به دنبال اظهارات بی سابقه لیندسی گراهام، سناتور ارشد کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، دومین سناتور ارشد جمهوری خواه هم در یادداشت تندی عربستان را حامی تروریسم نامید.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، در حالی که شب گذشته «لیندسی گراهام» سناتور ارشد جمهوری خواه، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی را به صدور فرمان قتل جمال خاشقجی متهم کرده و او را یک «ولیعهد خودسر» نامیده و خواستار برکناری او شده بود، «رند پال» دیگر سناتور جمهوری خواه از ایالت «کنتاکی» در یادداشتی در وب سایت شبکه خبری فاکس نیوز یادداشت تندی علیه عربستان سعودی نوشت که ترجمه کامل آن را ارائه می کنیم: 

وقت آن است که در رابطه آمریکا و عربستان سعودی بازنگری کنیم.

برای اکثر آمریکایی ها جای تعجب ندارد که ما از طریق آموزش، تجهیز و دیگر راه ها به دولت عربستان سعودی کمک می کنیم. سعودی ها از دیرباز برای بسیاری از سیاستمداران و ارائه تصویری از طرفداری اعتدالگرایانه از آمریکا به عنوان بخشی از وجهه ای که در جهان به نمایش می گذارند، هزینه پرداخت کرده اند.

اما چهره ای  که ارائه شده به سادگی عین واقعیت نیست. اکنون زمان استفاده از اهرم فشارمان بر پادشاهی عربستان سعودی است. ما می توانیم با قطع کمک نظامی و فروش سلاح به پادشاهی این کار را شروع کنیم.

قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار مخالف سعودی، پیام های زیادی دارد، از جمله پیامی وحشیانه و ترسناک به کسانی که در مورد سعودی ها گزارش می دهند. آنچه که همزمان باید در نظر گرفته شود، نقطه عطفی در رابطه ما است، زیرا ما به عنوان آمریکایی باید بایستیم و از خودمان بپرسیم از چه چیزی حمایت می کردیم.

سرنوشت خاشقجی ممکن است برای بسیاری از آمریکایی ها شوکه کننده باشد، اما چیزی جدید نیست. به گزارش گاردین، گزارش سازمان ملل متحد نشان می دهد بین سال های 2009 تا 2015 بیش از 3،000 اتهام شکنجه به طور رسمی در برابر عربستان سعودی ثبت شده؛ در حالی که هیچ محاکمه و فرآیند قضایی ای پیش از انجام چنین کاری صورت نگرفته است.

من سال ها تلاش کرده ام تا این ها را به نمایش بگذارم. دیگران در دولت آمریکا هم این را می دانند، اما یا آن را قبول نمی کنند یا تلاش می کنند به آن بی توجهی کنند. این یک واقعیت است که پادشاهی عربستان سعودی بزرگترین حامی اسلام رادیکال در این سیاره است و هیچ کشوری دیگری این چنین نیست.

از دهه 1980، بیش از 100 میلیارد دلار برای صادرات «وهابیگری» (نام تجاری اسلامی که عربستان سعودی را کنترل می کند و بیشتر در مدرسه ها رایج است) صرف شده است. بر اساس گزارش مجله فارن پالیسی، «حدود 10 تا 15 درصد از مدارس به گروه های مذهبی یا سیاسی افراطی وابسته اند»، در حالی که تعداد این مدارس در مکان هایی مانند پاکستان و هند به طور چشمگیری افزایش یافته است - از 200 مدرسه تا بیش از 40 هزار مدرسه در پاکستان.

حتی وزارت خارجه در دولت اوباما هم در آن زمان خاطر نشان کرد که عربستان سعودی «مهم ترین منبع تامین بودجه برای گروه های تروریستی سنی در سراسر جهان است» و گفت که قطر و عربستان سعودی «حمایت مالی و لجستیکی مخفیانه را برای داعش و سایر گروه های سنی رادیکال فراهم آورده است.»

