وزیر امور خارجه میانمار اعلام کرد که نشست دو روزه با نمایندگان مسلمانان میانمار در منطقه شهر«کاکس بازار»در بنگلادش بی نتیجه به پایان رسید.
به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی،وزیر امور خارجه میانمار اعلام کرد که نشست دو روزه با نمایندگان مسلمانان میانمار در منطقه شهر«کاکس بازار»در بنگلادش بی نتیجه به پایان رسید.
هیئت میانماری به ریاست «مینت تو» وزیر امور خارجه میانمار پس از دیدار دو روزه با 35 تن از نمایندگان مسلمانان آراکان در منطقه بازار کاکس بنگلادش درباره حق شهروندی مسلمانان آراکان اعلام کرد: در این نشست به توافق دست نیافتیم.
یکی از نمایندگان هیأت مسلمانان میانمار اظهار داشت: میانمار از سال 1982 هیچ تغییر و اصلاحاتی در قانون شهروندی انجام نداده است و قصد دارند بدون دادن حق شهروندی و تابعیت، مسلمانان آراکان را به عنوان مهاجر بپذیرند.
«ابوالکلام آزاد» عضو کمیسیون کمک و بازگشت به پناهندگان به خبرنگار آناتولی گفت: هیئت میانماری امروز به کشور باز می گردند و با مقامات این کشور دیدار خواهند کرد. این هیئت قول دادند تا با مجدد با مسلمانان آراکان در بنگلادش دیدار کنند.
در این میان نماینده هئیت مسلمانان آراکان تاکید کرد، هرگز تا زمانی که حق شهروندی به آنها داده نشده و امنیت آنها تحت ناظران بین المللی تضمین نشود به میانمار بازنخواهند گشت.
بنابراین گزارش، ارتش میانمار در 25 آگوست 2017 حملات خود به منطقه آراکان را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود 350 روستا توسط ارتش میانمار و بوداییان افراطی به آتش کشیده شد.
طبق آخرین گزارش سازمان ملل، شمار مسلمانانی که از 25 آگوست 2017 به این سو از خشونتهای ارتش میانمار و بودائیان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه کاکس بازار بنگلادش پناه بردهاند به 725 هزار نفر که 60 درصد آنها را کودکان تشکیل می دهند، رسیده است.
از سال 1970 تاکنون 84 درصد از جمعیت 2 میلیونی مسلمانان آراکان در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی به کشورهای همسایه گریختهاند. سازمان ملل متحد و سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر خشونت علیه مسلمانان آراکان در میانمار را «پاکسازی قومی» و «نسلکشی» توصیف می کنند.