به دنبال دو سانحه مرگبار هوایی در اندونزی و اتیوپی، بوئینگ هر روز با تعلیق تازه ای از سوی کشورها برای پرواز بوئینگ 737 مکس مواجه می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، اسکای نیوز گزارش داد در پی دو سانحه مرگبار هوایی ظرف 6 ماه برای بوئینگ 737 مکس 8 در اندونزی و اتیوپی، بوئینگ همچنان با تبعات آن دست و پنجه نرم می کند.
یک هواپیمای خطوط هوایی اتیوپی در مسیر آدیس آبابا به نایروبی روز یکشنبه 6 دقیقه بعد از پرواز در ساعت 8:44 به وقت محلی سقوط کرد که به مرگ 157 سرنشین آن منجر شد.
یک مانیتور برج مراقبت - رادار پرواز 24 - گزارش داد که سرعت عمودی هواپیما بعد از برخاستن از باند ناپایدار بود.
این حادثه در پی سقوط بوئینگ 737 مکس 8 خطوط هوایی «لایِن ایر» در ماه اکتبر که 189 کشته به جا گذاشت، روی می دهد.
برخی کشورها از تعلیق پروازهای این مدل هواپیما خبر داده اند. چین، اندونزی و اتیوپی روز دوشنبه به خطوط هوایی خود دستور دادند این هواپیماها را زمین گیر کنند.
مقامات سنگاپور و استرالیا هم امروز سه شنبه یعنی دو روز پس از سانحه سقوط هواپیمای شرکت اتیوپی ایرلاینز، از تعلیق پرواز هواپیماهای بوئینگ 737 مکس این کشور از ساعت 14 به وقت محلی خبر دادند. مسئولان بخش حمل و نقل هوایی سنگاپور با انتشار بیانیه ای اعلام کردند این ممنوعیت شامل شرکت های هواپیمایی سیلک ایر وابسته به سنگاپور ایرلاینز، هواپیمایی جنوبی چین، گارودا اندونزیا، شاندون ایرلاینز و تای لاین ایر می شود.
سازمان هواپیمایی کشوری استرالیا هم اعلام کرد تعلیق پروازهای هواپیماهای بوئینگ 737 مکس موقتی است و این سازمان در انتظار دریافت اطلاعات بیشتر است.
بعضی از کارشناسان صنعت هوانوردی هم خواستار زمین گیر شدن این هواپیما تا زمان تکمیل تحقیقات درباره آن شده اند. اما سازمان هوانوردی فدرال آمریکا دوشنبه عصر با صدور بیانیه ای گفت که ادامه پرواز با این هواپیما ایمن است.
«ایلین چائو» وزیر ترابری آمریکا گفت که اگر سازمان هوانوردی فدرال آمریکا در این هواپیما نقصی پیدا کند فورا اقدام مناسب را صورت خواهد داد. اما «پال هادسون» عضو کمیته مشورتی تعیین مقررات هوانوردی وابسته به این سازمان خواستار زمین گیر شدن این هواپیما شد. او روز دوشنبه در بیانیه ای نوشت: این نگرش سازمان هوانوردی فدرال که «بیایید صبر کنیم تا بینییم چه می شود» ، جان مردم را به خطر می اندازد و وجهه صنعت هوانوردی آمریکا در زمینه ایمنی را مخدودش می کند.
«مری شیاوو» بازرس کل سابق سازمان ترابری آمریکا به سی ان ان گفت: مساله کاملا مشکوک است. اینجا صحبت از یک هواپیمای جدید است که ظرف یک سال دو بار سقوط کرده. این زنگ خطر را در صنعت هوانوردی به صدا در می آورد چون چنین چیزی قرار نیست اتفاق بیافتد.
پس از سقوط اکتبر گذشته بوئینگ با صدور هشداری شرکت های هواپیمایی را از ایرادی در سیستم ضد استالینگ آگاه کرد. انتظار می رود بوئینگ یک وصله نرم افزاری را برای رفع این ایراد در اختیار شرکت ها بگذارد.