اعتراضات جنبش سرمایه داری فرانسه به دیگر کشورهای اروپایی از جمله هلند و بلژیک گسترش یافته و احتمال داد به آلمان هم سرایت کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آلمان گزارش داد اعتراضات «جلیقه زردها» از فرانسه آغاز شد و به بلژیک و هلند کشید. هیات رئیسه حزب چپ آلمان همبستگی خود را با جلیقه زردها اعلام کرد و احتمال داد که این جنبش به آلمان هم سرایت کند.
روز شنبه هیات رئیسه حزب چپ آلمان با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام همبستگی خود با «جلیقه زردها» خواست های آنان را به حق خواند و مدعی شد که دولت فرانسه «تنها در خدمت منافع ثروتمندان» است.
هیات رئیسه حزب چپ آلمان امیدوار است که این «مقاومت اجتماعی» به آلمان هم سرایت کند.
پیشتر «برند ریکسینگر» رهبر این حزب حضور گسترده راست های افراطی در میان «جلیقه زردها» را نگران کننده خوانده بود.
«سارا واگن کنشت» رئیس فراکسیون چپ ها در پارلمان آلمان اما اظهار داشت که مردم حق دارند اعتراض کنند، وقتی که سیاست دولتشان به ضرر آنها تمام می شود. او با اظهار تاسف از اینکه راست های افراطی در صفوف جلیقه زردها راه یافته اند تاکید کرد که خواست های آنها کاملا به حق است.
اعترضات در هلند و بلژیک
حرکات اعتراضی جلیقه زردها که به هیچ حزب و گروه و سندیکایی وابسته نیستند، اواسط نوامبر در فرانسه آغاز شد و سپس به بلژیک و هلند کشید.
روز شنبه صدها تن از شهروندان هلند که جلیقه زرد پوشیده بودند به خیابان ها رفتند و اعتراض خود به افزایش شکاف میان فقیر و غنی در این کشور را به نمایش گذاشتند.
به گزارش رسانه های هلندی، معترضان در شهرهای «آلکمار»، «گرونینگن»، «روتردام»، «لاهه»، «لوواردن»، «ماستریخت» و «نیجمگن» خواستار کاهش سن بازنشستگی، پایان اقدامات محیط زیستی دولت، کناره گیری «مارک روته» نخست وزیر هلند و خروج کشورشان از اتحادیه اروپا شدند.
در شهرهای گوناگون فرانسه هم روز شنبه 31 هزار نفر با جلیقه زرد به حرکت های اعتراضی دست زدند. به گفته پلیس، دست کم 700 نفر دستگیر شدند.
حدود 89 هزار مامور پلیس برای جلوگیری از اقدامات خشونت آمیز جلیقه زردها در خیابان ها مستقر شده بودند.
به نظر می رسد نگرانی دولت های اروپایی از تبدیل تظاهرات جلیقه زردها به «جنبش اشغال وال استریت» دیگری در این قاره ، عملا در حال تحقق است. جنبش ضد سرمایه داری موسوم به «جنبش اشغال وال استریت» در سال 2011 از آمریکا آغاز شد، اما به بیش از 80 کشور جهان در آمریکا، اروپا و آسیا سرایت کرد.