار در 12 دسامبر در ووهان شناسایی شد. مسئولین ووهان در 31 دسامبر، اعلام کردند که 27 نفر دیگر که با بازار غذاهای دریایی شهر در ارتباط بودند، به این «بیماری مرموز» مبتلا و این بازار بسته شده است.
اما ویروس کرونا در بیشتر شهرهای چین مشاهده شد. دولت چین به منظور پیشگیری از گسترش آن حمل و نقل عمومی در 13 شهر را موقتا متوقف کرد.
همچنین تعداد زیادی از مراکز توریستی مانند اماکن تاریخی و موزهها در پکن نیز به روی گردشگران بسته شده است. وزارت دارایی چین اعلام کرده که 144 میلیون دلار برای پیشگیری از شیوع این ویروس اختصاص داده است.
در همین حال، سازمان جهانی بهداشت به دلیل شیوع بیماری نوظهور ناشی از ویروس کرونا در چین و سرایت آن به کشورهای دیگر جهان، وضعیت اضطراری بینالمللی اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت شامگاه پنجشنبه ۳۰ ژانویه / ۱۰ بهمن با اعلام این مطلب تصریح کرد: «آنچه بیش از هر چیز ما را نگران میکند احتمال گسترش ویروس به کشورهایی است که از نظام بهداشتی ضعیف تری رنج میبرند.»
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت همچنین یادآور شد که تعیین وضعیت اضطرار بین المللی به منزله عدم اعتماد نسبت به وضعیت موجود در چین نیست و در حال حاضر توجیهی برای محدود کردن سفر به و نیز معلق کردن تبادلات تجاری با این کشور وجود ندارد.
وی تأکید کرد این سازمان مناسب نمیبیند که در شرایط کنونی سفر به چین و مبادلات تجاری با این کشور محدود شود. به گفته این مسئول بلند پایه نهاد ناظر بر وضعیت بهداشت و سلامت در جهان، کارشناسان کمیته اضطرار معتقدند که اعمال محدودیت در تردد افراد و اموال در طول یک دوره وضعیت ویژه بهداشت عمومی میتواند «ناکارآمد» باشد، در امر کمک رسانی اختلال ایجاد کند و تاثیری منفی بر اقتصاد کشورهای تحت تاثیر اپیدمی بگذارد.
از سوی دیگر، «دیدیه هوسین» رئیس کمیته اضطرار سازمان جهانی بهداشت می گوید این سازمان از این پس میتواند از برخی کشورها در خصوص ایجاد محدودیتهای اعمال شده و یا در دست اعمال از جمله بستن مرزها، امتناع از دادن ویزا و یا قرنطینه کردن افراد سالم بازخواست کند.
تعیین وضعیت اضطرار بینالمللی در پی افزایش شمار قربانیان و مبتلایان ویروس کرونا در چین، خاستگاه اصلی این ویروس و نیز شناسایی دهها مورد ابتلا به آن در نقاط مختلف دنیا صورت میگیرد.
تصمیم سازمان جهانی بهداشت برای اعلام وضعیت ویژه در پایان نشست کمیته اضطراری و رایزنی با کارشناسان طرف مشورت این سازمان اتخاذ شده است.
صندوق بین المللی پول میگوید که تحولات مربوط به شیوع گونهای جدید از ویروس کرونا در چین را با دقت و لحظه به لحظه دنبال میکند.
«جری رایس» سخنگوی صندوق بین المللی پول روز پنجشنبه با اعلام مطلب یاد شده تصریح کرد که این نهاد مالی بین المللی نگران تبعات منفی ناشی از تداوم یافتن زمان شیوع و گسترش ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی است.
به گفته جری رایس، صندوق بین المللی پول با نگرانی تحولات مرتبط با شیوع ویروس کرونا و گسترش آن در جهان را از نزدیک دنبال میکند و این در حالی است که نیم نگاهی نیز به شاخصها و نماگرهای اقتصادی دارد.
سخنگوی صندوق بین المللی پول که در یک نشست خبری سخن میگفت چین، محل اصلی گسترش ویروس کرونا را نخستین کشوری معرفی کرد که پیش از دیگران به دلیل بسته و تعطیل شدن موقت بسیاری از بنگاهها و شرکتهای تجاری و صنعتی با تبعات منفی این پدیده به صورت مستقیم دسته و پنجه نرم میکند؛ به خصوص با توجه به این نکته که شیوع این بیماری با جشنهای سال نوی چینی همزمان شده است.
جری رایس با هشدار نسبت به احتمال دامنگیر شدن کل آسیا به تبعات منفی اقتصادی ناشی از گسترش این بیماری تصریح کرد: اگر شبکههای توزیع جهانی به صورت نظاممند تحت تاثیر قرار گیرند و یا بازارهای مالی جهانی با تردیدهای فزاینده روبرو شوند در این صورت تاثیر منفی این پدیده بسیار مهم تر از آنچیزی خواهد بود که تصور آن میرفت.
سخنگوی صندوق بین المللی پول از ارائه گزارشی آماری در خصوص تاثیر منفی گسترش ویروس کرونا در چین و دیگر نقاط جهان خودداری کرد و یادآور شد در زمان مناسب چنین کاری صورت خواهد گرفت.
سخنگوی صندوق بین المللی پول همچنین یادآوری کرد که شیوع ویروس سارس، نوعی دیگر از ویروسهای کشنده که پیشتر جهان را تحت تاثیر قرار داده بود به دلیل کنترل و مهار نسبتا سریع نتوانست تاثیر بزرگی بر رشد سالانه اقتصاد جهانی بگذارد.
سارس نوعی بیماری خطرناک تنفسی بود که سال ۲۰۰۲ از کشور چین به دیگر نقاط جهان شیوع پیدا کرد و ظرف یکسال ۷۷۴ نفر را به کشتن داد.
بنابراین گزارش، علائم ویروس ویروس کرونای جدید 80 درصد شبیه به سندرم حاد تنفسی «سارس» بوده و از طریق سرفه و عطسه به دیگران سرایت میکند. اولین علائم ویروس کرونا به تب بالا، گلودرد سرفه، تنگی نفس و اسهال ظاهر می شود. در مراحل بعدی باعث ذاتالریه و نارسایی کلیه شده و در نهایت ممکن است منجر به مرگ فرد شود.
واکسنی برای این ویروس تاکنون وجود ندارد و تنها راه نجات از آن تشخیص زودهنگام و درمان بیمار در قرنطینه است. از شهروندان چین خواسته شده در اماکن شلوغ و عمومی حضور نیابند. این ویروس از طریق مسافران به خارج از چین نیز سرایت کرده و نگرانیهایی را در سراسر جهان ایجاد کرده است.