یکی از شاگردان امام با بیان اینکه مشکلاتی که داریم به خاطر این است که اخلاق اسلامی را رعایت نکردیم، گفت: معرفی چهره امام و یاران راستین ایشان وظیفه همه مسئولین است. اگر در این جهت کوتاهی کنیم ظلم به نظام کرده ایم.
به گزارش جماران، در آستانه سالگرد ارتحال امام خمینی(س) جمعی از مدیران نمایندگی قم مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) با آیت الله امینی دیدار کردند.
وی در این دیدار گفت: سی و چند سال از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد و الآن ما جز یک عده یاران راستین امام که فداکاری کردند و از فرمایشات امام متأثر بودند، چیزی مشاهده نمی کنیم. امام یارانی راستین داشت که حاضر به فداکاری بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در مورد علت تأثیر امام خمینی بر یارانش اظهار داشت: شاید برای عموم مردم آن علل خیلی شناخته شده نباشد. به نظرم یکی از عوامل مؤثر بودن امام در یارانش اخلاص امام بود؛ یاران امام می دیدند ایشان یک فرد مخلص خود ساخته است و هرچه می گوید از روی واقعیت است و لذا آنها حاضر به مبارزه و هزینه دادن و زندان رفتن و شکنجه می شدند.
وی با تأکید بر اینکه من شیفته خصوصیات اخلاقی ایشان بودم، افزود: سال 1321 بود که به قم آمدم و درس های دلپذیر اخلاق را در مدرسه فیضیه شنیدم و از همان جا به ایشان علاقه پیدا کردم. در سال های بعد هم همان حالت اخلاقی امام در من اثر داشت. وقتی در مرحله دوم و سال 1326 از اصفهان به قم آمدم، دیگر آن درس اخلاق امام دائر نبود و من از آن درس پرس و جو کردم و گفتند الآن دیگر مقتضی وجود ندارد. ولی کتاب خطی خودشان را به من دادند و که همان کتاب شرح چهل حدیث بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: وقتی کتاب را خواندم و به ایشان دادم، فرمودند «کتاب را چگونه دیدی؟» عرض کردم اگر به دو بخش اخلاقی و عرفانی تقسیم شود خوب است. نسخه اصلی در حمله ساواک به منزل امام به تاراج رفت تا اینکه نسخه ای از آن در کتابخانه مرحوم آخوند معصومی همدانی پیدا شد و تهیه شد و به چاپ رسید.
وی با بیان اینکه وقتی نهضت امام شروع شد هم همین طور بود، تصریح کرد: نمونه ای از اخلاص امام را در مناسبت ارتحال مرحوم آیت الله بروجردی شاهد بودم. دیگر بزرگان مجلس ختم گرفتند و با سلام و صلوات به مجلس می آمدند، در حالی که امام خیلی ساده می آمدند و به شاگردان خود هم اجازه همراهی نمی دادند؛ چون در آن شرایط بحث مرجعیت پس از آیت الله بروجردی مطرح بود و ایشان قدمی برای آن برنداشتند.
آیت الله امینی ادامه داد: وقتی به ایشان گفتیم چرا برای آیت الله بروجردی مجلس فاتحه نمی گذارید؟ جواب دادند دیگران می گذارند و کفایت می کند. گفتم شایع است که شما با ایشان مخالفت دارید! فرمودند: اشتباه است، اشتباه است. من سر قبر آیت الله بروجردی هم با سختی و دشواری می روم. سپس فرمودند «مجلس فاتحه بگیرید، ولی از سلام و صلوات خبری نباشد.»
