این منبع تأکید کرد که ترکیه به طرف روس موافقت خود را برای مرحله نخست عملیات نظامی که هنوز تا الان ساعت صفر آغاز آن مشخص نشده اعلام کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم در گزارشی نوشت: یک منبع دیپلماتیک بلندپایه به روزنامه رأی الیوم گفت که بر سر پاک سازی تروریست ها در استان«ادلب» در شمال سوریه در پی موافقت ترکیه با عملیات نظامی که طی چند مرحله صورت می گیرد، توافق حاصل شد. قرار است که مرحله نخست این عملیات نظامی ریف «لاذقیه»، شهرهای «جسرالشغور» و «سراقب» تا منطقه «سهل الغاب» در ریف«حماه» را شامل شود.
این منابع گفتند که روسیه از آنکارا خواسته است که موضع خودش را سریع تر مشخص کند زیرا زمان به نفع همه نیست آن هم با توجه ادامه گسیل و رسیدن نیروهای آمریکایی به منطقه.
این منبع تأکید کرد که ترکیه به طرف روس موافقت خود را برای مرحله نخست عملیات نظامی که هنوز تا الان ساعت صفر آغاز آن مشخص نشده اعلام کرده است.
این منبع بلندپایه تأکید کرد که ترکیه به طرف روس موافقت «هیأت تحریر الشام» یا همان جبهه النصره برای انحلال خودش را اطلاع داده است و خواستار مهلت اندک برای اعلام آن شده است.
این منبع درباره واکنش روسیه به این مساله سخن نگفت اما تأکید کرد که ترکیه با تمهیدات مربوط به پناهندگان غیرنظامی از ادلب موافقت کرده است.
منبع یاد شده تصریح کرد که یگان های نظامی ارتش سوریه طی ساعت های آینده دستورات لازم برای آمادگی جهت نبرد را دریافت می کنند.
در تحولی دیگر، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه بر حق دمشق بر بازپس گیری تمامیت ارضی خود تأکید و تصریح کرد که باید با گروههای تروریستی مانند جبهه النصره و القاعده مبارزه شود.
«استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه امروز پنجشنبه در خصوص شروع جنگ در استان ادلب سوریه که در اشغال گروههای تروریستی قرار دارد، ابراز نگرانی کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از دی میستورا گزارش داد: «هیچ کس در مبارزه با تروریستهایی مانند النصره و القاعده و حق دولت سوریه برای برقراری مجدد حاکمیت ارضی خود شک ندارد».
وی با بیان اینکه تروریست های خارجی زیادی در ادلب سوریه مستقر هستند، اعلام کرد که سازمان ملل تعداد تروریستهای النصره و القاعده را که در ادلب حضور دارند 10 هزار نفر برآورد میکند.
این مسئول سازمان ملل درباره تلاش های مسکو، تهران و آنکارا برای یافتن راهکار در ادلب گفت: «باید زمان بیشتری به روسیه، ایران و ترکیه داد تا تلاش کنند که از بروز هر گونه تشدید نظامی گسترده در ادلب جلوگیری کنند».
وی همچنین تأکید کرد که سازمان ملل آماده است در راستای ایجاد یک گذرگاه انسانی با دمشق همکاری کند؛ گذرگاهی که افراد غیر نظامی از طریق آن به سلامت از ادلب خارج شوند.
این در حالی است که خبرگزاری سانای سوریه نیز گزارش داد که یک منبع مسئول در وزارت خارجه سوریه در واکنش به بیانیه مطبوعاتی صادر شده از سوی سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اوضاع سوریه به ویژه ادلب گفت: مبارزه با تروریسم، بهویژه تروریسم داعش و گروه تروریستی النصره و سایر گروههای وابسته به این گروه، مسئولیت اصلی دولت سوریه، همپیمانان و نیروهای دفاع ملی است که در راستای پایبندی سوریه به قطعنامههای شورای امنیت در زمینه مبارزه با تروریسم انجام میشود.
این مقام مسئول در وزارت خارجه سوریه در پاسخ به بیانیه مطبوعاتی سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد درباره اوضاع در سوریه به ویژه ادلب، گفت:سوریه نسبت به دفاع از زندگی شهروندان خود حریص تر است. ومبارزه با تروریسم مسئولیت دولت سوریه وجنگ علیه تروریست های باقی مانده از جمله تررویست های شهر ادلب وظیفه ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه دولت سوریه بیشتر از هر طرف دیگری بر حمایت از غیرنظامیان اصرار دارد، افزود: کسانی که از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان استفاده میکنند، همان گروههای تروریستی هستند که از حمایت و پشتیبانی رسانهای کشورهای غربی برخوردارند.
مقام مسئول افزود: دبیرخانه سازمان ملل و همه نهادهای وابسته به این سازمان باید مانع استفاده از سلاحهای شیمیایی از سوی گروههای تروریستی شده و تهدیدات برخی از کشورها مبنی بر حمله به سوریه را که بر خلاف منشور این سازمان و قوانین بینالمللی است، محکوم کنند.
در ادامه بیانیه مقام مسئول یاد کرد که دولت سوریه تبلیغات رسانهای برنامهریزی شده سرویسهای اطلاعاتی غرب و مزدورانشان را محکوم کرده و آن را بخشی از طرحهای غیر اخلاقی با هدف تضعیف روحیه ملت سوریه و تشویق گروههای تروریستی به ادامه جنگ علیه سوریه و طولانی کردن بحران میداند.