السبسی که پس از وخامت حالش در یک بیمارستان نظامی در تونس پایتخت این کشور به سر می برد درگذشت.
به گزارش جماران به نقل از وبسایت ریاست جمهوری تونس، « محمد الباجی قائد السبسی» رئیس جمهور تونس درگذشت.
دفتر ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که السبسی که پس از وخامت حالش در یک بیمارستان نظامی در تونس پایتخت این کشور به سر می برد درگذشت.
شب گذشته رسانه های تونسی از انتقال السبسی به بیمارستان نظامی در پی وخامت حالش خبر داده بودند.
رئیس جمهور 93 ساله تونس اواخر ماه پیش نیز به دلیل وخامت حالش به بیمارستان نظامی منتقل شد و در آن جا یک هفته بستری شده بود.
رئیس جمهور درگذشته تونس در 5 جولای و در پی خروجش از بیمارستان طی دستوری ریاستی به برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در سال 2019 دعوت کرد.
آخرین باری که رئیس جمهور تونس در آن ظاهر شد دوشنبه هفته گذشته بود که از «عبدالکریم الزبیدی» وزیر دفاع در کاخ«قرطاج» استقبال کرد.
انتظار می رفت که السبسی امروز پنجشنبه به مناسبت 62 امین سالروز اعلام جمهوری برای مردم تونس سخنرانی کند. در چنین روزی در سال 1957 نظام پادشاهی در این کشور لغو و نظام جمهوری اعلام شد.
الباجی قائد السبسی از دسامبر سال 2014 و تا زمان درگذشتش تونس را رهبری کرد و دوران ریاست جمهوری اش در ماه نوامبر آینده به پایان می رسید.
در پی اعلام درگذشت السبسی «محمد الناصر» رئیس پارلمان تونس اعلام کرد که وی پست ریاست جمهوری این کشور را بر اساس قانون اساسی به عهده خواهد گرفت.
السبسی کیست؟
الباجی قائد السبسی در 26 نوامبر سال 1926 در منطقه «سیدی بوسعید» در حومه شمالی تونس پایتخت تونس به دنیا آمد.
وی وکیل مدافع و سیاستمداری است که از دانشکده حقوق در پاریس در سال 1950 مدرک خود را گرفته است و کار وکالت را از اوایل سال 1952 آغاز کرد و پس از آن بین سال های 1963 تا 1991 مسئولیت های مهمی را در دولت تونس به عهده گرفت.
از دوران جوانی اش در چارچوب حزب «الحر الدستوری الجدید» (حزب آزادی برای قانون) مبارزه کرد و پس از استقلال نیز به عنوان مشاور «الحبیب بورقیبه» رهبر وقت تونس و پس از آن مدیر اداره توسعه در وزات کشور فعالیت کرد. در سال 1963 نیز به عنوان مدیر کل امنیت ملی کشور تعیین شد.
السبسی در سال 1965 به عنوان وزیر کشور تعیین شد، و پس از آن در سال 1969 تا 1970 به عنوان وزیر دفاع ملی منصوب شد. در 12 ژوئن سال 1970 نیز به عنوان سفیر تونس در پاریس و از اوایل سال 1987 به عنوان سفیر تونس در بن آلمان منصوب شد.
فعالیتش در حزب سوسیالیست الدستوری در سال 1971 به دلیل تأیید اصلاح نظام سیاسی به تعلیق درآمد و در سال 1974 از این حزب اخراج شد و در سال 1978 به «جنبش دموکرات های سوسیالیست» به ریاست«احمد المستیری» ملحق شد و در آن دوره مدیریت مجله دموکراسی که متعلق به مخالفان بود را به عهده گرفت.
السبسی در 3 دسامبر 1980 بار دیگر به عنوان وزیر مورد اعتماد «محمد مزالی» وزیر اول (نخست وزیر) آن زمان به حکومت بازگشت تا 15 آوریل 1981 به عنوان وزیر خارجه منصوب شود.وی نقش مهمی در صدور قعطنامه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت بمباران هوایی مقر سازمان آزادیبخش فلسطین در منطقه «حمام الشط» در حومه جنوبی پایتخت تونس توسط رژیم صهیونیستی، ایفا کرد.
السبسی در سال 1989 به عنوان عضو مجلس نمایندگان(پارلمان) انتخاب شد و از سال 1990 تا 1991 به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد و در پی آن نیز به کار وکالت که تخصص اش بود، بازگشت.
در سال 2011 به عنوان وزیر اول(نخست وزیر) در دولت موقت که پس از انقلاب 14 ژانویه سال 2011 تشکیل شد، تعیین گردید و در ژوئن سال 2012 تأسیس حزب«نداء تونس» را اعلام کرد و این حزب در انتخابات پارلمانی که در 26 اکتبر سال 2014 برگزار شد 86 کرسی از 217 کرسی را از آن خود کرد.
السبسی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس عنوان نخستین رئیس جمهور منتخب مردم کشورش پس از انقلاب را از آن خود کرد.
محمد الباجی قائد السبسی، رئیس جمهور تونس سومین رهبر سالمند جهان بود. «مهاتیر محمد» نخست وزیر 94 ساله مالزی نفر اول و «الیزابت دوم» ملکه 93 ساله انگلستان دوم است.
محمد الباجی القائد السبسی ازدواج کرده و چهار فرزند دارد.