وی یادآور شد: در همان ایام علمای بلاد به قم می آمدند و مرسوم بود که علمای قم به دیدار آنها می رفتند ولی امام نمی رفتند، تا اینکه من یک روز پرسیدم مگر دیدار علما امر خوبی نیست؟ جواب دادند: چرا کار خوبی است. من عرض کردم پس چرا شما به دیدار آنها نمی روید؟ گفتند این نفس اماره را چه کنم؟
این شاگرد امام خمینی تأکید کرد: من از این اخلاق و اخلاص امام متأثر بودم و برای من جاذبه داشت. امام در آن زمان و پس از ارتحال آیت الله بروجردی رساله عملیه آماده ای نداشت، یکی از ناشران گفت اگر ایشان تعدادی از رساله با حواشی خودشان را پیش خرید کنند من اقدام به چاپ آن می کنم؛ ولی امام قبول نکردند.
وی گفت: از دیگر ویژگی های امام این بود که مردم را مرتب دعوت می کرد به اخلاص و معنویت و خودش هم هیچ وقت دنبال ریاست نبود و حرف زدن و سخنرانی کردنشان برای ریاست نبود. در سخنرانی های مختلف مردم را به اخلاق اسلامی دعوت می کرد و خودش هم به اخلاق اسلامی عمل می کرد.
آیت الله امینی اظهار داشت: امام می فرمودند ما می خواهیم یک نظام اسلامی - اخلاقی داشته باشیم. یعنی مسئولین این نظام به اخلاق اسلامی مقید باشند. یعنی هر کسی در هر منصبی که قرار می گیرد به اخلاق اسلامی مقید باشد و هدفش این باشد که به اخلاق اسلامی عمل کند و مردم را به همان طریق دعوت کند. رئیس جمهور، نماینده مجلس، مسئول در دستگاه قضائی به اخلاق اسلامی عمل کند و رفتارش در همان چارچوب باشد.
وی تأکید کرد: امام در سخنرانی های خود به هر مناسبتی که مسئولین خدمتشان می رفتند، همیشه حرف از اخلاق را مطرح می کرد و اینکه مسئولین مقید به اخلاق اسلامی باشند. امام در پی این بود که نظام اخلاقی در جامعه به وجود بیاورد، نظامی که همه مسئولینش مقید به اخلاق اسلامی باشند؛ کمتر مناسبتی بود که ایشان بحث را به اخلاق اسلامی نکشانند.
عضو مجلس خبرگان ر هبری افزود: متأسفانه مشکلات اخلاقی همچنان باقی است و مشکلاتی که داریم به خاطر این است که اخلاق اسلامی را رعایت نکردیم. الآن برای خیلی از افراد پست و مقام و ریاست و حقوق مطرح است؛ حالا اینکه این حقوق مشروع است یا نه، مهم نیست! و این مایه تأسف است.
وی گفت: وقتی مشکلات نظام را بررسی می کنیم، می بینیم به مشکلات اخلاقی بر می گردد، در حالی که امام آرزویش این بود که نظام اخلاقی به وجود آورند. الآن چهل سال از انقلاب می گذرد، در این چهل سال نسل حاضر، جز بعضی از یاران امام چیزی را نمی بینند.
آیت الله امینی با بیان اینکه معرفی امام و حالات امام برای نسل جوان بسیار مفید است، تصریح کرد: چون از امام و ویژگی های ایشان خبر ندارند و کارهای افراد حاضر را می بینند و فکر می کنند نظام اسلامی همین است؛ معرفی چهره واقعی نظام برای بقای نظام اسلامی لازم است. برای اینکه نسل حاضر به نظام اسلامی امید داشته باشند، لازم است همه حامیان نظام چهره های مؤثر را به نسل حاضر معرفی کنید.
وی با تأکید بر اینکه معرفی چهره امام و یاران راستین ایشان وظیفه همه مسئولین است، گفت: اگر در این جهت کوتاهی کنیم ظلم به نظام کرده ایم.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان اظهار داشت: امام همواره اهل دعا و اهل زیارت بودند و به ماه رمضان اهتمام خاصی داشتند و از روی واقع و از عمق جانشان اهل دعا و زیارت بودند، من خودم حالات معنوی امام را با آن اخلاصی که داشتند مشاهده می کردم و می فرمودند، دعاها باید از باطن ذات بجوشد.