اعتراضات اخیر نیز در پی حضور «سرگئی گاوریلوف،» نمایندۀ دومای روسیه در پارلمان گرجستان آغاز شد.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز،در پی اعتراضات گستردۀ روز پنجشنبه هفته گذشته در شهر تفلیس، پایتخت گرجستان که در انتقاد به سیاستهای مداخله گرایانۀ روسیه انجام شد و دستکم ۲۴۰ زخمی برجای گذاشت، دولت روسیه اعلام کرد که پرواز تمام هواپیماهای خود به مقصد گرجستان را متوقف خواهد کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز جمعه فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن از تاریخ ۸ ژوئیه تمام پروازها به مقصد گرجستان بطور موقف لغو خواهند شد. مسکو همچنین به آژانسهای مسافرتی این کشور توصیه شد که تمام تورهای مسافرتی خود به گرجستان را لغو کنند.
یازده سال پس از جنگ بر سر منطقۀ «اوستیای جنوبی» تنش میان دو کشور روسیه و گرجستان همچنان بالاست. اعتراضات اخیر نیز در پی حضور «سرگئی گاوریلوف،» نمایندۀ دومای روسیه در پارلمان گرجستان آغاز شد.
با اوج گیری این اعتراضات، «سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهور گرجستان، روسیه را «دشمن و اشغالگر» خواند و گفت که مسکو به گسترده شدن این ناآرامیها کمک کرده است. وزارت خارجه روسیه نیز در مقابل گرجستان را متهم کرد که در تمام این سالها از بهبود روابط دو کشور جلوگیری کرده است.
شدت و تداوم این اعتراضات باعث شد سخنگوی پارلمان گرجستان که از آقای گاوریلوف برای سخنرانی در پارلمان دعوت کرده بود، مجبور به استعفا شود اما این کار نیز خشم معترضان را فرو ننشاند. آنها بار دیگر جمعه شب مقابل ساختمان پارلمان گرجستان جمع شدند و شعار «نه به روسیه» سردادند.
آنها همچنین خواستار استعفای وزیر کشور گرجستان به دلیل شیوۀ برخوردش با این اعتراضات شدند. پلیس در جریان اعتراضات روز پنجشنبه برای متفرق کردن معترضان از گاز اشکآور، گلولههای پلاستیکی و ماشین آب پاش استفاده کرده بود.
ریشۀ تنش
در پی اعلام استقلال گرجستان از اتحاد جماهیر شوروی پیشین در سال ۱۹۹۱ میلادی، درگیری میان جداییطلبان مناطق آبخاز و اوستیای جنوبی با دولت مرکزی گرجستان که پیش از این از سال ۱۹۸۹ میلادی آغاز شده بود، بار دیگر اوج گرفت و در نهایت در سال ۲۰۰۸ منجر به وقوع نبردی سنگین میان ارتش گرجستان و استقلالطلبان اوستیای جنوبی شد.
این نبرد در نهایت با دخالت ارتش روسیه به بهانۀ دفاع از شهروندان روس حاضر در این مناطق، با پیروزی استقلالطلبان اوستیای جنوبی به پایان رسید.
پس از برقراری آتشبس میان طرفین درگیری، استقلالطلبان سرزمین خود را کشور مستقل اوستیای جنوبی نامیدند. روسیه نیز اگرچه بسیاری از نیروهای خود را از سرزمینهای مورد مناقشه بیرون برد اما حضور نظامی خود را در اوستیای جنوبی حفظ کرد و این منطقه را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت.
این کار، بر خشم مقامات گرجستان نسبت به مداخلات همسایۀ شمالی بیش از گذشته افزود و آنها اوستیای جنوبی را سرزمین اشغال شده توسط روسها نامیدند.
اوستیای جنوبی که اکنون رئیس جمهور خود را دارد، در سال ۲۰۱۷ میلادی با برگزاری همهپرسی نام خود را به «آلانیا» تغییر داد.