سندیکای روزنامه نگاری تونس ضمن مخالفت شدید با سفر ولیعهد عربستان سعودی به تونس این سفر را خطری برای امنیت و صلح دانست و بن سلمان را دشمن واقعی آزادی بیان قلمداد کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین، روزنامه نگاران تونسی با ارسال نامه ای سرگشاده به   «القاید السبسی» رئیس جمهور این کشور  به شدت با سفر «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی به این کشور مخالفت  کردند و این سفر را برای پاک سازی کارنامه خونین او در پی دست داشتن در جنایت های فجیعی دانستند که آخرین آنها ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد عربستانی در کنسولگری این کشور در استانبول بوده است.

سندیکای روزنامه نگاری تونس ضمن مخالفت شدید با سفر ولیعهد عربستان سعودی به تونس این سفر را خطری برای امنیت و صلح دانست و بن سلمان را دشمن واقعی آزادی بیان قلمداد کرد.

در این نامه سرگشاده که در پی اعلام سفر احتمالی بن سلمان به تونس برای رئیس جمهور تونس ارسال شد آمده است:« هدف از این 

سفر دوره ای بن سلمان پاک کردن و سفید کردن کارنامه خونین ولیعهد عربستان سعودی در پی دست داشتن اش در جنایت های  شنیع است که آخرین آنها ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی است.

سندیکای روزنامه نگاران  تونس در این نامه سفر بن سلمان را « اقدامی تحریک آمیز برای تجاوز آشکار به اصول انقلاب تونس» دانست.

در این نامه آمده است:« موضع وزارت خارجه تونس زمانی که خواستار عدم به کارگیری ترور خاشقجی همکار رسانه ای شده بود و  نیز خواستار آن شده بود که از این حادثه برای حمله به عربستان،امنیت و ثباتش استفاده نشود ما را شوک زده کرد و نیز فقط به موضع گیری ضعیف در این زمینه بسنده کرده است که در هر صورت بازتاب دهنده اوضاع تونس در چارچوب انتقال دموکرتیک که کشور آن را پشت سر می گذارد ،نیست.»

در نامه روزنامه نگاران تونسی همچنین آمده است که « پیش از این موضع وزارت خارجه تونس، رزمایش نظامی مشترک با مشارکت جنگند های عربستان سعودی اعلام شد که بر اساس گزارش حقوق بشری و بین المللی در یمن جنایت های جنگی و ضد بشری مرتکب شده است.»

در ادامه این نامه آمده است که « علاوه بر آن موضع تحقیرآمیز دیپلماسی تونس که در رای ندادن به نفع تمدید کمیته تحقیقات بین المللی مستقل در یمن که ریاست آن را کمال الجندوبی حقوقدان تونسی بر عهده داشت را فراموش نمی کنیم.»

در همین حال، «محمد علی بوغدیری» دبیر کل و معاون در اتحادیه کار تونس که نفوذ زیادی در تونس دارد در گفت و گو با المیادین گفت که این اتحادیه بر همبستگی خود با موضع سندیکای روزنامه نگاری تونس در مخالفت با سفر ولیعهد عربستان سعودی تأکید می کند.

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان که متهم اصلی ترور خاشجقی است برای اولین بار بعد از قتل این روزنامه نگار عربستانی در سفارت این کشور در استانبول، ریاض را به مقصد کشورهای عربی ترک کرده است.رسانه های تونسی اعلام کرده اند بن سلمان در چارچوب دیدار منطقه ای از چند کشورعربی ، سه شنبه 27 نوامبر( 6 آذر ) وارد تونس می شود و پس از آن برای شرکت در نشست جی -20 به آرژانتین می رود.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستان سعودی  و سردبیر سابق روزنامه «الوطن» و ستون‌نویس «واشنگتن‌پست» روز دوم ماه اکتبر جاری به منظور انجام امور رسمی وارد کنسولگری این کشور در استانبول شده و از آن خارج نشد.

خاشقجی 59 ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و پیش از ناپدید شدنش قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

پلیس ترکیه ضمن تایید عدم خروج او از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اعلام کرده که همزمان با ورود او به این محل 15 مقام امنیتی عربستان نیز با دو پرواز وارد این شهر شده و پس از مدت کوتاهی ترکیه را ترک کرده‌اند.

در پی فشارهای بین المللی گسترده عربستان به قتل خاشقی در کنسولگری این کشور در استانبول اعتراف کرد. عربستان سعودی در بیانیه‌ای که بامداد روز شنبه هفته جاری منتشر کرد رسما کشته شدن جمال خاشقجی در داخل کنسولگری این کشور در استانبول را تأیید کرد. دادستان کل عربستان سعودی در این بیانیه مدعی شد خاشقجی بعد از «درگیری» با چند نفر داخل ساختمان کنسولگری  جان خود را از دست داد و 18 شهروند سعودی در ارتباط با این حادثه بازداشت شده‌اند.

اگرچه عربستان در نهایت موضوع مرگ آقای خاشقجی در داخل ساختمان کنسولگری را پذیرفت، اما مقامات این کشور از سرنوشت جسد اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

در پی این حادثه آمریکا 17 تبعه عربستان سعودی از جمله مشاور سابق ولیعهد عربستان را به دلیل نقش شان در قتل «جمال خاشقجی» تحریم کرد.

آمریکا «سعود القحطانی» مشاور ارشد سابق «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد العتیبی» سرکنسول این کشور در استانبول را به همراه 15 شهروند دیگر عربستان سعودی به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی در استانبول تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای تحریم این افراد را در چارچوب قوانین حقوق بشری «ماگنیتسکی» عنوان کرده است. 

بر این اساس «ماهر مطرب» معاون العتیبی نیز در لیست تحریم آمریکا قرار گرفته است.

در پی آن دولت آلمان نیز 18 شهروند عربستان مرتبط با قتل خاشقجی را تحریم کرد و اعلام کرد که ورود آنها به آلمان و کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

دولت فرانسه نیز اعلام کرد که کرد که در پی قتل خاشقجی عربستان را تحریم کرده است. این تحریم  شامل ممنوعیت ورود 18 عربستانی به فرانسه به دلیل دست داشتن در قتل خاشقجی می شود.

کانادا و انگلیس نیز اعلام کرده اند که تحریم هایی علیه عربستان سعودی به دلیل قتل خاشقجی اعمال می کنند. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.