کره شمالی از یک زیردریایی در حال ساخت رونمایی کرده که قابلیت حمل و استفاده از سلاح‌ های هسته‌ ای را داراست.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، وب سایت بیزنس اینسایدر گزارش داد: روز گذشته خبرگزاری رسمی کره شمالی با انتشار تصاویر بازدید «کیم جونگ اون» رهبر این کشور از مراحل ساخت یک زیر دریایی غول پیکر، اعلام کرد که این شناور توانایی پرتاب موشک‌ های دارای کلاهک هسته‌ ای و حمل و استفاده از بمب‌ های اتمی را دارد.

کره شمالی اعلام کرده که قصد دارد این زیردریایی را در آب‌ های مرزی شبه جزیره کره و ژاپن مستقر کند؛ اظهاراتی که موجب افزایش نگرانی همسایگان کره شمالی شده چرا که مطابق تایید کارشناسان نظامی، رهگیری موشک‌ های شلیک شده توسط زیردریایی‌ ها امر بسیار دشوار است.

با این وجود، کیم در پایان دیدار خود، ضمن تاکید بر افزایش بیشتر توانمندی ارتش کره شمالی خواستار توسعه تسلیحات دریایی این کشور شده است.

اقدامی که واکنش‌ های دو گانه‌ ای را در میان کارشناسان نظامی و تحلیلگران مسائل سیاسی برانگیخته است.

از یک سو، برخی کارشناسان تسلیحات نظامی معتقدند که با توجه امتناع کره شمالی از انتشار جزئیات این زیردریایی و نیز تصاویری که نشان از مراحل اولیه ساخت آن دارد، به نظر می‌ رسد که هدف این کشور از انتشار خبر ساخت این شناور بیشتر مبتنی بر یک رویکرد تبلیغاتی بوده است.

همچنین گروهی از تحلیلگران سیاسی نیز بر این باورند که این رویکرد تبلیغاتی با هدف فشار بر آمریکا برای تسریع روند مذاکرات هسته‌ ای فیمابین و اخذ امتیازات اقتصادی از این کشور بوده است.

چنان که کره شمالی اخیرا هم در اعتراض به انتشار خبر برگزاری احتمالی مانور نظامی مشترک آمریکا و کره‌جنوبی، تهدید به لغو تعلیق 20 ماهه آزمایش‌ های هسته ای و موشکی کرده بود.

اما همزمان با از سرگیری دیپلماسی هسته‌ ای از سوی کره شمالی، برخی ناظران مسائل سیاست بین‌ الملل بر این دیدگاه صحه می‌ گذارند که تلاش دوباره این کشور برای توسعه جنگ افزارهای هسته‌ ای در پی ناامیدی از حصول توافق با آمریکا و با هدف برقراری توازن قدرت دوباره با این کشور و متحدانش آغاز شده است.

با وجود برگزاری سه دیدار میان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی و برگزاری نشست‌ های کمیته مشترک دو کشور طی یک سال گذشته، دو طرف همچنان از پیشرفت مذاکرات با هدف خلع سلاح هسته‌ ای کره شمالی و کمک به توسعه اقتصادی این کشور، ناراضی هستند.

کره شمالی به رغم اتخاذ یک سری مواضع آشتی‌جویانه هنوز حاضر به این که ده‌ ها کلاهک هسته‌ ای خود یا موشک‌ های میانبرد یا دوربردش را تسلیم کند نشده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.