بولسونارو که در سپهر سیاسی برزیل به راست افراطی تعلق دارد، نگاه های نگران برزیلی ها را در ابتدای راه به دنبال خود می برد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، واشنگتن پست گزارش داد بیش از 209 میلیون شهروند برزیل پس از برگزاری جشن های سال نوی میلادی شاهد آغاز دوره جدیدی در تاریخ سیاسی کشورشان خواهند بود و این کشور پس از سه دهه بازگشت به دموکراسی، بار دیگر تغییر شگرفی به سمت راست خواهد داشت.
«ژائیر بولسونارو» رئیس جمهور برزیل در اولین روز سال 2019 میلادی رسما زمام امور را در کشورش به دست گرفت. او آخرین رهبری است که سوار بر موج پوپولیسم به حکومت می رسد.
بسیاری از شهروندان برزیل امیدهای زیادی به انتخاب اولین رئیس جمهور راست افراطی در این کشور بسته اند. آنها امیدوارند انتخاب بولسونارو همراه با گسست از سیاست های گذشته منجر به تغییرات اساسی در کشورشان شود.
این در حالی است که گروهی دیگر با نگرانی به قدرت رسیدن بولسونارو 63 ساله را دنبال می کنند.
رئیس جمهور جدید برزیل در جریان کارزار انتخاباتی خود وعده داد که با فساد مالی و جرم و جنایت در کشورش مبارزه خواهد کرد. در مقابل منتقدان بولسونارو از سخنان نژادپرستانه او و همچنین مواضعش در مورد زنان و همجنسگرایان انتقاد می کنند.
برای مخالفان بولسونارو به قدرت رسیدن فردی با گرایش راست افراطی یادآور دوره حکومت نظامی (بین سال های 1964 تا 1985) است.
پیش بینی می شود شهروندان برزیل با به قدرت رسیدن رئیس جمهور جدید شاهد تغییر 180 درجه ای سیاست دولت در امور اقتصادی، دیپلماتیک و اجتماعی باشند. بولسونارو وعده داده سیاستی «کاملا متفاوت» با آنچه را که تاکنون اجرا شده است دنبال کند. او سیاست هایی را که تاکنون در کشورش به اجرا گذاشته شده است عامل افزایش فساد مادی و جرم و جنایت معرفی می کند.
از جمله اقدامات رئیس جمهوری جدید برزیل صدور اجازه حمل اسلحه برای تمام کسانی است که سوءپیشینه کیفری ندارند. انتظار می رود اجرای سیاست خصوصی سازی نیز از جمله اقدامات ژائیر بولسونارو در مقام سی و هشتمین رئیس جمهوری برزیل باشد.
ژائیر بولسونارو روز 28 اکتبر سال گذشته میلادی با کسب 55 درصد آراء به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.
بولسونارو، گرچه خودش را فردی خارج از طبقه سیاستمداران معرفی می کرد اما او 7 دوره در کنگره برزیل نماینده بوده است.
او چندباری حزب عوض کرده و حالا از اعضای یکی از احزاب قدرتمند کنگره است.
در دوره نمایندگی اش او حامی قوانین بسیاری در جهت منافع نظامیان بود. بعد از انتخابش به سمت ریاست جمهوری هم تاکنون 7 نظامی سابق را برای پست های وزارت برگزیده است.
او بارها از دوران تسلط نظامیان بر برزیل به عنوان روزهایی خوش نام برده است. برزیل در سال 1985 میلادی و بعد از 20 سال سلطه نظامیان دوباره توانست به دموکراسی باز گردد.
پیش از انتخابات بولسونارو به روشنی گفته بود که در صورت پیروزی کدام کشورها دوست و کدام کشورها دشمن او محسوب می شوند.
او ترامپ را «الگوی» خود خوانده بود و وعده داده بود که به پیروی از آمریکا، سفارتخانه کشورش را از تل آویو به بیت المقدس منتقل می کند.
او همچنین با انتقاد از کوبا به خاطر «نپرداختن حقوق پزشکان کوبایی در برزیل» خشم این کشور را برانگیخت و منجر به تصمیم قهرآمیز کوبا به بیرون کشیدن پزشکانش از برزیل شد.