پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

ایندیپندنت گزارش داد:

انگلیس در مسیر فروپاشی

هفت ماه مانده به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بار دیگر بحث برگزاری همه پرسی مجدد و در غیراین صورت ازسرگیری تلاش ها برای استقلال اسکاتلند و ایرلند شمالی مطرح شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، ایندیپندنت در گزارشی نوشت: برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا) حمایت از ادامه اتحاد اسکاتلند و ایرلند شمالی با انگلیس را از بین خواهد برد.

یک نظرسنجی جدید نشان داد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موجب برانگیختن افکار عمومی در اسکاتلند برای کسب استقلال از این کشور خواهد شد.

مردم اسکاتلند در سال 2014 علیه استقلال از انگلیس رای دادند اما یک همه پرسی که بعد از آن درباره خروج از اتحادیه اروپا یا طرح موسوم به برگزیت اجرا شد بار دیگر مناظره بر سر آینده این کشور را شعله ور کرد.

در سال 2016 اکثر مردم اسکاتلند از ماندن در اتحادیه اروپا حمایت کردند حال آن که مردم انگلیس به طور کلی رای به خروج از این اتحادیه دادند.

نظرسنجی موسسه «دلتا» نشان داد اگر انگلیس مطابق برنامه از اتحادیه اروپا خارج شود، حدود نیمی از شرکت کنندگان - 47 درصد مردم اسکاتلند - در یک همه پرسی دیگر به جدایی از انگلیس رای خواهند داد.

این نظرسنجی نشان داد 43 درصد موافق ماندن با انگلیس هستند و 10 درصد نیز هنوز تصمیمی نگرفته اند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موجب برانگیختن افکار عمومی در ایرلند شمالی هم برای کسب استقلال از این کشور خواهد شد.

این نظرسنجی نشان داد اگر انگلیس مطابق برنامه از اتحادیه اروپا خارج شود، بیش از نیمی از شرکت کنندگان - 52 درصد مردم ایرلند شمالی- در یک همه پرسی دیگر به جدایی از انگلیس رای خواهند داد.

این نظرسنجی نشان داد تنها 39 درصد موافق ماندن با انگلیس هستند.

کارزار خود روزنامه ایندیپندنت موسوم به «حرف آخر» (Final say) هم خواستار برگزاری همه پرسی جدیدی در مورد مفاد پیشنهاد خروج «ترزا می» نخست وزیر انگلیس پیش از خروج رسمی از اتحادیه اروپا شده است.

انگلیس روز 29 مارس 2019 یعنی کمتر از هفت ماه دیگر، از اتحادیه اروپا خارج می شود.

«فیلیپ لی» نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس و حامی برگزاری دومین همه پرسی گفت نظرسنجی اخیر نشان می دهد برگزیت «پروژه ای خطرساز» است.

او که وزیر سابق دادگستری بود، گفت: «ما می دانیم که ما با این کار موجب از دست دادن کسب و کارها خواهیم شد؛ فرآیندی که از همین حالا آغاز شده است. ما نفوذ خود را از دست می دهیم. به جای آنکه تصمیم گیرنده باشیم، برای ما تصمیم گیری خواهد شد. اتحادمان را هم از دست خواهیم داد. تنها راه معتبر پیش رو، این است که بند 50 را تعلیق و یا متوقف کنیم و در همه پرسی جدیدی از مردم بخواهیم بین ماندن و یا خروج از اتحادیه اروپا یک راه را انتخاب کنند.»

روز یک‌شنبه نخست‌ وزیر انگلیس گفته بود که بر سر طرح دولت برای نحوه خروج از اتحادیه اروپا و توافق‌ های بعد از آن کوتاه نمی‌ آید.

این در حالی است که «میشل بارنیه» مذاکره‌ کننده ارشد اتحادیه اروپا در امور خروج انگلیس از این اتحادیه می‌گوید صراحتا با پیشنهاد ترزا می درباره توافق‌ های آینده مخالف است. این مسئول مذاکرات درباره برگزیت می‌ گوید انگلیس نمی‌تواند بخش هایی از عضویت اتحادیه اروپا را بر دارد و بقیه را رد کند.

بارنیه پیشتر هم درباره طرح نخست‌ وزیر انگلیس برای نحوه خروج از اتحادیه اروپا انتقاد کرده بود، اما نه به این صراحت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.