انصار الله یمن باز هم با پهپاد فرودگاه ابها در جنوب عربستان را به شکل گسترده مورد حمله قرار داد.
به گزارش جماران به نقل از شبکه المسیره،سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله گسترده یگان پهپادی این کشور به فرودگاه" ابها" در جنوب غرب عربستان خبر داد.
سرتیپ «یحیی سریع» دوشنبه شب با اعلام این خبر افزود: در این عملیات پهپادهای «قاصف k» فرودگاه بین المللی ابها را هدف قرار دادند.
وی در ادامه تصریح کرد:هواپیماهای بدون سرنشین یمن با دقت اهداف موردنظر خود را در فرودگاه ابها مورد هدف قرار دادند.
سریع گفت: جزییات این حمله در ساعت های آینده اعلام می شود.
این چهارمین حمله ارتش و کمیته های مردمی یمن به فرودگاه ابها در جنوب غرب عربستان طی یک هفته گذشته است.
درپی حملات موشکی و پهپادی یمن به فرودگاه های ابها و نجران عربستان این فرودگاه ها به حالت تعطیل درآمدند.
انصار الله یمن روز گذشته نیز این فرودگاه را بمباران کرده بودند.
انصار الله یمن این بار باز هم فرودگاه «ابها» در جنوب عربستان را با استفاده از پهپاد مورد حمله قرار داد.
روز گذشته شبکه تلویزیونی المسیره اعلام کرد که یگان پهپادی ارتش و کمیته های مردمی یمن بار دیگر با هواپیمای بدون سرنشین «قاصف کا-2 » فرودگاه ابها را داخل عربستان سعودی هدف حمله قرار داد.
در پی این حمله هوایی انصار الله، پرواز های این فرودگاه به طور کامل متوقف شد. همچنن پروازها به سمت این فرودگاه نیز کاملا متوقف شده است.
سه روز پیش نیز انصار الله یمن دو فرودگاه عربستان سعودی را با استفاده از پهپاد مورد حمله قرار داد.
یک منبع نظامی یمنی گفت که یگان پهپادی ارتش یمن و کمیته های مردمی یمن با استفاده از پهپادهای قاصف کی2 فرودگاه های ابها و«جازان»را مورد حمله قرار دادند.
سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفت که عملیات گسترده و منحصر به فردی با استفاده از پهپادهای قاصف کی2 علیه فرودگاه های ابها و جیزان داخل عربستان سعودی صورت گرفته است.
سریع افزود: اتاق کنترل و هدایت پهپادها در فرودگاه جیزان با چند پهپاد قاصف مورد حمله قرار گرفته است.
وی افزود: ایستگاه سوخت رسانی در فرودگاه بین المللی ابها نیز با چند پهپاد قاصف مورد حمله قرار گرفته است.
العالم نیز گزارش داد که نیروهای مسلح یمن به ائتلاف سعودی هشدار داد به محاصره یمن پایان دهد در غیر این صورت حملات دردناکی از سوی نیروهای این کشور دریافت خواهد کرد.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن به عربستان سعودی هشدار داد که منتظر پاسخهای دردناکتر باشد.
وی بامداد یکشنبه (۲۶ خرداد) بعد از انجام حملات پهپادی به فرودگاههای ابها و جیزان گفت: «پهپادها عملیات گسترده و منحصر به فردی علیه فرودگاههای ابها و جیزان داشتند».
او گفت که در حمله اول، اتاق کنترل و هدایت پهپادهای عربستان سعودی هدف قرار گرفت و منهدم شد و در دومین عملیات ایستگاه سوخترسانی فرودگاه بینالمللی ابها با چند پهپاد از نوع «قاهر کی ۲» هدف قرار گرفته است.
به گزارش المسیره، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، عملیات شنبه شب پهپادهای یمن به فرودگاههای ابها و جیزان را «دقیق» خواند به گونهای که این فرودگاهها از کار افتادهاند.
سریع گفت: «به رژیم سعودی قول میدهیم اگر حملات و محاصره ادامه پیدا کند، -ان شاء الله-روزهای دردناکتری خواهد داشت».
ائتلاف سعودی بعد از این حمله مدعی شد که توانسته است یک فروند موشک بالستیک را در آسمان ابها رهگیری و منهدم کند.
حملات پهپادی اخیر یمن به فرودگاههای سعودی در واکنش به محاصره یمن از سوی ائتلاف سعودی و اماراتی صورت میگیرد.
دولت نجات ملی یمن هفته گذشته هشدار داد که در مقابل محاصره فرودگاه صنعاء آنها نیز به فرودگاههای امارات و عربستان سعودی به عنوان اهداف مشروع حمله خواهند کرد.
هفته پیش نیز تعدادی پهپاد از نوع «قاصف K2» به فرودگاه جیزان در جنوب عربستان حمله کرده و آشیانه و ایستگاههای هواپیماهای بدون سرنشین سعودی را که در جنگ یمن استفاده میشوند، هدف قرار گرفته است.
ماه گذشته میلادی نیز ارتش یمن در چهار نوبت، فرودگاه جازان را هدف عملیات پهپادی قرار داده بود. در یک نوبت از این حملات آشیانه، در عملیاتی دیگر سامانههای پاتریوت مستقر در این فرودگاه و در یک نوبت دیگر انبارهای تسلیحاتی هدف قرار گرفته بود.
