چین تهدید کرد که در صورتی که ترامپ این لایحه را امضا کند به این اقدام پاسخ می دهد.

 

 به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، چین به«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نسبت به حماقت امضای لایحه کنگره درباره هنک گنک به شدت هشدار داد و آن را دخالت آشکار در امور هنگ کنگ دانست.

چین تهدید کرد که در صورتی که ترامپ این لایحه را امضا کند پاسخ می دهد و رسانه های رسمی این کشور نیز هشدار دادند که این لایحه باعث نمی شود که چین برای توقف هرج و مرج در شهر که هنگ کنگ که مرکز مالی جهانی به شمار می رود از زور استفاده نکند.

روزنامه «گلوبال تایمز» نیز نوشت: برخی انتظار دارند که این لایحه مانع چین شود... این تفکر ناشی از ساده لوحی است.

این روزنامه در ادامه نوشت: اگر این پیش نویس آمریکایی را جدی بگیریم و در مقابله با آشوب ها سستی به خرج دهیم، هنگ کنگ شاهد فروپاشی سریع حاکمیت قانون شده و از جهان مدرن محو می شود.

پیش از این کنگره آمریکا لایحه ای را برای حمایت از معترضان مخالف دولت چین در هنگ کنگ تصویب کرده است.

در همین حال،پس از ماه‌ها تنش و درگیری، هنگ کنگ از دو روز گذشته در آرامش نسبی به سر می‌برد.

قرار است روز یکشنبۀ آینده انتخابات شورای منطقه‌ای هنگ کنگ برگزار شود و دولت محلی از اواخر روز چهارشنبه بررسی دقیق اوضاع را آغاز کرده تا مشخص کند آیا امکان برگزاری چنین انتخاباتی وجود دارد یا نه.

شش روز پس از اشغال دانشگاه پلی‌تکنیک شبه جزیرۀ «کاولون» این دانشگاه همچنان در محاصرۀ نیروهای ضد شورشی است که تحت هیچ شرایطی اجازه خروج معترضان از داخل دانشگاه را نمی‌دهند.

محاصرۀ دانشگاه از روز دوشنبه ۱۸ نوامبر تنگ‌تر شد. در آن زمان دست‌کم ۵۰۰ معترض در داخل این دانشگاه حضور داشتند اما پس از گذشت چهار روز، تعداد آنها به کمتر از صد نفر کاهش یافته است.

برخی از معترضان تسلیم شده‌اند و برخی نیز در حال فرار توسط نیروهای پلیس دستگیر شده‌اند. آنهایی که همچنان در داخل دانشگاه هستند، ناامیدانه در تلاشند تا راهی برای فرار پیدا کنند و شماری نیز پنهان شده‌اند.

اطراف دانشگاه را انبوه زباله و داخل دانشگاه را بقایای بمب‌های دست‌ساز خانگی فرا گرفته است. بسیاری از معترضان هنگ‌کنگی تجهیزاتی که در جریان اعتراضات به همراه داشتند از جمله چترها و ماسک‌هایشان را رها کرده‌اند.

بخش قابل توجهی از دانشگاه از جمله کلاس‌های درس آسیب دیده و بسیاری از پنجره‌ها شکسته است؛ با این وجود آب و برق دانشگاه همچنان وصل است.

دانشگاه پلی‌تکنیک شبه جزیرۀ کاولون، آخرین دانشگاهی است که از یک هفته گذشته که هنگ کنگ شاهد خشونت‌بارترین درگیری‌های پنج ماه اخیر بوده، همچنان در اشغال معترضان است.

ناارامی‌های هنگ کنگ جدی‌ترین چالش مردمی «شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری چین از زمان رسیدن او به قدرت یعنی سال ۲۰۱۲ میلادی محسوب می‌شود. پکن اعلام کرده است که همچنان به فرمول «یک کشور- دو سیستم» برای حفظ خودمختاری هنگ کنگ پایبند است.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.