به رغم هشدارهای پکن به واشنگتن درباره تحرکات نظامی در مناطق هم‌ جوار چین، ارتش آمریکا بار دیگر دو ناوشکن موشک‌ انداز این کشور را از تنگه تایوان عبور داد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد بنابر اعلام ارتش آمریکا، دو کشتی جنگی آمریکا برای دومین ماه متوالی وارد تنگه تایوان شده و از آن گذر کرده‌ اند. 

 ارتش آمریکا بر تناوب عبور و مرور دریایی از این تنگه حساس افزوده‌ است. این تحرکات نظامی با وجود مخالفت‌ ها و اعتراض‌ های دولت چین، به‌ نظر می‌ رسد با هدف برجسته سازی رقابت استراتژیک آمریکا با چین صورت می گیرد.

«کلی داس» سخنگوی ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در ایمیلی به بلومبرگ تایید کرد که دو ناوشکن موشک‌ انداز «یو اس اس ویلیام پی لاورنس» و «یو اس‌ اس استتم» (دی‌ دی‌ جی-63) روزهای یکشنبه و دوشنبه وارد تنگه تایوان شده و از آن گذر کرده‌ اند.

داس گفت: «گذر شناورهای این نیرو از تنگه «نشان‌ دهنده تعهد آمریکا به هند-آرام آزاد و باز است. ناوگان آمریکا در هر جایی که قانون بین المللی اجازه دهد، حرکت و فعالیت می کند.»

هند-آرام (ایندو پاسیفیک) منطقه‌ ای جغرافیایی‌ است که بخش‌ هایی از آب‌ های اقیانوس هند و اقیانوس آرام را به هم پیوند می‌ دهد؛ بسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا در این منطقه آبی قرار دارند.

تنگه تایوان آبراهی‌ است میان جمهوری خلق چین و «جمهوری چین» یا تایوان، که پهنای آن 180 کیلومتر است. جمهوری خلق چین، حاکمیت تایوان را به‌ عنوان یک کشور و دولت مستقل به‌ رسمیت نمی‌ شناسد، اما تایوان با دولتی انتخابی اداره می‌ شود و با بسیاری از کشورهای جهان رابطه شبه‌ رسمی دارد.

گذر ناوگان جنگی آمریکا از تنگه تایوان، معمولا با اعتراض پکن همراه می‌ شود و برای تایپه نوعی پشتیبانی و حمایت واشنگتن به شمار می‌ رود.

طی سال‌ های اخیر مسئله تایوان بار دیگر به یکی از چالش‌ های اصلی بین چین و آمریکا تبدیل شده‌است؛ آن‌ هم در حالی‌که واشنگتن و پکن همزمان مشغول مذاکرات جنجالی بر سر تعرفه‌ ها و اصلاحات داد و ستد هستند.

چین هنوز واکنشی به این رخداد تازه نشان نداده، اما در موارد پیشین بر سیاست «چین واحد»، به‌ این معنی که جزیره تایوان «بخشی جدا نشدنی» از سرزمین اصلی‌ است، تاکید کرده‌ است. این کشور اخیرا در واکنش به گذر یک کشتی فرانسوی از منطقه آن را «غیرقانونی» توصیف کرده بود.

این اتفاق در آستانه دیدار «استیون منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا و «رابرت لایتیزر» نماینده تجاری آمریکا در پکن برای انجام مذاکرات تجاری در روز دوشنبه (امروز) رخ داده است. هر چهار دیدار پیشین نمایندگان تجاری آمریکا پس از اعلام آتش بس تجاری میان دونالد ترامپ و شی جینپینگ در 1 دسامبر گذشته، در سایه گشت زنی دریایی آمریکا در این منطقه صورت گرفته است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.