به گزارش ایرنا، استاندار بوشهر پیش از آغاز سفرهای شهرستانی خود اعلام کرده بود، رویکردهای این سفرها اقتصادی با هدف رفع موانع تولید و اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی است، در این ارتباط اولیت برنامه استاندار و همراهانش در این سفرها پس از ادای احترام به مقام شامخ شهدا و دیدار با خانواده های آنان، بازدید از واحدهای تولیدی مشکل دار است.

* وعده پیگیری حل مشکل اشتغال فرزند شهید دشتستانی
استاندار بوشهر در بدو ورود به شهرستان دشتستان در گلزار شهدای شهر برازجان حضور یافت و با قرائت فاتحه و اهدای شاخه های گل و عطر افشانی قبور پاک و مطهر شهدا نسبت به مقام شامخ آنها ادای احترام کرد.
عبدالکریم گراوند در دیدار با خانواده شهید رضا زیراهی قول پیگیری برای گره گشایی از مشکل اشتغال فرزند این شهید داد.
فرزند شهید زیرایی که در سن پنج ماهگی پدرش را از دست داده با وجود پیگیری های که تاکنون داشته موفق به پیدا کردن فرصت شغلی مناسبی برای خود نشده بود.

* اعلام آمادگی فرماندار دشتستان برای تامین اعتبار احداث حسینیه در جوار گلزار شهدای شهر برازجان
درخواست جمعی از خانواده های شهدا مبنی بر ضرورت احداث حسینیه در جوار گلزار شهدا شهر برازجان از حواشی دیدار استاندار بوشهر با خانواده های شهدای شهر برازجان بود که فرماندار دشتستان در پاسخ به خواسته آنان گفت: این گلزار طرح جامع دارد و امسال نیز یک میلیارد و 100 میلیون ریال برای بهسازی آن تامین اعتبار صورت گرفته است.
ارسلان زارع افزود: احداث حسینیه در جوار گلزار شهدا باید ابتد کار مطالعاتی آن توسز شهرداری برازجان انجام و سپس برای احداث آن تصمیم گیری شود.
وی اظهار داشت: با توجه به وجود زمین مورد نیاز برای احداث حسینیه فرمانداری آمادگی دارد تا در صورت تصمیمی مبنی بر احداث آن اعتبار لازم را تامین کند.
شهرستان دشتستان در طول هشت سال دفاع مقدس 252 شهید و یکهزار و 700 جانباز سرافراز تقدیم نظام شکوهمند انقلاب اسلامی کرده است.

* بازدید استاندار از سه واحد تولیدی فعال، نیمه فعال و راکد دشتستان
شرکت کشت و صنعت پریشان نخل بوشهر واقع در شهرک صنعتی برازجان نخستین واحد تولیدی بود که مورد بازدید استاندار بوشهر و هیات همراه قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پریشان نخل بوشهر در این بازدید اظهار داشت: این شرکت با بیش از 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری احداث شده و اکنون 111 نفر در آن مشغول به کار هستند.
حبیب میگلی افزود: این واحد اکنون با 20 درصد ظرفیت فعالیت می کند که در صورت فراهم شدن 150 میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز می تواند با تمام ظرفیت کار کند و اشتغال زایی خود را به 500 نفر افزایش دهد.
میگلی ادامه داد: با وجود نیاز به 150 میلیارد ریال تسهیلات سال گذشته تنها 30 میلیارد ریال مصوب شد که این میزان برای رونق شرکت کشت و صنعت پریشان نخل بوشهر کفایت نمی کند.
وی اضافه کرد: این واحد اکنون محصولات تولیدی خود را علاوه بر بازارهای داخلی به کشورهایی همچون روسیه و اوکراین نیز صادر می کند.
میگلی بیان کرد: در حالی شاهد فعالیت این شرکت با 20 درصد ظرفیت هستیم که در استان هایی که تولید خرما ندارند شرایط برای فعالیت چنین واحدهایی مناسب تر است.
شرکت تعاونی پویا شیمی جنوب بعنوان واحد تولید کننده لوله پلی اتیلن دومین واحدی بود که مورد بازدید استاندار بوشهر قرار گرفت.
مدیرعامل این شرکت گفت: برای تامین پلی اتیلن مورد نیاز خود تنها باید بطور نقدی اقدام به خرید کنیم که چنانچه خرید نقدی تبدیل به خرید اعتباری 6 ماهه شود این واحد رونق دو چندانی به خود می گیرد و ظرفیت تولید آن از 50 به 100 درصد افزایش می یابد.
رضا عالی زادگان افزود: شرکت پویا شیمی جنوب با 20 میلیارد ریال سرمایه گذاری اکنون 15نفر در آن اشتغال دارند.
اما سومین واحدی که مورد بازدید استاندار بوشهر قرار گرفت، شرکت تولید کننده ماکارونی، کنسرو و محصولات سلولزی بود که اکنون راکد است و فعالیتی ندارد.
مدیر شرکت دشتستان گفت: این شرکت با ایجاد فرصت اشتغال 100 نفری زمانی در اوج رونق بود و ماکارونی تولید آن در اقصی نقاط کشور مصرف کننده داشت ولی با سابقه بیش از 2 دهه فعالیت از سال 94 در براثر بدهی های بانکی درگیر رکود شد.
علیرضا زنگنه اظهار داشت: بدهی این شرکت اکنون 25 میلیارد ریال است که با فراهم شدن تسهیلات کم بهره 30 میلیارد ریالی می توان حیات دوباره ای به شرکت دشتستان بخشید.

