« ترامپ یک دلال است و یک دلال یا سوداگر هرگز حاضر به پرداخت هزینه ها نیست. ترامپ نمی خواهد وارد جنگی پرهزینه با ایران بشود و این از عقب نشینی او از حمله به ایران پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی پیداست.»
به گزارش جماران، رادیو ملی آمریکا درباره دیدگاه تشکیلات حکومتی ایران پیرامون تنش های اخیر با آمریکا مصاحبه ای با امیر محبیان، روزنامه نگار و نظریه پرداز اصولگرای ایرانی انجام داده که خلاصه ای از مهمترین نکات آن به شرح ذیل است:
رهبران ایران و آمریکا تلاش دارند تفکر و اندیشه طرف مقابل را دریابند اما این پس از 40 سال دشمنی و عدم دیدار دوجانبه بین مقامات دو کشو، کار آسانی نیست، هر چند که ارزیابی های هر یک از طرفین با توجه به فشار اقتصادی آمریکا بر ایران اهمیت فراوانی دارد.
ترامپ یک دلال است و یک دلال یا سوداگر هرگز حاضر به پرداخت هزینه ها نیست. ترامپ نمی خواهد وارد جنگی پرهزینه با ایران بشود و این از عقب نشینی او از حمله به ایران پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی پیداست.
هیچ راهی وجود ندارد که بتوان ترامپ را برای پایان دادن به فشار اقتصادی علیه ایران ترغییب کرد. به همین دلیل اگر در برابر او نرمش نشان دهیم او فشارش را بیشتر خواهد کرد. اکنون زمان مقاومت و ایستادگی است. در این شرایط قوی بودن مهم تر از انعطاف پذیر بودن هست. هر سیگنالی از اشتیاق ما برای مذاکره با ترامپ او را به فشار بیشتر ترغیب خواهد کرد. تصمیم گیرنده نهایی ترامپ است.
ایالات متحده شاید می پندارد که تحریم ها باعث خواهد شد مردم ایران علیه رهبران خود به پا خیزند، اما در واقع هرچه مردم فقیرتر باشند احتمال بپاخواستن آنها کمتر است. فقرا نیازمند هستند و برای حل مشکلاتشان بیشتر به حاکمان نزدیک می شوند و تصمیم حکام برای آنها بسیار مهم است. بنابراین برای حکومت بهتر است که که آنها را کنترل کنند. در ایران اگر می خواهید بین مردم و نظام شکاف ایجاد کنید باید شرایط اقتصادی مردم را بهتر کنید. در این شرایط مطالبات آنها بیشتر و بیشتر می شود و نظام نمی تواند خواسته های آنها را محقق کند چون این برخلاف برخی آرمان هاست. به این ترتیب شکاف به وجود می آید. ترامپ با فشار بر مردم بین آنها و حکومت نوعی نزدیکی و صمیمیت ایجاد می کند.
بدیهی است که شرایط اقتصادی کنونی در ایران مطلوب نیست اما آنقدرها هم بد نیست که ما را بکشد. تحریم های آمریکا برای اقتصادی که به صادرات نفت وابسته است فاجعه سهمگینی است اما برای ما شرایط خوبی است تا بودجه خود را از صادرات نفت رهایی دهیم.
ایران نمی خواهد تنش ها سال ها ادامه پیدا کند و هیچکس آماده این نیست چون ما از آینده خبر نداریم، اما واقعا تصمیم گیری برای شرایط مناسب در اختیار ما نیست. ما جز مقاومت گزینه دیگری نداریم.
با توجه به این که سیاست های ایران در سوریه و یمن و همچنین حمایت از حزب الله توانست ما را در مقابل جنگ محافظت کند چرا باید این سیاست ها را تغییر دهیم؟ ایران در لبنان، سوریه و یمن تهدیداتی علیه خود می بیند و درگیر شدن در آنها منطقی است. از لحاظ فنی حمایت ایران از دولت سوریه، حزب الله و حوثی های یمن، پرهزینه است اما از لحاظ راهبردی خیر. ما برای آینده سرمایه گذاری میکنیم، ما داریم آینده را می سازیم.