سخنگوی انصارالله یمن چندی پیش با انتقاد از تداوم محاصره فرودگاه صنعا گفت که متجاوزان باید بدانند که فرودگاههای آنها در تیررس نیروهای یمنی هستند.
وی تهدید کرده بود: «باید به کشورهای متجاوز فهماند که فرودگاههای آنها در تیررس آتش یمن قرار دارد و بستن آنها و یا ایجاد اختلال کامل در کار آنها نزدیکترین راه برای شکست محاصره فرودگاه صنعاء است».
در تحولی دیگر، وزیر اطلاع رسانی دولت نجات ملی یمن در صنعاء تاکید کرد که میانجی گری های بین المللی برای متوقف کردن عملیات یمنی ها مطرح شده است.
وی در ادامه افزود: میانجی گرهای بین المللی و در رأس آنها انگلیس درخواست خود را برای توقف عملیات یمنی ها ارائه داده اند.
این وزیر یمنی تصریح کرد: آنها می خواهند عملیات یمنی ها علیه فرودگاه ها و تأسیسات عربستان و امارات متوقف شود.
همچنین به گزارش شبکه الجزیره قطر، با افزایش حملات موشکی و پهپادی یمن به تاسیسات زیربنایی و فرودگاه های عربستان، خبرهایی درباره امکان از سرگیری مذاکرات میان عربستان و یمن منتشر شده است.
این مذاکرات می تواند در ادامه مذاکرات سال ۲۰۱۶ باشد که به توافقنامه «ظهران الجنوب» معروف و منجر به توقف چند ماهه درگیری های میان دو طرف شد.
وزیر اطلاع رسانی یمن در صفحه توییتر خود از تلاش های بین المللی برای راضی کردن ارتش و کمیته های مردمی یمن به منظور توقف حملات به زیرساخت های حیاتی عربستان و امارات از جمله فرودگاه ها خبر داد.
«ضیف الله الشامی» افزود: تلاش ها و میانجیگری های بین المللی و در راس آن از سوی انگلیس برای توقف حمله به فرودگاه ها و زیرساخت های حیاتی عربستان و امارات در جریان است.
از طرف دیگر منابع آگاه به شبکه الجزیره اعلام کردند که مسئولان عربستان پس از هدف قرار گرفتن ایستگاه های پمپاژ نفت و فرودگاه های ابها، نجران و جازان، تماس هایی را با جنبش انصارالله آغاز کردند.
این منابع افزودند: عربستان از یمنی ها درخواست توقف حملات را دارد ولی این موضوع همچنان درحال بررسی است ولی پیشرفتی در این باره صورت نگرفته است.
«محمد البخیتی» عضو برجسته جنبش انصارالله نیز در گفت و گو با شبکه الجزیره گفت: میانجی های بین المللی در گفت و گو با گروه انصارالله بر توقف حملات موشکی و پهپادی به تاسیسات حیاتی و فرودگاه های عربستان و امارات تاکید می کند و این نشان دهنده موفقیت آمیز بودن حملات بوده است.
رئیس جمهور مستعفی عربستان را به مقصد آمریکا ترک کرد
در تحولی دیگر، العالم گزارش داد که «عبدربه منصورهادی» رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن به همراه خانوادهاش، عربستان را برای همیشه به مقصد ایالت اوهایو آمریکا ترک کرد.
به گزارش رسانه های یمنی به نقل از منابع آمریکایی، هادی پس از حدود ۵ سال سکونت در عربستان، پس از نوشتن نامه قدردانی از پادشاه عربستان، همراه خانواده اش به شهر کلیولند ایالت اوهایو آمریکا نقل مکان کرد.
وی در این نامه از میزبانی ملک سلمان از وی و حکومت فراری اش در طول چند سال گذشته تشکر کرده است.
پایگاه «عرب آمریکا» به نقل از یک منبع دیپلماتیک عربی نوشت: هادی نامه خداحافظی خود را در جلسه ای به «محمد سعید جابر» سفیر عربستان در یمن تحویل داده و آخرین تغییرات کابینه مستعفی را در آن ذکر و به زودی این تغییرات اعلام خواهد شد.
این پایگاه اضافه کرد: نامه ای که هادی به سفیر عربستان تحویل داده به معنای استعفا از تمام مسئولیت ها به بهانه بیماری است.
رییس جمهوری مستعفی یمن در این نامه به ناتوانی در ادامه وظایف خود براثر بیماری و نیاز به استراحت و دوری از فعالیت های سیاسی اشاره کرده است.
منابع مختلف در ایالت اوهایو آمریکا نیز از ورود عبدربه منصورهادی و شمار زیادی از نزدیکانش به این ایالت برای سکونت در منزل شخصی خود در اطراف شهر کلیولند خبر دادند.
این منابع افزودند: حکومت فدرال از ورود یکی از محافظان شخصی هادی به آمریکا به دلیل وجود اسم وی در لیست افراد مشکوک به تروریسم جلوگیری کرده است.
«عبدربه منصورهادی» در تاریخ ۲۲ ژانویه ۲۰۱۵ (۲ بهمن ۹۳) پس از استعفای کابینه یمن به ریاست «خالد بحاح» از سمت خود کناره گیری کرد.
وی در تاریخ ۲۱ فوریه ۲۰۱۵ (۲ اسفند ۹۳) از صنعا به عدن در جنوب یمن فرار کرد و به همراه کابینه مستعفی خود بیش از چهار سال در عربستان به سر برد.