* احیای واحدهای تولیدی قدیمی بر ایجاد واحدهای جدید تقدم دارد
استاندار بوشهر گفت: در شرایط کنونی به دنبال ایجاد واحدهای تولیدی جدید نیستیم و احیای واحدهای غیر فعال نسبت به واحدهای یاد شده تقدم دارد.
گراوند در کارگروه تسهیل و رفع نواع تولید شهرستان دشتستان افزود: در این ارتباط با تشکیل کارگروه های رفع موانع تولید استان درشهرستان‌های ده گانه مشکلات آنها بررسی و راهکارهای مناسب برای فعال کردن برنامه ریزی می شود.
وی یادآورشد: فلسفه و هدف ما از این کارگروه برداشتن موانع پیش پای واحدهای تولیدی است اما واحدهای تولیدی هم باید در این زمینه کوشا باشند و برای بازاریابی اقدام کنند.
استاندار بوشهر افزود: بازاریابی بهینه و با استفاده از دانش روز شرط بقا و ضرورت برای همه واحدهای تولیدی است.
گراوند گفت: رسالت جدی مسئولان پیگیری و دنبال کردن مشکلات واحدهای تولیدی برای رونق اشتغال و شکوفایی اقتصادی است و در این ارتباط هیچگونه کوتاهی از آنها پذیرفتنی نیست.
استاندار بوشهر باتاکید بر لزوم تلاش همگانی برای گره‌گشایی از مشکلات مردم و رفع نیازهای آنان بعنوان هنر مدیران گفت: دست کسانی را که از پشت میزشان بلند شده و برای حل مشکلات مردم اقدام می‌کنند می‌بوسم.
گراوند اظهار داشت: مبنای فعالیت و عزم جدی دولت رعایت قانون و مقررات است و در پیگیری‌ها این مهم سرلوحه کار مردم و مسئولان باید باشد.
وی افزود: سفرهای شهرستانی ما با رویکرد اقتصاد مقاومتی است تا شاهد رونق تولید و اشتغال در شهرستان‌ها باشیم.
گراوند، در ارتباط با مشکل تامین سوخت برخی از واحدهای تولیدی گفت: به بهانه قاچاق سوخت نباید واحدهای تولیدی را تعطیل کنیم زیرا این دلسوزی مطلوب نظام و کشور نیست.
وی در ارتباط با تملک برخی واحدهای تولیدی توسط بانک ها گفت: واحدهایی که توسط بانک ها تملک شده به گفته رئیس جمهوری باید ساز و کار واگذاری آن به مالکان فراهم شود.
گراوند ادامه داد: واحدهای تملک شده منفعتی برای بانک ها نداشته و تنها پس از گذشت چندسال مخروبه ای از آن باقی می ماند.
وی تاکید کرد: همه مدیران در برابر مردم مسئول هستند و چنانچه یک نابسامانی وجود داشته باشد مسئولیت آن بر عهده ما مدیران است.
گراوند اظهار کرد: پس از گذشت نزدیک به 40 سال از عمر انقلاب شکوهمند اسلامی اکنون نباید دیگران را متهم کنیم بلکه باید آستین همت و ارده برای خدمت به مردم در بخش های مختلف بالا زده شود.
وی تاکید کرد: در صورتی که مشکل واحدی توسط دستگاه های اجرایی و نظام بانکی استان قابل حل نیست نیز باید بطور شفاف به مردم گفته شود تا آنها در بلاتکلیفی بسر نبرند.
استاندار بوشهر گفت: پیگیری چنین واحدهایی از طریق معاون اول رئیس جمهوری به عنوان فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کشور صورت می گیرد تا در صورت وجود راهکاری در سطح ملی، موانع فرا روی آنها برطرف شود.


