بر این اساس ۹ سفیر پیشین آمریکا در افغانستان هشدار دادند که خروج نظامیان کشورشان از این کشور زمینه مناسب برای وقوع یک «جنگ داخلی تمام عیار» را فراهم خواهد کرد.

به گزارش جماران به نقل از ان بی سی، در حالی که واشنگتن مدعی است با طالبان بر سر صلح در افغانستان به توافق اولیه دست یافته گمانه زنی ها در باره مفاد این توافق و سرنوشت نیروهای آمریکایی در این کشور همچنان ادامه دارد.

خروج نیروهای خارجی از جمله نظامیان آمریکایی همواره به عنوان یکی از شروط طالبان برای آغاز گفتگوهای صلح و اجرای آتش بس در افغانستان مطرح بوده است و به نظر می رسد این مسئله یکی از مهم ترین بخش های توافق صلح اخیر فرستاده واشنگتن با نمایندگان طالبان باشد.

بر این اساس ۹ سفیر پیشین آمریکا در افغانستان هشدار دادند که خروج نظامیان کشورشان از این کشور زمینه مناسب برای وقوع یک «جنگ داخلی تمام عیار» را فراهم خواهد کرد.

دیپلمات های سابق آمریکایی که در میان آنها نام یک معاون وزیر امور خارجه نیز دیده می شود با این حال یک روز پس از اعلام توافق اولیه با طالبان در بیانیه ای اعلام کردند که از مذاکرات صلح در افغانستان حمایت می کنند.

در این بیانیه همچنین هشدار داده شده است که رویکرد کنونی مبنی بر کنار ماندن دولت افغانستان از روند مذاکرات و برنامه ریزی برای خروج نیروهای آمریکایی پیش از محقق شدن یک توافق صلح کامل خطر دامن زدن به خشونت ها و نا امنی های بیشتر در افغانستان را به همراه خواهد داشت.

نویسندگان این بیانیه که توسط اندیشکده «شورای آتلانتیک» منتشر شده در ادامه تصریح کردند: «ما معتقدیم که امنیت و ارزش های آمریکا از جمله حمایت از حقوق زنان ایجاب می کند که نیروهای نظامی تنها پس از محقق شدن کامل یک صلح واقعی از افغانستان خارج شوند.»

امضاء کنندگان که طی دو دهه گذشته در سفارت آمریکا در کابل انجام وظیفه کرده و دوازده سال تجربه کاری را در این کشور به ثبت رسانده اند همچنین معتقدند که «مردم افغانستان شایسته آن هستند که دولت خود را انتخاب کنند تا نمایندگان واقعی مردم این کشور به نمایندگی از آنها در مذاکرات صلح حضور داشته باشند.»

 در میان امضاء کنندگان نام «جان نگروپونته» معاون سابق وزیر امور خارجه و نخستین اداره کننده اطلاعات ملی در آمریکا به چشم می خورد. این درحالی ست که تنها چهار سفیر پیشین آمریکا که پس از سقوط دولت طالبان در این کشور مامور شده بودند این بیانیه را امضاء نکرده اند. یکی از این چهار نفر سفیر کنونی آمریکا در افغانستان و دیگری «زلمای خلیل زاد» فرستاده کنونی واشنگتن در مذاکرات صلح با طالبان هستند.

 خلیل زاد که به تازگی پیش نویس توافق صلح با طالبان را در اختیار «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان گذاشت، تاکید کرده است که واشنگتن پس ازتوافق صلح نیز به پیشتیبانی‌ از نیروهای امنیتی افغانستان ادامه خواهد داد.

فرستاده واشنگن در مذاکرات صلح با طالبان در عین حال از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان با توسل به زور به عنوان خط قرمز ایالات متحده آمریکا یاد کرده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.