شمار تروریست های داعش در شهر موصل از چند صد تروریست فراتر نمی رود،در شهر موصل نیز وضعیت به همین شکل است اما منافع منطقه ای مانع از پیشروی ارتش های سوریه و عراق به سمت این شهر می شود.

جنگ با داعش جنگی پیچیده است که اهداف در آن در هم پیچیده اند.این جنگ جنگی فرسایشی است که هدف از آن فرسایش کشورهای نفت خیز منطقه است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران،پایگاه اینترنتی عراقی النخلیل در گزارشی نوشت:هر روز کشورهای جدیدی پیوستن خود به فهرست«بمباران کنندگان»داعش با هواپیما را اعلام می کند،این جدای از ائتلاف نظامی اسلامی جدید است که اعلام کرده با تروریسم خواهد جنگید.می توان گفت که این یک جنگ جهانی است که علیه داعش به راه افتاده است اما جنگی بی فایده.

در سایه برخی اظهارات مانند اظهارات«تد کروز»سناتور جمهوری خواه که گفت آمریکا داعش را به شکل متمرکز و گسترده بمباران می کند،داعش در پایتختش یعنی«الرقه»باقی ماند و هیچ طرفی تا کنون جرأت حمله نظامی به آن را نداشته است حتی کشورهای همسایه مانند ترکیه.ترکیه ترجیح داد به جای اعزام نیرو برای جنگ با داعش در پایتخت این گروه تروریستی،ترجیح داد که در عراق دخالت کند و به این کشور نیرو اعزام کند.

چرا بمباران روزانه داعش در شهرهایی که به اشغال خود درآورده ثمره ای ندارد؟کسانی که ائتلاف های جهانی علیه داعش تشکیل داده اند چرا از آزادی شهرهای الرقه و «موصل»با اقداماتی واقعی در زمین می ترسند؟

کشورها به شکل«جدی»با داعش نه روی زمین و نه به لحاظ فکری نمی جنگند زیرا این گروه تروریستی همچنان از طریق مساجد و شبکه های اجتماعی نیرو جذب می کند.

سناتور جمهوری خواه«جان مک کین»رئیس کمیته نیروهای مسلح در کنگره آمریکا این پرسش را مطرح می کند که در الرقه،موصل و «الرمادی»چه اتفاقی دارد می افتد.وی اذعان می کند که آمریکا کار خاصی برای از بین بردن داعش انجام نداده و جدول زمانبدی شده نیز برای این کار ندارد همچنین برنامه ای برای بازپس گیری الرقه نیز ندارد.و بی تردید نزاع های منطقه ای و اختلاف ها باعث می شوند که از بین بردن داعش صورت نگیرد.

همچنین باید اذعان کرد که نیروهای سنی در عراق و خارج از آن نمی خواهند داعش شکست بخورد مگر پس از آن که مطمئن شوند این کار نفوذ شیعیان را افزایش نمی دهد.علاوه بر آن مشارکت نیروهای نظامی شیعی در پایان کار داعش برای آنها خط قرمز است.

به همین دلیل پایان کار داعش در عراق و سوریه هزینه دارد و هزینه آن تشکیل نیروی سنی است که بتواند با نفوذ شیعی در این کشورها برابری کند و گرنه بقای داعش امری گریزناپذیر است.

اگر ناامیدی از پایان داعش با بمباران هوایی بر همگان سایه افکنده بنابر این ایجاد نیروی چند ملیتی برای دخالت نظامی امری احتمالی است و آمریکا از آن حمایت می کند اما تشکیل چنین نیرویی خالی از اهداف طایفه ای نیست که برخی از کشورهای عربی به دنبال بهره برداری از آن هستند، به ویژه آن که آمریکا در منطقه به جز عراق هم پیمان شیعه ندارد که این ویژگی را به دلیل طبیعت نظام سیاسی اش به طور کامل ندارد.

شمار عناصر تروریستی در موصل از چند صد تروریست فراتر نمی رود و در الرقه نیز همین طور و شمار ساکنان شهر الرمادی نیز از 190 هزار نفر به 10 هزار نفر کاهش پیدا کرد اما این امر باعث نمی شود که ارتش های کشورهای مربوطه به این شهرها حمله کنند زیرا منافع منطقه ای و حساب و کتاب های اسراتژیک مانع از پیشروی ارتش عراق و گروه های مردمی که در کنارش می جنگند به سمت موصل یا الرمادی شود.همچنین همین دلایل باعث می شود که ارتش سوریه و گروه هایی که در کنارش می جنگند به سمت الرقه پیشروی کند.

این جنگ همانند جنگ های دیگر نیست بلکه جنگی پیچیده است و اهداف در آن به هم پیچیده و جنگی چند جانبه است.این جنگ جنگی طولانی و فرسایشی است برای فرسایش کشورهای منطقه به ویژه کشورهای نفت خیز است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.