* پرداخت 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به 83 واحد تولیدی استان بوشهر
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر در این کارگروه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 83 واحد تولیدی این استان به میزان 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید گرفتند.
سعید زرین فر افزود: در سال گذشته نیز 132 مورد تسهیلات رونق تولید به ارزش 870 میلیارد ریال از محل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به واحدهای تولیدی استان بوشهر پرداخت شد.
وی ادامه داد: 150 واحد تولیدی نیز بصورت مستقیم از بانک های استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
زرین فر افزود: میزان تسهیلات مربوط به رونق تولید در کشور 300 هزار میلیارد ریال است که در این ارتباط هر استان بنابر میزان کارکرد خود می تواند از این تسهیلات برخوردار شود.
زرین فر با اشاره به اعتبارات اشتغال زایی 2 هزارو 248 میلیارد ریالی استان بوشهر بیان کرد: میزان سود این تسهیلات 16 درصد است که برای روستائیان تا 14 درصد، مناطق محروم 12 درصد، دانشگاهیان 10درصد و مرزنشینان 8 درصد پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: اعتبار ویژه روستائیان و عشایر استان بوشهر نیز 2 هزارو 800 میلیارد ریال است که میانگین سود این تسهیلات 6 درصد است و یک فرصت بسیار مناسبی برای فعالیت های اقتصادی این حوزه است.
زرین فر اضافه کرد: اعتبارات ویژه اشتغال روستائیان و عشایر تاکنون ابلاغ نشده که انتظار می رود با تسریع روند ابلاغ شاهد بهره مند جامعه هدف از این تسهیلات باشیم.
وی یادآور دش:در زمان آغاز فعالیتش دولت تدبیر و امید رشد اقتصادی کشور منفی 6.8درصد و تورم بیش از 40 درصد بود.
زرین فر گفت: در این ارتباط از اوایل سال 94 موضوع رفع موانع تولید مطرح شده که پیش بینی می شود با تداوم این کارگروه ها شرایط بهبودی فضای کسب و کار در کشور و بویژه استان بوشهر فراهم شود.

