بر پایه «سند جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا» که دو سال پیش توسط ترزا می امضا شد، دو طرف بر سر ۱۹ مارس به عنوان تاریخ قطعی خروج انگلیس به توافق رسیده بودند.
به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، «ترزا می» نخستوزیر انگلیس اعلام کرد به صورت رسمی از اتحادیه اروپا خواسته تا با یک تعویق سهماهه برای خروج انگلیس از این اتحادیه موافقت کند.
خانم می که روز چهارشنبه ۲۹ اسفند در مجلس عوام انگلیس حضور یافته بود گفت دولت او به ترک اتحادیه اروپا «به شیوهای منضبط» متعهد است و به همین دلیل در نامه به دونالد توسک، رئیس شورای اروپا، خواسته است این خروج تا ۳۰ ژوئن به تعویق بیفتد.
بر پایه «سند جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا» که دو سال پیش توسط ترزا می امضا شد، دو طرف بر سر ۱۹ مارس به عنوان تاریخ قطعی خروج انگلیس به توافق رسیده بودند.
زمان تعیین شده در تقاضای جدید تعویق بنا بر مدرکی که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده مخالفت کمیسیون اروپا را در پی داشته است.
بنابر استدلال کمیسیون، تعویق برای اینکه با انتخابات پارلمان اروپا در اواخر ماه مه تلاقی پیدا نکند باید چندین هفته جلو بیفتد و درنتیجه حداکثر زمان تاخیر را ۲ ماه میتوان در نظر گرفت. گزینه دیگر، تعویق تا انتهای سال جاری است اما در این صورت انگلیس باید در انتخابات پارلمان اروپا شرکت کند. امری که ترزا می در سخنان امروز خود آن را رد کرد و گفت نمیتواند به تعویقی فراتر از ۳۰ ژوئن تن دهد.
اتحادیه اروپا در این سند با تصریح اینکه طرح پیشنهادی «تنها راه حفاظت از کارکرد نهادهای اتحادیه و سازوکار تصمیم گیری آنها» است، آورده است که این امکان تنها برای یک بار میتواند به اجرا درآید.
از سوی دیگر جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر، در سخنانی با اشاره به اینکه پس از گذشت هزار روز از برگزاری رفراندوم جدایی، اینک عقربههای ساعت برای خانم می به شمارش افتاده و نخستوزیر همچنان در پی «اتلاف وقت» است گفت: «نخست وزیر از اینکه بتواند نمایندگان را قانع کند توافق چیزی بیش از یک شکست است ناکام مانده. مردم از رویکرد او عصبانی هستند.»
ترزا می در سخنرانی خود مجلس این کشور را مسئول طولانی شدن خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دانست.
«کریس هیتن هریس» معاون پارلمانی دولت در امور برکسیت، گفته است تاثیر ترک بدون توافق اتحادیه در بسیاری زمینهها قابلتوجه خواهد بود.
«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه، نیز با اشاره به اینکه اگر ترزا می یک «راهبرد معتبر» معرفی نکند این کشور با تعویق برکسیت مخالفت خواهد کرد، گفت: «پیام ما واضح است: یا توافق را تصویب کنید یا بدون توافق اتحادیه را ترک کنید.»
«میشل بارنیه» مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در امور برکسیت، در پاسخ به سوالی درباره امکان طرح تعویق گفت: «ما تا دلیلی نداشته باشیم نمیتوانیم عدم وضعیت عدم قطعیت را تمدید کنیم. رهبران اتحادیه اروپا برای گرفتن تصمیم مقتضی نیاز به ارائه یک برنامه مشخص از سوی انگلیس دارند.»
«ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا، پیشتر در مصاحبه با رادیو آلمان گفت: «مذاکرات مجددی در کار نخواهد بود. مذاکرات جدیدی در کار نخواهد بود. تضمینی علاوه بر آنچه تا کنون داده شده است در کار نخواهد بود.»
«دونالد توسک» رئیس شورای اروپا، نیز در کنفرانسی خبری در عصر چهارشنبه گفت اگر مجلس عوام تا حداکثر جمعه هفته آینده به لایحه خانم می رای مثبت دهد، اتحادیه میتواند تعویق کوتاه مدت را مورد بررسی قرار دهد. با این حال موافقت با تاریخ تعویق «۳۰ ژوئن» چالشهای سیاسی و قانونی خود را خواهد داشت.
انتظار می رود سران اتحادیه اروپا در اجلاس این سازمان در روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته به بحث درباره طرح تعویق برکسیت بپردازند.
خانم می دو بار طرح پیشنهادی دولتش برای برکسیت را به رای نمایندگان گذاشته بود اما هر دوبار تصویب این طرحها با شکست مواجه شده بودند. رئیس مجلس انگلیس دیروز گفته بود نمیتواند اجازه دهد برای بار سوم همان طرح پیشین به رای گذاشته شود.