سهیل مهاجری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از طرح بیابان زدایی در گفت و گو با ایرنا افزود: از این میزان 584 هکتار در دشتستان، 322هکتار در تنگستان، ٤٠ هکتار در چاه حسین جمال دشتی و ٥١ هکتار در چاهکوتاه بوشهر اجرا می شود.
وی اظهار کرد: برای اجرای این طرح 20 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتباراستانی، نفت و گاز، ملی، صندوق توسعه و ترسیب کربن اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی ئ آبخیزداری استان بوشهر، هدف از اجرای این طرح بیابان زدایی را کنترل کانون های فرسایش بادی و گرد و غبار در استان عنوان کرد و افزود: با افزایش پوشش گیاهی در سطح عرصه های بیابانی و زمین های فاقد پوشش و کنترل روان آبهای سطحی، علاوه بر اینکه فضای سبز این عرصه ها افزایش می یابد پدیده گرد و غبار در استان نیز کاهش می یابد.
مهاجری، گونه های کاشته شده را کهور پاکستانی، کنار، آکاسیا ویکتوریا، گز، آکاسیا آمپلی معرفی کرد.
وی یادآور شد: انتخاب این گونه ها با توجه به نیاز آبی کم و بومی بودن انجام و انتظار می رود چالش کمبود آب در استان این طرح را تحت تاثیر قرار ندهد.
مهاجری گفت: اجرای روش های مدیریت بهره وری آب مانند احداث هلالی های آبگیر برای جمع آوری آب باران نیز از دیگر تدابیری است که در آبیاری نهال های کاشته شده مدنظر قرار دارد.
وی اظهار کرد: اجرای این عملیات بیابانزدایی با استفاده از ظرفیت تعاونی ها وبخش خصوصی انجام می شود.
رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی استان بوشهر با اشاره به ظرفیت های بخش خصوصی و تعاونی های فعال در استان گفت: از ظرفیت این نهادها در بیابان زدایی و اجرای پروژه های جاری به خوبی استفاده می شود .
پرویز دانش پور اضافه کرد: این طرح بزرگ بیابان زدایی در استان بوشهر با مشارکت بخش خصوصی و تعاونی ها اجرا می شود که با توجه به نزدیکی آنها به روستاها اشتغال و درآمد خوبی برای آنها ایجاد کرده است.
وی یادآور شد: هرچند منشا پدیده گردوغبار در بیشتر شهرهای مختلف استان خارج از استان یا کشور است ولی با این وجود توسعه پوشش گیاهی عرصه های بیابانی و تثبیت شن های روان از دغدغه های جدی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر است و اساس برنامه ریزی ها برای کاهش سطح بیابان ها در استان بوده است.
مهاجری ادامه داد: همزمان مدیریت روان آبهای ناشی از بارندگی در سطح ٦٠١هکتار شامل ٣٨٢ هکتار در بوشکان دشتستان، ١١٩ هکتار در سیاهمکان دیلم و ١٠٠ هکتار در شبانکاره دشتستان نیز در دست اجراست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر، مراقبت و آبیاری نهالکاری های سنوات گذشته را مورد تاکید قرار داد و گفت: اکنون این مهم نیز در سطح ٨٣١ هکتار شامل ٢٥٠ هکتار در کردوان دشتی، ٣٢٨ هکتار در شبانکاره دشتستان، ٥٥ هکتار در مال قاید گناوه، ٣٦ هکتار در بردخون دیر، ٦٢ هکتار در گندم ریز دشتستان و١٠٠ هکتار در سمل تنگستان انجام می شود.
6047/6034**
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.