* دشتستان مصداق واقعی شعار اقتصاد مقاومتی
نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: این شهرستان به عنوان یک شهرستان تولید کننده که در هیچ زمینه نیازمند واردات نیست مصداق واقعی شعار اقتصاد مقاومتی است.
محمدباقر سعادت افزود: تشکیل کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولیدی نشان از وجود اراده ای قوی و مصمم برای حل مشکلات واحدهای تولیدی است.
وی افزود: در این ارتباط انتظار می رود با رویکرد و نگاه مثبت ایجاد شده در آینده ای نه چندان دور شاهد رفع مشکلات باشیم.
نماینده دشتستان ادامه داد: بسیاری از واحدهای تولیدی شهرستان نیز از بانک ها گلایه مند هستند که باید با ایجاد یک روحیه تعاملی مناسب زمینه رضایتمدی واحدها فراهم شود.
سعادت ادامه داد: از حدود 6 میلیون نخل در استان بوشهر بیش از 4 میلیون آن در شهرستان دشتستان است در این حوزه کارهایی در گذشته صورت گرفته ولی انتظارات مردم برطرف نشده است.
وی اضافه کرد: با برآورده شدن انتظارات مردم بویژه در حوزه صنایع تبدیلی خرما اکنون نرخ بیکاری شهرستان دشتستان بیش از 16 درصد نبود.
سعادت تاکید کرد: فعال شدن صنایع تبدیلی خرما به عنوان یک صنعت اشتغال زا می توان 50 درصد افراد جویای کار شهرستان را صاحب فرصت شغلی کرد.
وی ادامه داد: دشتستان در حوزه گردشگری نیز با دارا بودن صدها آثار و ابنیه تاریخی از ظرفیت های ارزشمندی برخوردار است و شکوفا شدن این بخش نیز می تواند در ایجاد فرصت های شغلی نقشی بسزا ایفا کند.

*کشاورزی، صنعت و گردشگری محورهای اصلی توسعه اقتصادی دشتستان
فرماندار دشتستان گفت: با وجود اینکه شهرستان دشتستان به عنوان قطب اقتصادی کشور مطرح است ولی صنعت و گردشگری نیز از محورهای مهم برای توسعه اقتصادی این شهرستان است.
ارسلان زارع افزود: بنابر دلایل متعددی بسیاری از واحدهای تولیدی شهرستان دچار مشکلات فراوان شده که امید می رود با اهتمام ویژه دولت شاهد حل آنها باشیم.
وی گفت: شرایط ایجاد شده فرصت خوبی است تا با هدف رونق کسب و کار شهرستان دشتستان در ابعاد مختلف کشاورزی، صنعت و گردشگری موانع برطرف و به دنبال آن زمینه توسعه اقتصادی بیش از پیش استان و بویژه شهرستان دشتستان فراهم شود.
زارع ادامه داد: عمده ظرفیت های این شهرستان در بخش کشاورزی و بویژه خرماست که باید نگاه ویژه ای به بخش های مختلف آن ایجاد شود.

* ضرورت تلاش واحدهای تولیدی استان بوشهر برای حضور در بازارهای منطقه ای و جهانی
استاندار بوشهر گفت: واحدهای تولیدی استان بوشهر علاوه بر تلاش برای حضور در بازارهای داخلی برای حضور در بازارهای منطقه ای و جهانی نیز تلاش کنند.
گراوند افزود: صادرات نیازمند آموزش و براساس بازرایابی کارشناسانه است که می توان محصولات تولیدی استان را به بازارهای هدف ارائه کرد.
وی ادامه داد: بازاریابی در دنیای امروز دانش است و باید آموزش در زمینه صادرات در دستور کار مدیران استان قرار گیرد.
گراوند افزود: در ارتباط با محصول گوجه فرنگی که در برخی مواقع از سال با مشکل بازاریابی روبرو می شود ،استفاده از ظرفیت بازار کشور قطر می تواند به رونق بازار این محصول کمک شایانی کند.
استاندار بوشهر ادامه داد: در ارتباط با صادرات محصولات مختلف کیفیت و بسته بندی از جمله مسائل مهم است که باید مورد توجه تولیدکنندگان باشد.

* مشارکت بانک ها و دستگاه های اجرایی برای بهبود فضای کسب و کار
وی ادامه داد: با هدف رونق و بهبود فضای کسب و کار باید فعالیت بخش خصوصی توسط دستگاه های اجرایی و بانک ها تسهیل شود.
استاندار بوشهر بیان کرد: هم اکنون بخش خصوصی و کارآفرینان آستین همت را بالا زده اند و دستگاه های اجرایی نیز به عنوان تسهیل کننده و زمینه ساز فعالیت آنها باید نقش واقعی خود را ایفا کنند.
وی بیان کرد: بخش دولتی کمک کننده به امر اشتغال زایی است و تنها خود را موظف به حمایت از اشتغال آفرینان بخش های مختلف می داند.
گراوند ادامه داد: یکی از مشکلات مهم جامعه مسائل اقتصادی، اشتغال و رونق کسب و کار است که با مطالعه در سیاست خارجی مشاهده می شود که دشمن نیز مساله اقتصادی کشور را هدف قرار داده است.
وی یادآور شد: در این ارتباط دولت با تدبیر فضای ایران هراسی و تهدیدها را کنار زده و اکنون ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در سطح کشور فراهم شده است.

