انتخابات اروپا امسال در حالی آغاز می‌شود که برابر در نظرسنجی ها، احزاب راست افراطی در بسیاری از کشورها از اقبال بالایی برخوردارند.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، انتخابات پارلمان اروپا امروز پنج شنبه دوم خرداد با مراجعه شهروندان انگلیسی و هلند به شعبه‌های رأی گیری آغاز شد.

این انتخابات به مرور و تا روز پنجم خرداد در کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا نیز برگزار خواهد شد. قرار است با پایان رأی گیری در همه کشورها نتایج قطعی انتخابات در شامگاه یک‌شنبه آینده اعلام شود.

انتخابات اروپا امسال در حالی آغاز می‌شود که برابر در نظرسنجی ها، احزاب راست افراطی در بسیاری از کشورها از اقبال بالایی برخوردارند.

مردم انگلیس در حالی پای صندوق رأی رفتند که نزدیک به سه سال پیش اکثریت آن‌ها در یک همه‌پرسی تاریخی به خروج از اتحادیه رأی داده بودند.

بر اساس تقویم سیاسی اروپا قرار بود انگلیس پیش از این از اتحادیه خارج شود و در‌واقع در این دوره نماینده‌ای در پارلمان نداشته باشد. اما در پی رد چند باره توافق نخست وزیر، «ترزا می» با مقام‌های اتحادیه در مجلس عوام، اجرای برکسیت به تعویق افتاد و بالاخره قرار شد انگلیس در ۳۱ اکتبر آینده رسما از اتحادیه خارج شود.

رأی دهندگان انگلیسی امروز برای انتخاب ۷۳ عضو پارلمان پای صندوق می‌روند، اما کار این نمایندگان موقتی است زیرا بعد از خروج رسمی بریتانیا از اتحادیه، باید پارلمان را ترک کنند. دولت انگلیس گفته بود که اگر برکسیت تا پایان ماه ژوئن اجرا شود این کشور اساساً در انتخابات پارلمان اروپا شرکت نمی‌کند.

پیشتازی راست افراطی

آخرین نظرسنجی‌های منتشر شده پیش از انتخابات پارلمان اروپا در انگلیس حاکی از آن است که طرفداران برکسیت با اختلاف قابل توجهی از نمایندگان حزب محافظه کار حاکم و حزب کارگر در جناح مخالفان جلو هستند.

بر اساس نظرسنجی مؤسسه «یوگو» انگلیس، نمایندگان نزدیک به «نایجل فاراژ» رهبر جناح راست تندرو دست کم ۶۲ درصد آرا را از آن خود خواهند کرد. این در حالی است که تنها ۲۰ درصد از کسانی که در انتخابات قبلی انگلیس به ترزا می رأی داده‌اند گفته‌اند که در این انتخابات هم به حزب او رأی می‌دهند. ۳۷ درصد از طرفداران نایجل فاراژ نیز می‌گویند که برکسیت باید بدون توافق اجرا شود.

اقبال بلند ملی گرایان در هلند

نتایج نظرسنجی‌های انجام شده پیش از انتخابات پارلمان اروپا در هلند نیز نشان می‌دهد که ملی گرایان در این انتخابات رقابت شدیدی با حزب متبوع نخست وزیر، «مارک روته» دارند.

«تیری باودت» ملی‌گرا که در انتخابات پیشین هلند تنها دو درصد آرا را به دست آورده بود، اکنون به همراه نامزدهای متحد خود در حزب «مجمع دموکراسی» ۱۵ درصد جلوتر از حزب حاکم است. باودت که در سال ۲۰۱۶ در توییتر خود را «مهم‌ترین روشن‌فکر هلند» خوانده بود، به شدت مخالف سیاست مهاجرپذیری است زیرا مهاجران را عامل «سقوط ارزش‌های مسیحی اروپا» می‌داند. او همچنین خواستار خروج هلند از اتحادیه اروپاست.

هلند در پارلمان اروپا ۲۶ کرسی دارد که خروج انگلیس از اتحادیه این رقم به ۲۹ کرسی افزایش خواهد یافت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.