اردنی ها نگران پیامدهای طرح قرارداد قرن هستند که آمریکا می خواهد آن در خاورمیانه به اجرا دربیاورد.

 

به گزارش جماران، سیاستمداران اردنی از یکسو از نگرانی مردم این کشور از تبعات طرح آمریکایی موسوم به «قرارداد قرن» و از سوی دیگر از نادیده گرفتن نقش امان در حفظ اماکن مقدس فلسطین در این طرح، سخن می‌گویند.

«یحیی السعود» رئیس کمیته فلسطین در پارلمان اردن در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری آناتولی ترکیه با بیان اینکه مردم کشورش از طرح آمریکایی موسوم به «قرارداد قرن» ابراز نگرانی می کنند، اظهارداشت که این طرح نقش اردن در اماکن مقدس فلسطین را نادیده می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه مردم اردن به طرح مذکور توجه و درباره آن مذاکره می‌کنند از این طرح به عنوان «سیلی قرن» یاد کرد و آن را اعلان خدمات آمریکا به صهیونیست‌ها برشمرد.

السعود گفت: «معرفی قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر از سوی واشنگتن، انتقال سفارت آمریکا به قدس و شناسایی سرزمین تحت اشغال جولان به عنوان اراضی اسرائیلی کافی نیست؟ قطع کمک آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (اونروا) کافی نیست؟ این اقدامات خدمت به اسرائیل نیست؟ محاصره غزه یک توافقنامه صدساله نیست؟»

«بدر الماضی» استاد دانشگاه اردن در رشته علوم سیاسی نیز اظهار داشت: مردم اردن که نگران تبعات قرارداد قرن آمریکایی ها هستند همواره به این می اندیشند که نقش اردن در این طرح چه خواهد بود؟

او گفت: آمریکا و اسرائیل به نقش اردن که سنگینی بار درگیری اعراب و اسرائیل در منطقه را به دوش می‌کشد در حفظ اماکن مقدس مسلمانان و مسیحیان در فلسطین احترام قائل نیستند و آن را نادیده می‌گیرند. بر اساس مفادی از این طرح که در رسانه ها منتشر شده طرح معامله قرن بار سنگینی که اردن سالهاست متحمل می‌شود در نظر گرفته نشده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اردن که خود در شرایط سختی قرار داشته و امکانات محدودی دارد به آوارگان فلسطینی در زمینه های مختلف به ارائه خدمات پرداخته است، تصریح کرد: هیچ گونه اقدامی جهت بهبود وضعیت اقتصادی بحرانی اردن و یافتن راه حلی برای آن انجام نشده است.

بنابراین گزارش، پس از روی کارآمدن ترامپ در آمریکا بحث و گزارش‌های بسیاری درباره اصطلاح «قرارداد قرن» که طبق آن کشور فلسطین در بخشی از صحرای سینا تشکیل خواهد شد، افزایش یافته است. این مسئله با واکنش شدیدی فلسطینیان مواجه شد. 

گفته می‌شود این طرح مفادی علیه فلسطینیان همچون واگذاری تمام بخشهای قدس به اسرائیلی ها و ادامه وجود بخش اعظم شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری را در بردارد. 

در این طرح بازگشت نزدیک به 6 میلیون آواره فلسطینی به سرزمین‌شان جای داده نشده است. کمک مالی به فلسطین و درنظرگرفتن منطقه ای در اطراف قدس به عنوان پایتخت فلسطین از دیگر مفاد آن است.

کاخ‌سفید بعد ازظهر روز یکشنبه بخش نخست طرح صلح خاورمیانه موسوم به قرارداد قرن را اعلام خواهد کرد که شامل برگزاری نشست سرمایه گذاری در بحرین با موضوع فلسطین خواهد بود.

یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کرد که کاخ سفید بخش نخست طرح صلح خاورمیانه را که طی آن مقامات در نشستی خواستار تشویق به سرمایه گذاری در کرانه‌ باختری، غزه و این منطقه خواهند شد را اعلام می‌کند.

این نشست در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) در منامه بحرین برگزار خواهد شد و طی آن وزیران اقتصاد به همراه سران شرکت‌های تجاری منطقه‌ای و بین‌المللی حضور خواهند داشت. این تلاش‌ها توسط «جارد کوشنر» مشاور کاخ سفید و داماد رئیس جمهور آمریکا به همراه «جیسون گرینبلات» نماینده آمریکا در امور خاورمیانه رهبری خواهد شد.

مقامات دولت آمریکا گفته‌اند که در این نشست ۴ موضوع اصلی مورد بحث قرار خواهد گرفت: زیرساخت‌ها، صنعت، توانمند سازی مردم و اصلاحات حکومتی تا از این طریق این منطقه قابلیت سرمایه‌گذاری پیدا کند.

قرار است که در این نشست از هرگونه بحث درباره موضوعات سیاسی خودداری شود و وزیران اقتصاد و نه وزیران خارجه به همراه هیئت‌هایی از شرکت‌های تجاری حضور خواهند داشت.

وزیر اقتصاد بحرین نیز برگزاری این نشست در کشورش را تایید کرده و گفته که این نشست بر اهمیت ایجاد فرصت‌های اقتصادی که به نفع تمام منطقه باشد تاکید خواهد داشت.


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.