* حل مشکلات بنگاه های اقتصادی رویکرد مسئولان استان بوشهر
گراوند ادامه داد: در دور نخست سفرهای شهرستانی رویکرد مسئولان استان بوشهر، حل مسائل و مشکلات فراروی رونق اقتصادی است که در قالب این سفرها با برگزاری نشست های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مشکلات واحدهای تولیدی بصورت موردی و دقیق بررسی می شود.
وی افزود: با توجه به شرایط کنونی جامعه تلاش در حوزه اقتصاد، اشتغال و رونق کسب و کار یک امری جهادی و انقلابی است که باید همگان نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشته باشند.
گراوند در ارتباط با پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی نیز افزود: با پایش واحدهای دریافت کننده باید خروجی تسهیلات پرداختی مشخص شود.
وی یادآور شد: پرداخت تسهیلات از محل سرمایه های بانک ها صورت می گیرد از این رو باید واحدهای تولیدی در پرداخت تسهیلات دریافتی به بانک ها اهتمام ویژه ای داشته باشند.
فرایند صدور مجوز سرمایه گذاری نیازمند کاهش است
گراوند در ارتباط با صدور مجوز برای واحدهای تولیدی نیز اظهار داشت: فرایند صدور مجوز برای بخش های مختلف نسازمند تسریع است و این صدور مجوزها نباید به قیمت کاهش انگیزه تولیدکنندگان تمام شود.
تسهیلات 2 هزار و 800 میلیارد ریالی ظرفیت ارزشمند برای اشتغال روستائیان و عشایر دشتستان است

* کارمزد پایین تسهیلات روستایی و عشایری ظرفیتی ارزشمند برای اشتغال
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت: مجموع تسهیلات ویژه اشتغال روستائیان و عشایر کشور با احتساب سهم بانک ها 120 هزار میلیارد ریال است که با توجه به میانگین نرخ 6 درصدی این تسهیلات ظرفیتی ارزشمند برای اشتغال زایی در بین قشر محروم و زحمتکش کشور است.
محمدباقر سعادت افزود مجلس شورای اسلامی پرداخت این میزان تسهیلات را مصوب کرده و رهبر معظم انقلاب نیز اجازه برداشت آن را از خزانه به دولت داده است.
وی ادامه داد: داوطلبان استفاده از این تسهلات می توانند بصورت فردی و گروهی برای دریافت آن اقدام کنند.
سعادت اضافه کرد: سهم تسهیلات اشتغال زایی روستایی و عشایری استان بوشهر به میزان 2 هزار و 800 میلیارد ریال ظرفیت ارزشمند برای اشتغال در این بخش است.
وی یادآور شد: 2 هزار 250 میلیارد ریال اعتبار نیز برای اشتغال فراگیر در استان اختصاص یافته است که فرصت خوبی است تا سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از این تسهیلات برای تولید و اشتغال استفاده کنند.

