به گزارش ایرنا بیژن نامدار زنگنه روز دوشنبه در نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی افزود: برای تحقق این مهم ضروری است مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط در این زمینه یاری گر وزارت نفت باشند تا بتوانیم با تزریق سرمایه درآمد ارزی بیشتری نصیب کشور کنیم و در صورت معطلی در این زمینه و عدم تزریق سرمایه کشور را از درآمد ماهانه یک میلیارد دلار از این شش فاز باقی مانده محروم کرده ایم.
وی با بیان اینکه مزیت کشور ما انرژی است افزود: تمامی فعالیت های انجام شده در وزرات نفت موضوع زنجیره ارزش و تولید در نظر گرفته شده است به طوری که از همان ابتدا صنایع پایین دستی در منطقه عسلویه پیش بینی شده بود و هم اکنون بسیاری از آنها در مدار تولید قرار دارند و از این جهت ارز فراوانی وارد کشور شده است.
زنگنه گفت: با راه اندازی پالایشگاه های سیراف 480 هزار بشکه میعانات گازی در این واحد ها تبدیل به ارزش افزوده می شود که با احتساب پالایشگاه ستاره خلیج فارس و از مجموع تولید یک میلیون بشکه ای میعانات گازی از فارهای پارس جنوبی این امیدواری وجود دارد که ما دیگر نیاز چندانی به صادرات این محصول مهم نداشته باشیم و مجموع تولید این محصول در کشور به ارزش افزوده تبدیل شود.
وزیر نفت با اشاره به عملکرد وزارت نفت طی پنج سال گذشته گفت: طی این مدت 275 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شده است که در حال حاضر به تولید برابر با قطر از این میدان دست یافته ایم که این موفقیت بزرگی برای دولت تدبیر و امید است.
زنگنه گفت: ثروت ملی در جهت بهبود زندگی مردم و افزایش درآمد کشور باید بکار گرفته شود و امیدواریم با کمک کمیسیون انرژی علاوه بر اخذ مجوزهای لازم به منظور تزریق سرمایه به این بخش بتوانیم وضعیت اشتغال این منطقه را نیز سامان ببخشیم .
وزیر نفت در بخشی دیگر از سخنان خود با تقدیر از مردم منطقه که میزبان خوبی برای صنعت نفت بوده اند گفت: تمام تلاش ما در مجموعه وزارت نفت این است که بتوانیم زندگی مردم این منطقه از طریق راه اندازی فازهای پارس جنوبی و اشتغال مستقیم و غیر مستقیم بالا ببریم.
وی یادآورشد: تاکنون قدم های خوبی در این زمینه برداشته شده است و طی سالهای آینده سعی می کنیم که کارکنان صنعت نفت را در همین منطقه اسکان دهیم و از شهرک سازی که منحصر به وزارت نفت باشد خودداری خواهیم کرد تا از این طریق وزارت نفت بتواند امکانات رفاهی برای همه مردم ایجاد کند و این امکانات منحصر به کارکنان نباشد.
به گزارش ایرنا اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در سفر یکروزه خود به عسلویه از فازهای پارس جنوبی بازدید و در نشست تخصصی روند پیشرفت پروژه های صنعت نفت در پارس جنوبی را بررسی می کنند .
اعضای کمیسیون انرژی مجلس دراین سفر از پالایشگاه فازهای 22،24،13،19 و 14 پارس جنوبی و پروژه ایران ال ان جی بازدید کردند.
وزیر نفت واعضای کمیسیون انرژی صبح امروز ازطریق فرودگاه بین المللی خلیج فارس وارد عسلویه و مورد استقبال مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس، فرماندار عسلویه و مدیران صنعت نفت قرار گرفتند.
میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
در میدان مشترک گازی پارس جنوبی در بخش ایرانی آن 19 میلیارد بشکه میعانات گازی وجود دارد که 9 میلیارد بشکه قابل برداشت است.
هم اکنون در 18 فاز در حال بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 810 هزار بشکه میعانات گازی تولید می شود.
طرح توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی در قالب 24 فاز اجرایی شده که هم اکنون با بهره برداری از 18فاز آن روزانه 570 میلیون متر مکعب گاز تولید می شود.
7212/6045** خبرنگار: عبدالصمد شهریاری ** انتشار دهنده: اکبر اقبال مجرد
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.