نتیجه انتخابات اسپانیا از پیروزی سوسیالیست‌ ها بدون اکثریت مطلق و راهیابی راست افراطی به پارلمان این کشور حکایت دارد. از 44 سال پیش این نخستین بار است که یگ گروه راست‌ گرای افراطی در پارلمان این کشور به چنین جایگاهی می‌ رسد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، نتایج نهایی منتشر شده از انتخابات پارلمانی زودهنگام در اسپانیا نشان می دهد که حزب سوسیالیست حاکم بدون دستیابی به اکثریت مطلق کرسی های پارلمان پیروز شده است.

«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا و رهبر حزب سوسیالیست این کشور که حزبش بیشتر کرسی ها، اما نه اکثریت پارلمان، را تصاحب کرده است نمی‌ تواند به صورت مستقل دولت تشکیل دهد و مجبور است با احزاب دیگر کابینه ائتلافی تشکیل دهد.

سانچز هم به این موضوع اذعان دارد و به دنبال پیروزی نسبی حزبش در انتخابات روز یکشنبه اعلام کرد که به دنبال تشکیل دولت آینده با مشارکت دیگر احزاب است.

رهبر حزب سوسیالیست اسپانیا اعلام کرد که تنها شرطی که او برای مشارکت دیگر احزاب در دولت آینده تعیین می کند «احترام به قانون اساسی و ارتقای عدالت اجتماعی» است.

بر اساس نتایج این انتخابات که در روز یکشنبه برگزار شد، نمایندگان «وُکس»، حزب راست‌ گرای افراطی و نوظهور برای نخستین بار به پارلمان این کشور راه یافتند.

میزان مشارکت در این انتخابات بیش از نزدیک به 76 درصد بود که یکی از بالاترین آمار مشارکت در تاریخ دموکراسی این کشور به حساب می‌ آید.

مشکلات اقتصادی، بحران کاتالونیا، موضوع مهاجران و حقوق زنان دغدغه‌ های اصلی رای‌ دهندگان در این دوره از انتخابات را تشکیل می‌ داد.

نتایج نهایی به دست آمده در انتخابات اسپانیا به تفکیک احزاب مهم شرکت‌ کننده به شرح زیر است:

حزب سوسیالیست: 123 کرسی

حزب مردم: 66 کرسی

حزب سیودادانوس: 57 کرسی

حزب پودموس: 42 کرسی

حزب وُکس: 24 کرسی

 و در نهایت: پیروزی سوسیالیست‌ ها

کاندیداهای حزب سوسیالیست اسپانیا با وجود پیروزی نتوانستند به حداقل 176 کرسی لازم از مجموع 350 کرسی پارلمان برای ادامه کار دولت فعلی دست یابند. آنها همان گونه که کمابیش در نظرسنجی‌ ها پیش‌ بینی شده بود، 123 کرسی پارلمان را به دست آوردند. به این ترتیب آنها در نبود اکثریت مطلق، مجبور خواهند شد تا با احزاب چپ برای تشکیل دولت ائتلاف کنند.

یکی دیگر از نکات مهم این انتخابات سقوط حمایت از حزب مردم بود که تا ماه مه 2018 بر اسپانیا حاکم بود. این حزب 65 کرسی کسب کرد که بدترین عملکرد در تاریخ این حزب بود. حزب مردم قبلا 137 کرسی داشت و شکست یکشنبه به این معنی است که حتی در صورت ائتلاف با راست میانه و وکس شانسی برای تشکیل ائتلاف حاکم نخواهد داشت.

رهبر حزب پودموس از جناح چپ تندرو، بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات اعلام کرد با احزاب چپ ائتلاف خواهد کرد. با این حال حزب متبوع نخست‌ وزیر پدرو سانچز، حتی اگر با پودموس نیز ائتلاف کند تنها به عدد 165 کرسی می‌ رسد که برای تشکیل کابینه کافی نیست.

موفقیت تاریخی حزب وکس

از سوی دیگر راهیابی 24 کاندیدای حزب افراطی و ضد مهاجر وُکس با آن که یکی از کمترین آمار در میان احزاب راه یافته به مجلس است، برای این حزب پیروزی بزرگی به شمار می‌ رود.

از 44 سال پیش یعنی زمان مرگ «فرانسیسکو فرانکو» دیکتاتور پیشین اسپانیا این نخستین بار است که یگ گروه راست‌ گرای افراطی در پارلمان این کشور به چنین جایگاهی می‌ رسد. با این حال احزاب دست راستی سیودادانوس و حزب مردم نیز حتی در صورت ائتلاف با وکس نخواهند توانست اکثریت مطلق پارلمان را در دست بگیرند. حزب مردم در این انتخابات کمترین تعداد رای را از زمان تاسیس به دست آورد.

همین مسئله باعث پیچیدگی و بروز بحران سیاسی در اسپانیا می‌ شود و ممکن است تشکیل دولت را تا چند ماه به تاخیر بیندازد. بن‌ بست سیاسی به واسطه نبود اکثریت مطلق پارلمانی در اسپانیا دارای پیشینه است، به طوری که در کمتر از 8 سال اخیر این چهارمین انتخابات عمومی است که در این کشور برگزار می‌ شود.

انتخابات روز یکشنبه در اسپانیا در حالی برگزار شد که اختلافات گسترده میان سیاستمداران این کشور، همزمان با درگیری‌ ها در منطقه استقلال‌ طلب «کاتالونیا»، چند ماه پیش نخست‌ وزیر این کشور را به انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام واداشت. 

تصمیم پدرو سانچز برای برگزاری انتخابات حاضر پس از آن گرفته شد که احزاب منطقه کاتالونیا در رای‌ گیری در پارلمان به بودجه پیشنهادی دولت رای منفی دادند. سانچز که کمتر از یک سال از عمر دولتش می‌ گذرد، گفته بود که بدون بودجه نمی‌ تواند کشور را اداره کند و به همین دلیل کشورش به برگزاری انتخابات زودهنگام نیاز دارد.

از سال 2015، این سومین انتخابات پارلمانی اسپانیاست.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.