* ضرورت حمایت جدی از واحدهای تولیدی دشتستان
فرماندار دشتستان گفت: بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران این شهرستان نیازمند حمایت جدی هستند.
ارسلان زارع افزود: شهرستان دشتستان با 6 بخش و 9 شهر و 183 روستا علاوه بر سرمایه گذاران شهرستانی سرمایه گذارانی از سایر استان های کشور نیز در آن حضور دارند.
وی اضافه کرد: دولت تدبیر و امید با سیاست راهبردی خود در قالب برنامه ششم توسعه به استفاده از ظرفیت بخش های مختلف نگاه ویژه دارد که این نگاه باید به فعالیت های اقتصادی بخش های مختلف شهرستان دشتستان تعمیم داده شود.
زارع ادامه داد: این شهرستان به لحاظ برخورداری از نیروی انسانی توانمند متخصص و متعهد در بخش اقتصادی و کارآفرینی نیازمند توجه بیش از پیش است.
وی تاکید کرد: از مدیران استانی انتظار می رود با حمایت از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دشتستان که طی سال های گذشته با چالش های فراوانی روبرو شدند زمینه رونق بهبود فضای کسب و کار آنها را فراهم کنند.
* جهاد کشاورزی آماده خرید تضمینی گوجه فرنگی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: هم اکنون قیمت گوجه فرنگی بصورت روزانه مورد بررسی قرار می گیرد و براساس آخرین گزارش دریافتی اکنون قیمت فروش آن برای هر کیلوگرم بین 13 تا 14 هزار ریال است.
محمد تقی منوچهری ادامه داد: در صورتی که گوجه فرنگی با بحران قیمت روبرو شود تدابیر لازم برای خرید تضمینی برای خرید این محصول پیش بینی شده است.

* امکان حل مشکلات زیرساختی بخش خرما با تسهیلات پیش بینی شده
وی افزود: در ارتباط با استفاده از ضایعات نخل نیز در صورت پیدا شدن سرمایه گذار آماده هرگونه همکاری با آن هستیم.
منوچهری افزود: عمده مشکلات بخش خرما نیز در بخش زیرساختی است که با تسهیلات مناسب پیش بینی شده انتظار می رود به بهبود وضعیت آن کمک شود.
وی یادآور شد: در ارتباط با ایجاد سردخانه برای نگهداری محصول خرما از ابتدا سال جاری تاکنون با احداث 10 سردخانه بیش از هفت هزار تن به ظرفیت سردخانه های ویژه نگهداری خرما در استان بوشهر افزوده شده است.
منوچهری در ارتباط با تدوین الگوی کشت اظهار داشت: تدوین الگوی کشت در سطح ملی در دست اقدام است که پیش بینی شده تا پایان سال جاری این تدوین نهایی شود.

* تسهیل راه های دسترسی به معادن دشتستان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: توسعه راه های دسترسی به معادن شهرستان دشتستان در دستور کار قرار گرفته و اعتبار بسیاری خوبی با همکاری سازمان ایمیدرو (سازمـان توسعـه و نوسـازی معادن و صنایع معدنی ایران) به آن اختصاص یافته است.
سید حسین حسینی محمدی افزود: طرح مطالعاتی اکتشافات مواد معدنی طبقه دوم در زمینه بیتومین و فسفات از سال گذشته در معادن شهرستان‌های دشتی و دشتستان آغاز شده که انتظار می رود تا پایان بهمن ماه به اتمام برسد.
وی گفت: با اتمام این مطالعات سرمایه گذاران دشتستانی می تواند اقدام به سرمایه گذاری در حوزه های یاد شده باشند.
تجلیل از کارآفرینان برتر دشتستان، حل مشکل کمبود زمین، تلاش برای بهبود بازار گوجه فرنگی، تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت کم بهره، بهسازی راه دسترسی به معادن، ضرورت رعایت الگوی کشت، فعال شدن صنایع تبدیلی خرما، فراهم شدن زمینه معرفی خرمای استان در بازارهای بین المللی، مقابله با تعدد نظارت بر واحدهای تولیدی، نوسازی باغ های کم بازده، برخورداری از فناوری های روز درحوزه کشاورزی، تقویت واحدهای بسته بندی و فرآوری خرما، استفاده از ضایعات نخل، کوتاه تر شدن فرایند صدور مجوز سرمایه گذاری، نوسازی ساختمان مرکز رشد علم و فناوری دشتستان، حمایت از شرکت های دانش بنیان و نوپا، تلاش برای کاهش ریسک سرمایه گذاری، حمایت از فعالیت های صنایع دستی از جمله مشکلات و خواسته های کارآفرینان، و فعالان اقتصادی شهرستان دشتستان بوشهر مه در این سفر مطرح شد.
7212/6043**
خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.