البته این چیز جدیدی نیست؛ همانطور که قبلا در گزارش 28 صفحه ای کمیسیون 11 سپتامبر نیز گفته شده است.

سعودی ها این ایدئولوژی رادیکال را در سراسر جهان صادر کرده اند. آنها همچنین در جنگ خود علیه  یمن، جرایم جنگی - جنگی که مالیات دهندگان آمریکایی به عنوان همدستان ناخواسته آن مورد استفاده قرار می گیرند - مرتکب شده اند.

جنگ یمن که سلاح ها و تدارکات جنگی آمریکایی در آن به کار گرفته شده، ده ها هزار نفر را قتل عام کرده و به نوشته واشنگتن پست، 8 میلیون نفر دیگر «در آستانه قحطی» قرار گرفته اند که آن را «بدترین بحران انسانی در جهان» می دانند.

محاصره یمن توسط عربستان سعودی نقش چشمگیری در این بحران داشته است. یمن در حال حاضر با وضعیتی روبروست که به نوشته واشنگتن پست، «بدترین شیوع وبا در کل تاریخ است که بیش از 1 میلیون نفر را آلوده کرده است.»

علاوه بر این، گزارش سازمان ملل که در پنجشنبه گذشته منتشر شده نشان می دهد که 20 درصد از تلفات غیر نظامی ناشی از ائتلاف سعودی در این جنگ، کودکان هستند.

در عین حال عربستان سعودی سابقه طولانی ای در مورد سوء استفاده از حقوق بشر و بدرفتاری با زنان دارد. اما کمتر در مورد آن صحبت می شود.

به گزارش دیده بان حقوق بشر، بر اساس پایگاه داده های دولتی عربستان سعودی، بیش از 5000 زندانی گزارش شده که بیش از 3300 نفر از آنها بیش از 6 ماه است که بدون محکومیت و یا بررسی پرونده شان در حبس به سر می برند؛ از جمله 2،949 نفر بیش از یک سال و 770 نفر برای بیش از سه سال است که در چنین شرایطی هستند.

این همان رژیمی است که در نوامبر گذشته در یک روز تعطیل 500 نفر را به اتهامات «فساد» بازداشت کرد.

شواهد فراوانی در مورد بازداشت های دسته جمعی و نامحدود، شکنجه و فقدان قانون و بی عدالتی در عربستان سعودی وجود دارد. این مسائل کم اهمیت جلوه داده می شوند که در تضاد با آرمان های آمریکایی است.

حال چه باید کرد؟ ما با این کشور مهم سیاسی که به وضوح در جهت تامین منافع آمریکا و یا شهروندان خود عمل نمی کند، چه باید بکنیم؟

خوب، ما می توانیم با تحریم سعودی ها شروع کنیم. ما نباید دیگر حتی یک سکه دیگر، یک سرباز دیگر، یک مشاور دیگر یا یک سلاح دیگر برای این پادشاهی ارسال کنیم.

کسانی هستند که به این گزینه نگاه می کنند و می گویند: «خب، پس فرصت های شغلی ما چه می شود و اینکه آیا کس دیگری سلاح های مورد نیاز عربستان را به این کشور نخواهد فروخت؟

خنده دار است که فکر کنید که کشوری که مدت ها به تجهیزات نظامی آمریکا و آموزش های آن وابسته بوده، می تواند به طور ناگهانی تغییر کند.

آنچه ما در اینجا داریم، اهرم فشار است. سعودی ها به کمک و سلاح های ما نیاز دارند. و ما باید اطمینان حاصل کنیم که این نیاز باعث تغییر در رفتار آنها می شود.

اینکه از آنها انتقاد کنی و سخنان تندی علیه آنها به زبان آوری و سپس هر چه می خواهند به آنها بدهی، کافی نیست. ما مجبوریم  آنها را به سمت اصلاحات واقعی در داخل و خارج از کشور سوق دهیم.

اکنون با توجه به خشم ناشی از اقدامات اخیر عربستان، وقت آن است که اقدام صحیح دو حزبی در این رابطه صورت گیرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.