آلمان تأکید کرد که سخن گفتن از مشارکت در ائتلاف دریایی در خلیج فارس هنوز زود است.
به گزارش جماران به نقل خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت خارجه آلمان امروز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفت که «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان به اعضای پارلمان این کشور این مساله را ابلاغ نکرده است که آلمان می خواهد در طرح انگلیس برای ایجاد ائتلاف دریایی به رهبری اروپا برای تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس مشارکت کند.
پیش از این گروه رسانه ای«آر.ان.دی»به نقل از برخی شرکت کنندگان در نشست کمیته روابط خارجی در پارلمان آلمان گزارش داد که ماس گفته است« مایل هستیم در آن جا(خلیج فارس) باشیم».
ولی سخنگوی وزارت خارجه آلمان به خبرگزاری رویترز گفت که « وزیر خارجه چنین چیزی نگفته است».
این سخنگو افزود:« هنوز زود است که درباره شکل های احتمالی مشارکت آلمان سخن گفت.»
سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنین تأکید کرد که مذاکرات با انگلیس و فرانسه تا کنون شامل درخواست برای مشارکت نظامی آلمان نبوده است.
رسانههای غربی سهشنبه به نقل از سه منبع اروپایی مدعی شدند که فرانسه، ایتالیا و دانمارک حمایت اولیه خود را از طرح انگلیس برای تشکیل یک ائتلاف دریایی در خلیج فارس اعلام کردهاند.
این در حالی است که اروپاییها در ماه ژوئن درخواست مشابه آمریکا برای تشکیل چنین ائتلافی را رد کرده بودند زیرا بیم آن داشتند که چنین اقدامی تنشها میان آمریکا و ایران را بدتر کند.
یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا گفت: درخواست انگلیس، نه درخواست واشنگتن، کار را برای اروپاییها آسانتر میکند تا از این طرح حمایت کنند. آزادی کشتیرانی مسألهای مهمی است و با کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران تفاوت دارد.
مقامهای وزارت خارجه و وزارت دفاع انگلیس درباره اجرای یک مأموریت احتمالی با همتایان ایتالیایی، اسپانیایی، فرانسوی و آلمانی صحبت کردهاند.
یک دیپلمات ارشد آلمانی در برلین گفت که هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در تماس نزدیک با همتایان انگلیسی و فرانسوی است تا برلین بتواند به امنیت خلیج فارس از جمله امنیت دریایی کمک کند.
هلند نیز در حال بررسی طرح انگلیس است. یک مقام اسپانیایی نیز گفته که مادرید گفتوگوهایی با لندن داشته و در حال بررسی این پیشنهاد است. انتظار میرود انگلیس با مقامهای استکهلم نیز مذاکره کند.
احتمال میرود که مأموریت مورد نظر انگلیس تحت فرماندهی لندن و پاریس باشد. انگلیس یک پایگاه هوایی در عمان و فرانسه نیز پایگاهی در امارات دارد.
به گفته دیپلماتها، هر گونه مأموریتی در این راستا به تاییدیه پارلمانها در برخی از کشورهای اروپایی نیاز دارد.